Orban se je v pismu zahvalil Salviniju za njegov boj pri končanju migracij ter ohranjanju evropske krščanske dediščine

Foto: epa

Zagotavljam vam, da Madžari ne bomo nikoli pozabili, da ste bili prvi zahodnoevropski voditelj, ki je skušal preprečiti dotok nezakonitih migrantov v Evropo čez Sredozemsko morje,” je zapisal madžarski premier Viktor Orban v pismu odhajajočemu notranjemu ministru Matteu Salviniju.

Madžarski premier Viktor Orban se je vodji italijanske desničarske Lige Matteu Salviniju v četrtek zahvalil za njegova prizadevanja v migracijski politiki in ga označil za soborca. “Zagotavljam vam, da Madžari ne bomo nikoli pozabili, da ste bili prvi zahodnoevropski voditelj, ki je skušal preprečiti dotok nezakonitih migrantov v Evropo čez Sredozemsko morje,” je zapisal madžarski premier v pismu odhajajočemu notranjemu ministru Salviniju, ki ga je povzela madžarska tiskovna agencija MTI.

Ne glede na prihodnje notranjepolitično dogajanje v Italiji in ne glede na to, da pripadava različnima političnima družinama, vas imam za soborca pri ohranjanju evropske krščanske dediščine in v boju za končanje migracij,” je še zapisal Orban. Ob tem se mu je zahvalil za njegovo delo “ne le za Italijo, temveč tudi za Evropo, vključno z Madžarsko“.

Image

Salvini, ki med drugim vztraja pri politiki zaprtih pristanišč za migrante, mora po vladni krizi, ki jo je sprožil sam, v opozicijo, ker sta populistično Gibanje pet zvezd in levosredinska Demokratska stranka (PD) v sredo dosegla dogovor o oblikovanju vlade pod vodstvom dosedanjega premierja Giuseppeja Conteja. Toda levičarska vlada ne bo dolgega veka. Ko bodo volitve, bo priljubljeni Salvini prepričljivo zmagal in prevzel vodenje italijanske vlade, saj si je po javnomnenjskih anketah nabral ogromno prednost pred tekmeci.

Peter Truden

 • pajot

  E viva Matteo!
  Morte per junker,merkel,makron et consortes!
  Aja,da sorosa sploh ne omenjam.

  • Cristian Straccatela

   MAFIA- Morte Alla Francia Italia Anela.

 • xtc

  Salvini lahko z pravimi potezami spravi naulico narod,ki nebo vrgel samo vlade marveč še predsednika države,s tem pa se odpira,širroko polje,da Salvini tako ali drugače obračunsa z izdajalci države,sicer pa počakajmo na padec I komunistov.
  Sicer pa je treba nekaj vedeti,ko vsi toliko imajo povedati čez Mussolinija,dejansko je Duce popolnoma izkoreninil Italjansko mafijo v Italiji-prijateljico Yu udbe kasneje.

 • Dada

  Salvini se je proslavil s pravnimi fiaski, z nečloveškim ravnanjem, potem pa je dobil še pozdrave s sodišča, da je reševanje človeških življenje, prednostno pred njegovim populizmom.
  Značilen populizem ga je vodil v rušenje vlade, v kateri je bil sam minister, z namenom, da bo s populizmom zmagal in zasedel mesto premierja. Take podobnosti so z Janšo. A glej, populizem ni tako močan, kot je mislil, KLOVN Salvini, sedaj isti premier sestavlja novo vlado, tu pa klovn ne bo več…..
  Krščanske korenine, ŠIRJENJE KRŠČANSKE VERE Z OGNJEM IN MEČEM, 400 LET CERKVENE INKVIZICIJE V EVROPI, KRŠČ. MONARHI SO IZ AFRIKE ODPELJALI 12 mil. sužnjev.

  • ZatonMesecnikov

   #KRŠČ. MONARHI SO IZ AFRIKE ODPELJALI 12 mil. sužnjev.#

   Krščanski monarhi so suženjstvo prepovedovali dadice. S širjenjem krščanstva, pa so nevernikom odpirali vrata do večnega kraljestva in zveličanja.

   kaj bi tukaj bilo lahko slabega, dadice? .

   • Cristian Straccatela

    Nič, tako kot partija obljubljala indijo kuromandijo.

    • ZatonMesecnikov

     Kljub vsemu ljudje Cerkci zaupajo že 2000 let, partiji pa razen v Sloveniji nihče več….

     • Cristian Straccatela

      Cerkev, če se ne odpove materialnemu satanskemu premoženju in ukine celibat bo kmalu cikel zopet revucija tako kot jo je vedno doživljala, ko je imela apetit po oblasti. V Rusiji Cerkev ni v bancnih, političnih, izobraževalnio vzgojnih itd mahinacijah. Je podrejena vladarju, ima izkljucno skrb ohranhjat tradicijo z običaji itd.

     • ZatonMesecnikov

      #Cerkev, če se ne odpove materialnemu satanskemu premoženju in ukine celibat bo kmalu cikel#

      Zopet pravoslavec nabija in uči, kaj bi morala storiti Cerkev….

