Orbán je prejemnik ugledne ameriške nagrade

Madžarski predsednik vlade Viktor Orbán (Foto: epa)

Madžarski predsednik vlade Viktor Orbán je prejemnik ugledne ameriške nagrade. Ta je bila izročena madžarskemu veleposlaniku Szabolcsu Takacsu v ZDA. 

Madžarski veleposlanik v ZDA je v imenu premierja Viktorja Orbána ugledno nagrado prejel 10. decembra 2022 na 110. letni gala prireditvi Kluba mladih republikancev v New Yorku. Veleposlanik je na dogodku prevzel nagrado v imenu madžarskega državnika. V svojem nagovoru po prejemu nagrade, ki je poimenovana po nekdanji republikanski državni sekretarki ZDA John Foster Dulles, je poudaril, da je podelitev nagrade velika čast, in opisal rezultate, ki jih je Madžarska dosegla, poroča V4 Agency

Dogodek je imel velik odmev v domači politični javnosti, na slovesnosti pa so spregovorili politiki in javne osebnosti, ki so ostro kritizirali domačo politično sceno. Zaznati je bilo tudi elemente kulturnega boja. Veleposlanik pa se je v Orbánovem imenu zahvalil za priznanje, orisal uspehe in temelje politike madžarske konservativne vlade v zadnjem desetletju. Diplomat je v svojem nagovoru poudaril, da je zares mogoče demokratično zmagati na volitvah, če se vodi politika, ki je skladna s konservativnimi vrednotami. 

Madžarski premier Viktor Orban si prizadeva za zaščito otrok pred ideologijo LGBTQ. (Foto: Fb)

Madžarska vlada verjame v konservativne vrednote, v družino, narod in v to, da so otroci blagoslov. Verjame pa tudi v Boga, ki bedi nad nami vsemi. Madžarsko je izpostavil kot poslednjega “Mohikanca v Evropi”, ki se bori proti diktaturi liberalizma. Poudaril je, da vlada verjame v družino, da je oče moški in mati ženska. Izpostavil je dejstvo, da je širom po svetu veliko socialističnih univerz in liberalci so vsepovsod. Toda konservativci morajo ponovno prevzeti medije, univerze in začeti globalni boj proti liberalizmu.

Domen Mezeg