fbpx

Orban in Kurz se strinjata glede migrantov: Zunanje meje je treba zapreti!

Viktor Orban in Sebastian Kurz (foto: epa).

Madžarska, ki je v času migrantskega vala hitro in ustrezno ukrepala, se zavzema za zaprtje zunanjih meja Evropske unije, medtem ko bi notranje bile odprte, je na 6. letnem forumu strategije EU za Podonavje, ki je potekal v Budimpešti, dejal madžarski premier Viktor Orban.

V svojem nagovoru je Orban še poudaril, da je bila Madžarska vedno zadnja linija za obrambo zahoda. “Še danes nekateri ciljajo, da bi ustvarili mešano družbo v Evropi. Največji poraženci te ideje pa bodo ljudje, ki živijo v Podonavski regiji. Tega ne bomo dovolili. Branili se bomo,” je dejal Orban v svojem nagovoru.

Kurz kot most med zahodnimi državami in Madžarsko
Z Orbanom pa se je v intervjuju za Financial Times strinjal tudi Sebastian Kurz, vodja Avstrijske ljudske stranke (ÖVP), ki je zmagala na nedavnih volitvah v Avstriji. Predvsem ima podobne poglede glede zaščite meja, piše Hungary journal.

Sem za Evropo brez notranjih meja, vendar pa bo to mogoče le takrat, ko bodo ustrezno delovale zunanje meje – za to se bom trdo boril,” je poudaril Kurz. Kot premier bi Kurz skušal delovati kot most med zahodnimi državami in državama, kot sta Madžarska in Poljska.

B. O.