Osrednji mediji so “na smrt zaskrbljeni”, da bi Biden izgubil proti Trumpu

Kellyanne Conway v družbi zakoncev Trump (Foto: epa)

Kellyanne Conway, nekdanja višja svetovalka ameriškega predsednika Donalda Trumpa, je v torek zatrdila, da se tretjina volivcev demokratov odmika stran od predsednika Bidna, prav tako pa se od njega taktično ograjuje del medijev, saj ima Trump še vedno možnosti za zmago na prihodnjih predsedniških volitvah. 

V oddaji The Brian Kilmeade Show, ki se predvaja na televizijski mreži Fox News, je Kellyanne Conway povedala, da so vidne razpoke, ker Bidnova administracija ni tako radodarna do osrednjih medijev. “Ne dajejo jim zgodb.”

Biden kriči na novinarje
Pravi, da medijem ne priskrbijo resnice z odra dogajanja. “Imate tiskovnega predstavnika, člane kabineta, predsednika samega, ki, ko ne uničuje državnega gospodarstva, ko ne krije svojega sina in družine, kriči nad novinarji, tistega, ki se mu drzne postaviti neželeno vprašanje, pa celo okrca, češ da je postavil neumno vprašanje,” je izpostavila.

“Ne gre za “prijaznega politika”. To je postalo jasno s pojavljenjem zgodb o njegovem obnašanju,” je pojasnila in dodala, da se mediji tudi vedno bolj zavedajo izida ankete Fox Newsa, ki razkriva, da se približno tretjina volivcev demokratov odvrača od aktualnega predsednika Joeja Bidna. Meni, da si mediji puščajo manevrski prostor za primer, da Bidnu ne bo uspel zmagovalni met.

Ameriški predsednik Joe Biden (Foto: epa)

Osrednji mediji želijo ustaviti Trumpa
Conwayjeva meni, da so mediji zelo zaskrbljeni, ker ne vedo, kako bi ustavili nekdanjega predsednika Donalda Trumpa, da ne bi bil vnovič izvoljen za predsednika. “In tako obstaja delček medijev, ki si misli: ‘Nočem biti na napačni strani. Bil sem na napačni strani, ker še vedno ne morem dojeti Trumpa. Še vedno ne morem razumeti 75 milijonov ljudi, ki so glasovali za Donalda Trumpa”. Zato meni, da ne želijo biti na napačni strani  v primeru, da bo zopet izvoljen za predsednika.

Američani so globoko skeptični do tega, ali bo predsednik Biden zmogel obvladovati gospodarske izzive v primeru vnovične izvolitve leta 2024, razkriva nova anketa. Anketa Associated Pressa in Nacionalnega centra za raziskovanje javnega mnenja (AP-NORC) z univerze v Chicagu je pokazala, da le 33 odstotkov Američanov  ocenjuje, da se je Biden sposoben spoprijeti z reševanjem gospodarskih izzivov. Podobno skeptični so glede njegove sposobnosti soočanja s problematiko orožja in priseljevanja, na obeh področjih namreč uživa le 31-odstotno podporo. Sodeč po ponedeljkovi anketi je splošna ocena podpore Bidnu 40-odstotna. Čeprav to ni dober rezultat, je vseeno boljši v primerjavi z začetkom tega leta, ko je Biden užival le 36-odsotno podporo.

Sara Kovač