     • Cristian Straccatela

      Ti si katolik samo na papirju kot jaz.

     • Dada

      Cerkvici zaupajo bedaki. Poglej si italijanske oddaje o zasužnjevanju nun, ki pridejo iz sveta na šolanje v Italijo, poglej si prodajanje nun, prodajajo jih predstojnice nunskih zavodov in duhovniki, ki organizirajo prostitucijo, poglej si prosjančenje nun, ki so prišle v Rim na šolanje, ker jim niso dali sredstev za preživetji.

      Vsak dan si lahko prečitaš o pedofilstvu , plačilu odškodnin…
      Vera se je v Evropi razširila, zaradi VEČ KOT 400 let , trajajoče cerkvene inkvizicije, ko so nevernike kurili na grmadah, zasužnjevali… Na koncu so se vsi zavezali k veri in babice so že vnukom lagale o bugu, da so jih zavarovale, da ne bi odrasli kot
      neverniki, za kar bi jih inkvizicija pobila. Halo, TO JE KRŠČANSKA VERA.

     • ZatonMesecnikov

      te oddaje snemajo levičarski agitatorčki in so na nivojih hitlerjevih filmov o Judih (Das ewige Jude itd….)

      Velika večina ljudi je kristusovo vero z radosto sprejela dadice. Saj so vedeli, da jim prinaša zveličanje. Upiralo se je nekaj starovercev, ki so imeli od stare vere korist. (kakšen posel ali kaj podobnega).

      Inkvizicija ni pobijala. pobijala so posvetna sodišča. Inkvizicija je samo dala priporočilo po sojenju in postopku.

      Levičarji in komunisti pa niti sojenja niste privoščili ljudem. To je vaša “civilizacijska pridobitev”.

    • Dada

     Nič tako, kot je DEMOS obljubljal drugo Švico, a ne. Lasž je laž, vseeno, kdo jo prinese.

   • Dada

    MALO si pozen. . Angleži so prvi odpeljali v kasnejšo, kasneje nastalo Virginijo, in sicer 50 sužnjev iz Kenije. To je bilo okoili 1611 leta. Prav Angleži so prepovedali AMPAK šele 1800 in nekaj…. Torej skoraj 300 let so nabirali sužnje monarhi, krščanski. Monarhi s to vero so se počutili večvredni ljudje.

    Jebi se ti s tako vero, ki pobija ljudi, ki se nočejo “potujćiti”.

    • ZatonMesecnikov

     Lažeš dadice tvoji musliji so jih pa vozili prodajat. In plemenski poglavarji. Angeži jih niso lovili. Tvoji levičarski islamisti še danes imajo sužnje po bližnjem vzhodu.

     Angleži so samo vršili prevoz, neka Intereuropa torej, ali pa Maers. Kot da bi danes špediterje obtožil za drogo v svetu, Dadice. Zresni se, tako stara pa takšne neumnosti sekaš….

  • Andrej

   Ne spreglej, da italijanska vlada ne odraža volje Italijanov. Ravno tako Šarčeva vlada ne odraža volje Slovencev. To vedno pomeni probleme.

   Predvsem v Sloveniji so širili krščanstvo z ognjem in mečem, a ne? Lahko navedeš kak primer take vojne? En sam?
   O inkviziciji se pa malo natančneje pozanimaj. Ni vse tako, kot prodaja komunizem.

   • hle

    Tudi na Slovenskem so širili krščanstvo z ognjem in mečem in nas okupirali za več kot tisočletje ter v tem času mentalno pohabili in za vedno razdelili naš narod

    • Andrej

     Ja? In kje in kdaj so bili ti ognji in meči? Kakšno ime bitke, vodja, kralj, karkoli? Kakršnokoli zgodovinsko dejstvo, podatek? Za mentalno pohabo in razdor se pa na komuniste obrni, oni so parvi naslov.

     • Cristian Straccatela

      V yugi smo se mulci drenal pred oltarjem tudi med tednom kaj sele v Nedeljo. Danes je slika drugačna.

     • Andrej

      Žal. Pa niso krivi komunisti, ampak naše odločitve.

     • Cristian Straccatela

      Vsak naj pri sebi razščisti.

     • hle

      Če ne poznaš Slovenske zgodovine pač ni moja krivda da za Karla velikega in Frankovski imperij še nisi slišal tudi ne mogoče bi se morali vprašat zakaj so naši predniki tukaj tako dolgo zavračali krščanstvo

     • Andrej

      Ker sem že slišal za slovensko zgodovino bi prav rad izvedel, kakšne bitke so karel Veliki in Frankovski imperij borili na tleh Karantanije, v zvezi s pokristjanjevanjem, ali tudi sicer (na naših tleh). Dolgotrajen proces pokristjanjevanja je neposreden dokaz, da ni šlo za nasilje, ampak za postopno nenasilno preobrazbo. Kot so se takrat dolgo upirali spremembi na bolje, tako se tudi mi sedaj, ta trenutek, upiramo spremembi, po kateri bi nagnali komuniste.

