Orban v Italiji: Levičarji želijo z migracijami čimprej ustvariti dobo “po-krščanstvu”

Orban v Italiji (foto: epa)

Prejšnjo soboto je v Rimu potekal sestanek nacionalno-konservativne stranke Bratje Italije (FdI) na kateri je spregovoril tudi predsednik madžarske vlade Viktor Orban. “Madžarska je v zadnjih letih postavila jasen politični in državni model- zgraditi krščansko demokratično državo, ta model deluje in je uspešen”, je dodal. “Politični uspeh je očiten, madžarsko vladno zavezništvo je z dvotretjinsko večino zmagalo na treh zaporednih volitvah, prav tako pa je prišlo do gospodarskih dosežkov”.

Povedal je, da model temelji na treh stebrih: družina, narod in krščanska svoboda. Temelj tega modela je nova krščanska ustava, sprejeta leta 2011, je dodal. Poudaril je, da je družina skupnost moškega in ženske in dodal, da ima vsak otrok pravico do očeta in matere. Podpira korake, ki jih je Madžarska vlada naredila, da bi podprla takšne družine, a vseeno pravi, da se rodi premalo otrok. “Če ne storimo nekaj, da bi se zoperstavili negativnemu demografskemu trendu, se to ne bo nikoli spremenilo”.

O migrantih je Orban dejal, da lahko le v državi odločajo, “kdo lahko ostane na območju naše države. Povsod drugod po svetu branijo svoj narod, le v Evropi ne, in to je treba spremeniti”, je dodal. Pojasnil je še, da je krščanska svoboda pravica braniti svoj krščanski načina življenja in dodal, da želi tudi nova predsednice Evropske komisije vzpostaviti nov resor za obrambo evropskega načina življenja.

Madžarska bo pomagala Italiji le, če se bo ta zavezala, da bo varovala svoje meje
Zaveda se, da je v manjšini v evropski politični eliti, vendar v večini med narodi in ljudmi. “Naša opozicija je velika, bogata, močna in dobro organizirana, zato se moramo boriti v nepravičnem in težkem boju za tisto, kar je prav” je v govoru povedal in dodal, da je Madžarska je pripravljena pomagati Italiji na področju kjer lahko a le če se bo država končno zavezala varovati svoje meje. “Pomagali bomo tudi vrniti migrante od koder so prišli.” Odzval se je tudi italijanskemu premierju Giuseppeu Conteju, ki je že pred tem na dogodku dejal, da višegrajska skupina – Madžarska, Češka, Poljska in Slovaška – ni pomagala Italiji na področju migracijske politike, na kar pa je odgovoril, da jim ne morejo pomagati, če oni pomagajo migrantom v svojo državo.

Ilegalni migranti, ki jih je v Italijo pripeljala NVO Mediterranea Saving Humans’ Alex (foto: EPA)

Dejal je, da številni zahodnoevropski voditelji verjamejo, da bo z migranti, ki so imajo drugačno tradicijo od kristjanov, družba postala mešanica in s tem kakovostnejša družba. Srednja Evropa pa ne razmišlja v tej smeri, ker veri ne bosta živeli skupaj, ampak narazen. Evropska enotnost je pred velikim preizkusom, katerega vzrok je migracija. So države, v katerih so migracije uspešne, del njihovega prebivalstva pa več ne pripada krščanski kulturi. V drugih evropskih državah, med njimi tudi Madžarska, pa ni muslimanskih migrantov, si tudi prizadevajo, da takšne dileme o sobivanju nikoli niti ne bo. “Vsi imajo pravico, da se odločijo, s kom želijo živeti skupaj in če se odločijo, da ne želijo živeti v večkulturni družbi, imajo v demokraciji tudi to pravico”, je dejal Orbán, poroča Daily news Hungary.

Levičarji želijo čimprej ustvariti dobo “po-krščanstvu”
Poudaril je še, da je jasno, da devet od desetih migrantov niso begunci, ampak ekonomski migranti. Toda levičarji želijo, da se v Evropi odstrani krščanski način življenja in prestopi v obdobje “Po-krščanstvu”, je dodal. “Za levičarje so migranti izjemnega pomena, saj želijo še več volivcev. Menijo namreč, da migranti ne bodo nikoli podpirali politike, ki temeljijo na krščanstvu, kar bo zmanjšalo ali celo odpravilo možnost, da krščanska politika dobi večino v Evropi”, je razložil.

