Orbanova protimigracijska politika je model za druge evropske države!

Foto: epa

“Madžarska protimigracijska politika služi kot model za druge evropske države,” je za madžarski tednik Hetek povedal Daniel Pipes, predsednik Foruma vzhodne Evrope.

“Vaša vlada se je odločila, da bo postavila ograjo na meji in jo uspela dokončati. To je bila prava in nujna odločitev, ker je to nacionalna pristojnost,” je dejal Pipes in dodal, da evropski volivci začenjajo razumeti nevarnosti priseljevanja in islamizacije.

V 15-20 letih Orban ne bo sam
Po Pipesovih besedah bodo v 15-20 letih “civilizacijske stranke” vladale povsod po Evropi in “takrat predsednik madžarske vlade Viktor Orban ne bo tako sam“.

“Vaša vlada počne nekaj, česar si niti Salvini, Kaczynski ali Strache ne upajo narediti. Za njih je Viktor Orban junak,” je rekel Pipes. Spomnil je, da je Švicarska ljudska stranka najmočnejša stranka v Švici in da tudi Danska ljudska stranka podpira svojo vlado, vendar je “impresivno, da je vlada na Madžarskem dobila dve tretjini večine s programom, ki pravzaprav ni podoben programom desničarskih politikov drugih državah”, je še dodal Pipes.

M. V.