   • Dada

    Zbudi se. Komunizem nič ne prodaja, bedak. To je bilo v angleški dokumentarni oddaji o cerkvi v Evropi.

    Koliko primerov hočeš. Naj navedem najbolj brutalne in največje.
    1. Španci so ropali , pobijali in pokristjanjevali Srednjo Ameriko.
    2. 1199 je papež pozval na SVETO vojno, da so kralji: Anglija, Nemčija, Francija, Nemčija, šli tja in osvobajali Jeruzalem. PRVO je osvojili pod vodstvom francoskega, ob vstopu v Jeruzalem, so popolnoma, vse pobili in poklali. Prav vse. Otroke…..
    3. V Evropi je trajala več kot 400 let cerkvena inkvizicija, kdor je bil nevernik, so ga proglasili za obsojenega, vsi so priznali pod mučenjem, kako so bili v družbi s hudiče, nato so jih zažgali ali utopili z zvezanimi rokami in nogami. ….
    Še kaj.

    DODATEK. Verjetno je tako Jezus naročil…..

    • Andrej

     No ja, jaz sem bil vljuden.
     Komunizem nič ne prodaja, ker ne zna ničesar za prodajo ustvariti.
     1.Španci niso imeli mandata ubijati, posiljevati, uničevati, nasilno pokristjanjati. Konkvistadorji so delali na svojo pest, mimo Vatikana. Jezuiti so se jim uprli, pa so tudi njih pobili.Obstaja kar nekaj knjig, celo film. The Mision.

     2.Zaradi takratnih razmer se je Inocentov poziv na križarsko vojno zdel razumen. Zopet, križarji niso imeli mandata moriti vse po vrsti, to so delali na lastno pest. Od vseh križarskih vojn bi lahko zagovarjali prvo, morda še drugo. Potem pa so zadeve v svoje roke prevzeli drugi. Tretjo so, recimo, financirali Benečani pod pogojem, da jim odprejo trgovske poti. Papeža ni nihče nič vprašal, niti upošteval. Frančišek Asiški jim je pokazal pravo pot, pa ga niso upoštevali.
     3. Morda pa je inkvizicija nekaj drugega kar navajaš. Dobro branje, realno:
     https://sl.wikipedia.org/wiki/Inkvizicija
     Vredno je prebrati tudi Doba čarovnic:

     http://www.bolha.com/knjige-revije-stripi/strokovna-literatura-prirocniki/humanistika/zgodovina/kurt-baschwitz-doba-carovnic-bios-1296543892.html
     samo je težko dobiti, ker dobesedno zgodovinsko dokazuje, da gre za zavajanje.
     Namesto dodatka: Jezus naroča, da moram imeti tudi tebe rad. Ni lahko, a se trudim.

  • Cristian Straccatela

   Salvini je bil 15let nazaj še orto levičar.

  • xtc

   Salvini bo kmalu vladal ne se bat ali z pomočjo protestov naroda ali z predčasnimi volitvami ne se sekirat,samo preloženo je neizbežno za hujši obračun,ki očitno prihaja.

   • Dada

    “”Analitiki so Salvinijevo potezo sesutja vlade označevali za strel v koleno. Nekaj odstotni padec priljubljenosti Lige pa za potrditev javnega razpoloženja zoper Salvinija””., je v članku.

    TOREJ, Conte je nazaj premier, Salvini ga je sesul, zdaj je Salvini na čakalni listi. Tako je prav.

    • xtc

     Kmalu bodo levočarji v iItali na čakalni lusti za sodnijo in areste tako bo še bolj prav z nevladniki vred.

 • ZatonMesecnikov

  Tudi po Salviniju, Salvini!

 • Cristian Straccatela

  Kdor drugemu jamo koplje sam vanjo štrbunkne.
  Zame je Orban in Putin kralj ter car kršcanstva.

 • Ivan Ivanovič

  V trgovini s sužnji so črnci sami so lovili svoje rojake, jih prodajali Arabcem, ti so jih pa prodajali Angležem. Če bi imeli Angleži takrat sedanjo globalistično šolo, kot jo imajo sedanji tihotapci migrantov, bi trdili, da rešujejo življenja ubogih ljudi, ki so se jim odekli lastni ljudje in jih prodali v suženjstvo. Seveda pa prevoz iz Afrike v Ameriko nekaj stane, ti ljudje pa niso imeli ničesar, zato so jih tednji trgovci s sužnji, po sedanjih globalističnih kriterijih pa človekoljubi, prodali za denar, da so pokrili stroške. Pravi usmiljeni človekoljubi, enaki kot sedanji tihotapci z migranti, ki prav tako za denar vozijo ljudi iz Afrike in Azije v Evropo. Naj živijo globalistični človekoljubi, alias zločinci in kriminalci, ki bodo prej ali slej prejeli plačilo za svoje rabote.

 • šmentanamuha

  Orban in Salvini, dva zgodovinsko pomembna moža, ki ju bi zgodovina pomnila.