Na koncu je še dejal, da se je vredno spomniti, da je bilo to, kar je bilo v Evropi ustvarjeno, način življenja, v katerem ljudje delajo zase, za dobro svoje države in za Božjo slavo.

Lana Božič

 • rubec

  ŽIVEL ORBAN, ŽIVELA PALINKA, ŽIVELA OGRSKA SALAMA.

  • Amerikanc

   Tudi Bikaver ob bograču je OK.

   • rubec

    Igoz.

 • samsara

  “Levičarji želijo čimprej ustvariti dobo “po-krščanstvu””

  Pri čemer jim z vsemi močmi in vplivom pomaga aktualni papež, skupaj z nekaterimi svojimi svetohlinskimi podrepniki podobnega peklenskega kova.
  Marksist, globalist, satanist? Zaslepljenec, prodana duša?
  Označbe niti niso pomembne. Je dvolični, preračunljivi, brezkompromisni manipulator, sejalec kaosa, predani sluga velikega skušnjavca in zatiralec razvoja človeške zavesti. Invokator mračnih energij v stilu ‘mračnega srednjega veka 2.0.’.
  Ni prvi med potrjenimi izprijenici njegovega stanu skozi zgodovino, zaradi katerih se je pokojni papež Janez Pavel drugi, v imenu RKC javno opravičil človeštvu, a v dobro človeštva in sveta upam, da v tokratni izdaji res zadnji.

  • Stric iz ozadja

   Dela le tisto, kar uci krscanstvo.

   “Če pri tebi biva tujec v vaši deželi, ga ne zatirajte! Tujec, ki biva med vami, vam naj bo kakor domačin, kakor eden izmed vas! Ljubi ga kakor sebe, kajti tujci ste bili v egiptovski deželi”

   “Vam pa, ki poslušate, pravim: Ljubíte svoje sovražnike, delajte dobro tistim, ki vas sovražijo. Blagoslavljajte tiste, ki vas preklinjajo, in molíte za tiste, ki grdo ravnajo z vami. Tistemu, ki te udari po enem licu, nastavi še drugo, in kdor ti hoče vzeti plašč, mu tudi obleke ne brani. Vsakemu, ki te prosi, dajaj, in če kdo vzame, kar je tvoje, ne zahtevaj nazaj. In kakor hočete, da bi ljudje storili vam, storite vi njim. Če ljubite tiste, ki ljubijo vas, kakšno priznanje vam gre? Saj tudi grešniki ljubijo tiste, ki njih ljubijo. Če namreč delate dobro tistim, ki delajo dobro vam, kakšno priznanje vam gre? Tudi grešniki delajo isto. In če posojate tistim, od katerih upate dobiti nazaj, kakšno priznanje vam gre? Tudi grešniki posojajo grešnikom, da prejmejo enako. Vi pa ljubíte svoje sovražnike. Delajte dobro in posojajte, ne da bi za to kaj pričakovali. In vaše plačilo bo veliko in boste sinovi Najvišjega, kajti on je dober tudi do nehvaležnih in hudobnih. Bodite usmiljeni, kakor je usmiljen tudi vaš Oče!”

   • samurai

    …. jaz sem GOSPOD, vaš Bog.
    Amen
    3 Mojzes 19,33-34

   • xtc

    Ja ja nategun samo obnašati se mora okolju primerno-to je blem.

   • Artur

    Pa še bodi ubog na duhu in tvoje bo božje kraljestvo.
    Jemlji vse to zdravo za gotovo ravnaj se po temu in imel boš pekel na zemlji tukaj in zdaj ne nekje spodaj pod vicami.

   • Marvin Šulin

    Dragi stric iz ozadja: tudi Mojzes je prinesel 10. božjih zapovedi iz Sinaja. Med njimi je bila gotovo tudi tista o neubijanju. A glej, ko so Józue in njegovi vojščaki prestopili Jordan in se naselili v deželi ni bilo problema iztebiti tam naseljene prebivalce. Zapoved o neubijanju je očitno veljala samo za njihovo pleme saj so verjeli, da jim je Bog to dželo obljubil. Kaj so storili z prebivalci Jerihe?
    Krščanstvo se ne bi smelo odpovedati razumu in slepo verjeti v napisane besede, ki lahko imajo v različnih zgodovinskih kontekstih povsem drugačen pomen. Ljubiti svoje sovražnike pomeni preprosto odpustiti jim, da odidejo iz vaših življenj in vas ne morijo več. Ne pa pomeni, da se za svoj prav in rod odpoveš obrambi. To bi bila neumnost, ki jo še mala živalica z nekaj cm3 možganov ne zagreši, temveč skrbno varuje svoj zarod.

