Orban želi zaustaviti financiranje nevladnih organizacij s sredstvi Evropske unije: “So agresivne in plavajo v denarju”

Predsednik ZDA Donald Trump je v Beli hiši pozdravil madžarskega premierja Viktorja Orbana. Foto: epa

Eden največjih kritikov nezakonitih migracij, madžarski premier Viktor Orban, želi zaustaviti financiranje nevladnih organizacij s sredstvi Evropske unije, je v petek povedal medijem.

Nevladne organizacije, ki stojijo za številnimi “reševalnimi” akcijami migrantov v Sredozemlju, so središče spora v Evropski uniji, ko je govor o tem, kaj naj Evropa naredi z ilegalci, ki so “rešeni” na morju in prepeljani na tla stare celine. “Organizacije civilnih društev ali tiste, ki se tako predstavljajo, netransparentno financirane in organizirane, so glavna podpora politikom, ki zagovarjajo migracije,” je povedal Orban za državno radijsko postajo. Prepričan je, da takšne skupine delujejo proti volji večine volivcev, piše hrvaški spletni portal Direktno.

O nevladnih organizacijah je dejal, da so “agresivne, plavajo v denarju, a za njimi stoji mednarodna mreža”. Eden izmed najbolj zloglasnih stricev iz ozadja je milijarder George Soros.

Organizacije civilne družbe, ki zagotavljajo pomoč migrantom, so v skladu z novim zakonom na Madžarskem obdavčene s 25-odstotnim davkom, za sporne vidike njihovega dela pa veljajo določbe kazenskega prava, še piše omenjeni portal.

Marjanca Scheicher

 • šmentanamuha

  Ave, Orban!

  • Open mind

   Slovenski narodni heroj.

   • šmentanamuha

    :) Evropski.

 • xtc

  25% morale bi biti obdavčene 90% denar pa namenjen za večanje narodnostnih družin.
  Nadalje realno pa bi bilo treba vse NVO,ki se ukvarjajo ali sodelujejo pri pomoči ilegalcem pri ilegalnih vstopih v EU treba prepovedati delovanje in jih obravnavati kot trgovce z ljudmi glavne odgovorne pa zapreti za 30 let.

 • lauraas

  Orban, še naprej zmaguj!

 • IZBIRA

  Kako neizmerno bedasto neprimerno, kontroverzeno in zavajajoče poimenovanje organizacij, katerih obstoj je v osnovi odvisen od vladnega denarja.
  Kaj naj bi implicirali vodje teh požeruhov javnega denarja, da so neodvisni in za vse kompetentni. Karkter teh organizacij je zgolj skrb za čim večje trošenje nezasluženega denarja za večinoma nesmiselne projekte. Gre za samozaposlovanje na tuj račun, zastonj in čim dlje.

  Korist za družbo od teh nevladnikovje v 99% nezaznavna, promovirajo pa vladno politiko, ki je tudi škodljiva za družbo.

  Samo poglejmo Nevladno organizacijo Ekologi brez meja in njihov že bizarni projekt Očistimo Slovenijo. Ne vidim nobenih izboljšanj čistote narave in okolja. Na dan spravijo na kupe nekaj smeti, ki jih potem naslednje mesece raznaša veter in živali, Divja odlagališča so vedno ista in nova. Novbene sanacije, investicije in trajne rešitve, samo ciklično pobiranje smeti za drugimi. Torej trošenje denarja ustanoviteljev za svoje plače na drugi strani pa butasti prostovoljci, ki ne dobijo niti sendviča.

  Sicer pa kaj bi oni delali če jih nebi bilo. Po moje na drugi strani celo spodbujajo onesnaževanje. Njihovi predmeti dela so smeti in so zadnji zainteresirani, da jih nebi več bilo.

  Poimenovati bi jih morali POLITIKRACIJSKE ORGANIZACIJE! Aktivisti v teh organizacijah pa POLITIKATORJI. Kaki nevladniki?????!!!!!

 • joza joza13

  Če bi mi imeli Orbana, bi …

  … imeli Slovenci neko prihodnost
  … se Slovenci spet počutili doma


  … ga milanova mafija že zdavnaj upihnila!

 • Olga101

  Davek naj bo 99%!

 • šmentanamuha

  Zgodovino pišejo veliki možje. Orban in Trump sta dva od njih. Naše skrivenčene politične podlasice seveda ne sodijo v to kategorijo, ampak čakajo v ozadju, da jim kdo vrže kakšen kos mesa, čeprav verjetno bolj kos kruha.

  • Igor Pavlič

   Trump pač res ni oseba, s katero bi s elahko kdo ponašal kot referenco! Proračunski primanjkljaj ZDA do konca junija zrasel na 747 milijard dolarjev! Od oktobra in v letošnjem proračunskem letu doslej do konca junija
   narasel na 747 milijard dolarjev, kar je 23 odstotkov več kot v enakem
   obdobju pred letom dni. Prihodki so narasli za tri odstotke na 2.600
   milijard dolarjev, odlivi pa za sedem odstotkov na 3.300 milijard. V obdobjih rasti je doslej primanjkljaj padal, ker je biloveč proračunskih prihodkov in manj porabe za socialne programe. Tokratje drugače med drugim zaradi konec leta 2017 sprejetih davčnih olajšav.Zaradi tega bodo primanjkljaji v prihodnjih letih spet presegali 1000milijard dolarjev na leto, kar se je nazadnje zgodilo po hudi krizi leta 2008. A te številke naj bodo svetilnik tudi nam? Še Madžarska ima večji javnofinančni dolg kot Slovenija, da ne omenjam Italije in vrste drugih držav? Očitno katastrofa čaka ves planet, ne le Slovenije!

  • Bzovc

   Ne seri

  • Nekdokisemjaz

   Največji je pa bil oni z brkci, ta je znal s slovenci, kot bo znal orban, boš že videl, kako boš šprihal po madžarsk

 • morjak

  Že zdavnaj bi morali te “reševalce iz morja” oglobili saj sodelujejo pri organizaciji prevoza ilegalcev. Vsi se sklicujejo na mednarodno zakonodajo, čeprav Mednarodna konvencija SOLAS 74 ne govori o ilegalnih emigrantih,vtemvrc o članih posadke, ki potrebujejo pomoc. Slednji pa imajo na svojih rešilnih jopičih ime ladje ter pristanišče vpisa. Nisem se videl, da bi rešeni emigranti na svojih rešilnih jopičih to tudi imeli. Z drugimi besedami, ne vladne organizacije prodajajo meglo ,se posebej nemška kapitanka(samooklicana kapitanka), ki je sramota za stroko..Evropa potrebuje takšne kot je g.Orban. .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!