fbpx

Orban opozarja: Bruselj, kjer ima svoje lovke milijarder Soros, bo razdelil Evropo na dva dela!

Viktor Orban (Foto: epa)

Madžarski predsednik vlade Viktor Orban verjame, da bo Evropa razdeljena na pol, če bo Bruselj prisilil države, da bodo primorane sprejeti določeno število migrantov.

“Evropa bo razdeljena na dva dela, na del, kjer države ne bodo sprejemale migrante v osrednji Evropi, ter na države, ki bodo sprejemale migrante v zahodni Evropi,” je dejal Orban. “Obe strani se bosta razlikovali in treba bo ustvariti soobstoj,” je dodal. Razlog za Orbanovo izjavo izhaja iz neuspešnega pogajanja z Brusljem, ki je vztrajal, da Madžarska sprejme obvezno kvoto priseljencev. Orban je pozornost usmeril tudi na Avstrijo in Češko.

Orban je dejal: “Naša načela so jasna. Samo državljani lahko odločajo o tem, kdo lahko živi v njihovi državi. Sprejemanje migrantov je vprašanje suverenosti.” Madžarski vodja trdi, da je islamizacija načrt milijarderja Georgea Sorosa, ki ima svojo mrežo v Evropskem parlamentu in v drugih institucijah Evropske unije, poroča časnik Magyar Idok. “Člani mreže delajo v Bruslju, njihov cilj pa je spremeniti migrantsko politiko,” trdi Orban.

Madžarska kampanja, ki želi opozoriti na Sorosa in se imenuje “Načrt Soros”, izpostavlja sedem dejstev:

1. George Soros želi prepričati Bruselj, da preselijo vsaj milijon migrantov iz Afrike in Bližnjega vzhoda na ozemlje Evropske unije, vključno z Madžarsko.

2. George Soros  želi skupaj z uradniki iz Bruslja doseči umik ograj in odpiranje meja migrantom.

3. Del Sorosevega načrta je tudi prisilna porazdelitev migrantov po vseh evropskih državah. Pri tem bo vključena tudi Madžarska.

4. Bruselj bo prisilil vse države članice, vključno z Madžarsko, da vsakemu migrantu nameni po 15 tisoč evrov socialne pomoči.

5. Še eden izmed ciljev Georgea Sorosa je, da bodo migranti prejeli milejše kazni na sodiščih za zločine, ki jih bodo zagrešili.

6. Cilj Sorosa je, da bi dosegel manjšo vrednost jezikov in kulture različnih evropskih držav, kar bi omogočilo lažjo integracijo ilegalnih migrantov.

7. Soros želi, da bi se začeli politični napadi na tiste države, ki nasprotujejo migracijam in zagovarja, da se takšne države hudo kaznuje.

Orbanova vizija ščiti tradicijo
Orbanova vizija presega problematiko migrantske krize, saj je na novinarski konferenci, na kateri sta bila z desnim poljskim kolegom Jarosławom Kaczyńskim, pozval k prenovi evropskih institucij, da bi bile te usmerjene desno. Poudaril je ohranjanje kulture in tradicije. “Smo v zgodovinsko pomembnem kulturnem trenutku,” je dejal Orban. Dolgoročni razvoj dogodkov bo pokazal, kdo bo lažje obvladoval hitro spreminjajoče se razmere.

N. Š.