  • xtc

   Pozabil si,da je Nosterdamus omenjal tudi “Papeža antikrista”,ki bo zadni Papež in cerkev bo nato vodena drugače

   • Novakec1

    Bemti, pa glih v naši generaciji, mamo pa smolo.

    • sodnikisozločinci

     Ni sigurno, izkoristi priliko pa uživaj. Vzemi v obzir dejstvo, da ljudje nismo imeli ravno veliko možnosti v zgodovini, da bi nas pribili na križ. Zdaj je treba izkoristiti šanso.

   • sodnikisozločinci

    Prihodnost ustvarjamo živi ljudje iz sedanjosti, ne pa prerokbe mrtvakov iz preteklosti.

    • Anton Zgaga

     @xtc računa, da ga bodo čez 500 let citirali…

     • xtc

      Tipičen odgovor levaka-podoben socialistom od Adolfa,ki so vsakogar pri komur so našli knjigo Nosterdamusa poslali v lager iz previdnosti-zanimivo je kako ste si socialisti podobni,pri istih temah.

    • xtc

     Razmišlanje tipičnega človeka z nepoznavanjem zgodovine,kdor misli ,da je bil Nosterdamus zgolj prerok je v zmoti,kajti,sam je z napovedmi izhajal tako tudi iz zgodovine in matematika-kaj in kako je to povezoval še danes ni znano nikomur.

     • sodnikisozločinci

      Beri Machiavellija, pa boš razumel, kaj govorim. Prihodnost je samo v naših rokah, pameten človek se ne vda v usodo.

  • sodnikisozločinci

   Pardon, to sem napisal stricu iz ozadja.

   Kolikor vem, so papeži podprli rekonkvisto in niso Špancem govorili te neumnosti, ki jih pišeš. Zakaj pa bi se jih držali? Saj naša oblast niti ustave ne spoštuje, zakaj bi se potem držali nekih cerkvenih dogem, ki niso zakon.

   • Stric iz ozadja

    In so sami sodelovali v rekonkvisti? S polno ritjo je lahko srat. Tisto je bila bolj stvar (katoliskih) kraljestev na danasnjem obmocju Spanije (Asturija, Navara, Kastilja, Leon, …) kot pa papezov.

    • sodnikisozločinci

     No ja, niso papeži priporočali Špancem naj sprejmejo Mavrske osvajalce in kolonizatorje kot domačine in naj jih ljubijo kot sebe. Lahko pa, da so rekonkvistarji svoje sonarodnjake sovražili in bi se tudi sami najraje zaklali s sabljo, pa so zato bili takšni do muslimanskih kolonizatorjev. Potem, ko so pa sprevideli, kako je vse to krvavo in polno trpljenja, so se pa premislili, da bi isto naredili sebi, tako da niso delovali proti krščanstvu – sploh, če so šli še k spovedi in se pokesali.

     Sedanji papež tudi ne podpira muslimanov zares, samo jezik otresa. Ob preveliki sili se je katoliška cerkev vedno upognila, kot bambus v vetru, kar je boljše kot da bi se zlomila, zdaj je isto.

  • kalavnik

   …zato tisti, ki podpirajo Vatikan, niso vredni, da bi jih pes poscal. Indoktrinirani in enako nevarno kot levicarstvo in islam…

   • samsara

    Če gre za nekakšne ‘folkloriste’ in/ali ideološke zaslepljence vsekakor.
    Hmm, ali ostane še kdo drugačen?

 • Amerikanc

  Vse kar je Italijanom povedal Orban, bi moralo biti domače povprečnemu Evropejcu.

