fbpx

Osemletna deklica padla z drugega nadstropja križarske ladje in tragično umrla

Foto: Youtube

Osemletnica je v soboto zjutraj padla z drugega nadstropja križarske ladje Glory. Zgodilo se je okoli osme ure, ko se je ladja že ustavljala v pristanišču Dante B. Fascell v Miamiju. Padla je z notranjega balkona v atrij, v bolnišnici pa so lahko ugotovili samo še njeno smrt. Kaj točno se je zgodilo in zakaj je padla, še ni znano.

Padla je z notranjega balkona drugega nadstropja v spodnji atrij, dekličine identitete pa še niso razkrili. Vodja miamijskih reševalcev Ignatius Carroll je za tamkajšnjo lokalno televizijo povedal, da razdalja padca še ni znana, a naj bi bila med osem in 16 metri.

Medicinska enota na križarki se je takoj odzvala in prihitela na kraj nesreče, kjer je žrtvi nudila prvo pomoč, nato pa so jo odpeljali v bolnišnico Jackson Memorial, poroča ABC News. Kaj točno je bil vzrok padca, še ni znano.

Foto: YouTube

Tiskovni predstavnik Jennifer de la Cruz je dejal, da so predstavniki o nesreči takoj obvestili policijo. “V tako težkem času sočustvujemo z dekličino družino in jim izrekamo iskreno sožalje,” je dejal. Policija je dogodek že začela preiskovati, ladja pa je nadaljevala s plovbo. Zgrajena je bila leta 2003, sprejme lahko do 3700 potnikov. Incident se je pripetil v času sedemdnevnega izleta po Karibih, s Floride pa so z več urno zamudo nadaljevali proti Bahamom.

A. L.