Orožje iz BiH v Islamsko državo

Foto: youtube.

Britanski Independent je poročal, da so orožje, proizvedeno v bošnjaški tovarni BNT-TMiH, kupili Savdijci, pri čemer je nato končalo v rokah ekstremistične Islamske države in Al Kaide na sirskem bojišču. Gre za okoli 500 minometov.

Lansko leto so v uničenemu skladišču orožja Al Kaide v vzhodnem Alepu našli dokumente o orožju, ki jih je podpisal nekdanji direktor nadzora oborožitve v omenjeni tovarni Ifet Krnjić.

500 minometov kalibra 120 mm je bilo iz tovarne odposlanih januarja 2016, in sicer v Savdsko Arabijo. Krnjić je potrdil nakup in zagotovil, da je odgovornost o orožju na strani Savdijcev, ki so kupili minomete.

Kako se je orožje znašlo v rokah islamističnih teroristov, zaenkrat še ni znano.

demokracija.si

 • Caetano

  ISIS prevzel odgovornost za včerajšnji napad v Dagestanu, ko sta umrla dva policista.

  http://www.eng.kavkaz-uzel.eu/articles/43842/

 • črnaovca

  Savdijci veliki prijatelji Američanov

 • BorisDe

  To so te “miroljubni muslimani”, katerim smo morali donirati raznorazne zvezke, puščice, barvice, ravnila, vodo in hrano-konzerve bogim “otrokom”, da bi lahko reveži preživeli in to vse po naročilu naših komunajzarjev in pa CNN/BBC liberalne propagande. Te konzerve in vodne plastenke so bile kasneje najdene pod “džamijami” v skritih tunelih s pogradi, medicinsko in vojno opremo/orožjem in skupno je na njih pisalo “katar/turčija/savdska arabija/made in u.s.a.” Samo toliko da veste, komu ste pošiljali pomoč!

  • Jurko

   Radikalni islam je prišel v Bosno šele kasneje zaradi etničnega čiščenja ki so ga izvajali vojaki in paramiličniki velike Srbije in delno tudi Hrvati. Tudi danes radikalni islam med Bošnjaki nima veliko pristašev.

   • BorisDe

    So bili že prej Alijini separatisti in povabljeni “mudžahidi” od drugod s pomočjo jewSA. Tako da “Jurko” ne sanjaj skupaj s tvojim Naserjem Orićem zločincem. Etnično čiščenje pa se je dogajalo nad Srbi tam in v okolici, samo takrat si je svet izbral “boge muslimane” kot žrtve.

    • Jurko

     Ne temveč so prišli v Bosno šele kasneje tekom vojne in to po pobojih in etničnem čiščenju. ZN tudi niso takoj posredovali. Sami ste si v glavnem zakuhali ta problem tisti ki ste podpirali veliko Srbijo.

     • BorisDe

      Tuneli pod džamijo govorijo drugače in da so bili musliji pripravljeni separatisti. Srbi nikoli niso hotelli “Veliko Srbijo”, ampak so želeli odbraniti Srbe kjerkoli so bili v večini pod represijo ali takrat HDZ ali pa Alijinih muslimanov. To govori tvoja propaganda, kasneje se je izkazalo da so vse skupaj zakuhali največ zločinov skupaj Clinton in pa Alija IzMetbegović in pa s pomočjo Orića. Takratni CNN/BBC so Srbske žrtve v okolišnjih vaseh (3500+ jih je bilo) pozabili in demonizirali samo Srbe, medtem ko muslimani so takrat skupaj s Hrvati delali še hujše zločine pa pač to ni bilo v interesu zahodnih sil, rabili so enega grešnega konja. Srbija je bila že prej večja ko je kot KRALJEVINA šla v to bratsko unijo imenovano “Jugoslavija”, verjela je pač bratom, ki so jih na koncu ali umorili in ustvarili genocid nad njimi ter jih s pomočjo zahodnih sil deportirali in zmanjšali v obsegu. Velika Srbija je mit, Srbi so branili svoje Srbe, ki so bili razsprostranjeni po Jugoslaviji. Srbi so imeli kraljevino in Kralja, ki je moral pobegniti v London, saj so vajeti prevzeli komunisti vseh rodov.

     • Jurko

      Kr neki. XD poglej si raje izjave srbskih politikov iz 90 kako so bili za veliko Srbijo. Tudi stevilke padlih v vojni so zgovorne. Dalec najvec je bilo Bosnjakov in to civilistov. Srbov je pa vecina padla kot vojakov.

     • BorisDe

      Musliji so bili za veliko musli-landijo, hoteli so CELO BOSNO pod Alijo, HDZ pa je hotel Bosno zase in veliko “Hrvaško”. Teorija tvoje “Velike Srbije” pade v vodo, to so pač nacionalistične izjave na vseh straneh in hujskanje, ko je že vse šlo pa pa. Srbija nikoli ni hotela Slovenije (takrat so hoteli komunajzarji JNA v katerih so bili še vedno vsi in ne večina 90% Srbov kod so jim čipirali pamet, ohraniti jugo-komunajzarstvo), Hrvaška je ukradla celotno Istro in veliko teritorija in morja Sloveniji (Srbija nima nič s tem), v Bosni pa si je vsak hotel prilastiti čimveč in problem je nastal ravno zaradi tega, ker so muslimani-Alijini hoteli celotno Bosno!

     • Jurko

      A zdaj so bile pa to samo politicne izjave kao. XD pa slucajno so se stvari dogajale skladno s temi kao politicnimi izjavami. Najbrz so se tud poboji leta 1992 v Bljelini, Visegradu, Brckem, Sarajevu in drugod zgodili po pomoti. XD

 • Olga2345

  Potem bi pa Bosanci v EU…meje imajo pa kot švicarski sir!

  • Jurko

   Kdo je pa hotel da Bosna ne obstoja in nima meja? Predvsem Srbi pa tudi Hrvati so dodali svoj piskrcek kot so se zmenili med sabo.

   • BorisDe

    Musli “Jurko” spremeni ime prosim v “JurkovićOGLU”, hvala. Jurko je namreč slovanskega izvora, ti pejt s svojimi Turki.

    • Jurko

     Kr neki xd

 • Racman

  Kdaj pa je bil Bosanc koristen? Vedno je bil škodljiv. Tudi zdaj nosijo denar v Bosno in nimamo koristi od njih.

 • garfi

  POZIV NEOPREDELJENIM ZA NOVE VOLITVE
  udeležite se volitev in podprite SDS !!!
  edino Slovensko Stranko, ki bo zaščitila Slovence in Slovenijo !!!
  “levica” je ugrabljena od LokaLne in gLobaLne mafije in izvajajo VELEIZDAJO !!!
  v €U so skozi Slovenijo ILEGALNO prepeljali 500.000 islamskih teroristov
  ti zatirajo, pohabljajo, posiljujejo in ubijajo ženske in otroke
  jugokomunajzli načrtno balkanizirajo Slovenijo že 70 let

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!