 • xtc

  Verjetno “dobe po krščanstvu” ne bo bosta pa izginila v porazu proti križu rdeči poklmesec in rdeča zvezda za vedno in tisočletni mit bo zavladal.
  Italijanskemu socialistu je Orban zelo dobro odgovoril o tem ,da noče pomagati-ne moreš nekomu pomagati gasiti požara,če ta na ogenj zliva bencin in še tebi sabotira vodovodne cevi zraven pa se dere ,da mu nočeš pomagati.
  Kako si Italijanski socialist predstavlja pomoč pri ilegalni bandi je jasno-oni bi jih poslali par tisoč napreje in zopet uvozili nove,ne pa že prve nagnali na silo nazaj.
  Skratka,vojna je že tu,kdor je prebral Štiha na Požarju in je razumel gospodarske signale ne politične globalno mu je jasno ,da je EU v slepiulici iz katere brez vojne ne gre,,napol blazna eko taksarska inkasantska politika ni namenjena nikakršni čisti EU ampak zbiranju denarja za bogatenje eko mafije in navažanje ilegalcev seveda pa je Merckelca zafurala 1500000 miljard za propadlo nemško EKO energetsko odvisnost po 15 letih je država še v večjih težavak plan popoln fail z izgubljenim denarjem davkoplačevalcev,ki so cvse bolj siti eko taksiranja,da so stvari ušle tako ,daleč ,da niti vetrnic ne dovolijo več staviti,na nek nsačin bo huda kriza katalizator in netilec nujnih sprememb tudsi na silo,ki bodo zadeve postavile zopet nazaj na stara mesta in utišala ekofašiste in ostale levoprogressivno anarholiberalno isocialistično pro islamistične norce z islamisti vred.

 • Boy

  Odkar so se Italijani znebili Salvinija, stevilo prihodov novih migrantov v Italiji spet skokovito narasca.

  • Novakec1

   Jih bo manj pri nas.

 • Liberalec

  Socialistični norci vseh dežel so se združili; sedaj se moramo združiti še normalni državljani Evrope. Sicer bo postala Evropa četrti svet.

  • Novakec1

   Je ne bo več, tapru bo šla u maloro pa slolandija.

  • kalavnik

   Pocasi se zdruzujejo muslimani,levicarji in katoliki. Kaj bi z veseljem gledal, kako bi med seboj obracunali. Pizda jim materina cifurska.

  • if

   Fino povedano!

 • Olga101

  Bravo Orban! Če jih uvažajo, naj jih kar imajo!
  Sramotno je, da v Sloveniji v tej umazani raboti sodelujejo kristjani, od Tonina, Novakove, Cerarja, pa do predsednika murglske zloženke in kristjana (!?) Šarca!
  Da o levičarskem papežu, pa o duhovnikih (!?) , ki bi muslimanom prepustili kar cerkve (!?), niti ne govorim!

  • Black_hawk

   Kristjani po imenu

 • sodnikisozločinci

  Popolnoma je treba zapreti meje, prepovedati turizem, tako da stare babe ne bodo več namakale riti v morju in toplicah, ampak bodo za železno zaveso pulile rdečo peso.

 • Slovenka

  Orban se spozna na svoje delo.

 • Black_hawk

  Kristjani so itak samo še starejša generacija. Vse je to šlo nekam.

  • Novakec1

   Na žalost so pa tamladi povečini mavričarji, đojntarji…

   • Black_hawk

    Karkoli že so, kristjani sigurno niso. Velja tisto do birme, naprej pa ne več. Še cerkev ki bi morala prva opominjat je tiho. Razumi kdor more.

 • montyamp

  Volil bom Orbana .

 • Alberto

  Kaj je to “krscanska svoboda”?

  • Jan Kovalski

   To je nasprotje od “muslimanske svobode”.

 • Novakec1

  Levičarji in še marsikateri delomrzneži si želijo na lahek način napolniti žepe z uvažanjem te zalege.

 • Slovenec

  Jaz dam Orbanu popolnoma prav.

 • piko8

  Orban je pravi kščanski Eropejec!!
  Bravo Orban!
  Ne pa sloo levičarska golazen!!

 • if

  Z državniškimi vsebinami Orban učinkuje kot teoretični in praktični klin v zahodni svet političnih levičarskih norcev delujočih zoper narode, iz katerih so izšli.
  Orban, še naprej prepričujte ljudi Evrope z madžarskim modelom prihodnosti vsakega naroda, ki hrepeni živeti svojo prihodnost.
  Umaknite se, notranji sovražniki narodov Evrope! Sejete veter, želi boste vihar! Amen!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!