Pakistanski muslimani zaradi oproščene Asie Bibi, obtožene bogokletja, začeli s preganjanjem kristjanov

Muslimanski izgredi v Pakistanu proti kristjanom (vir: twitter)

Muslimani v Pakistanu so potem, ko je vrhovno sodišče preklicalo smrtno obsodbo za Asio Bibi, ki je bila obtožena bogokletja, začeli napadati kristjane v državi.

Polovica vseh obtoženih bogokletja v Pakistanu so nemuslimani. Muslimani pa te obtožbe izkoriščajo za reševanje osebnih sporov in maščevanje. Potem ko je pakistansko vrhovno sodišče Asii Bibi preklicalo smrtno kazen zaradi obtožbe bogokletja, so po poročanju Breitbarta sledili izgredi muslimanskih vernikov.

V izgredih so pakistanski muslimani ustavljali potnike na ulicah in zahtevali, da razkrijejo, kateri veri pripadajo. Če so potniki povedali, da so kristjani, “so jih izvlekli iz avtomobilov in pretepli”, je za CNN povedal izvršni direktor centra za socialno pravičnost v Lahoreju Peter Jacob.

Grožnje s smrtjo, ne sme zapustiti države
Komaj teden dni po tem, ko je vrhovno sodišče oprostilo Bibijevo, so jo bile pakistanske oblasti prisiljene preseliti na neznano lokacijo, z namenom, da bi jo zavarovali pred napadi na njeno življenje. Izgrede naj bi organizirala skrajno islamistična stranka Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP). Določeni muslimani, povezani s stranko, pa so grozili, da bodo ubili Bibijevo, njenega odvetnika, kot tudi sodnike, ki so jo oprostili.

Oproščena obtožbe bogokletja, krščanska mati petih otrok Asia Bibi (Vir: Twitter)

Prejšnji teden se je pakistanska vlada s TLP dogovorila, da Bibijeva ne sme zapustiti države. Krščanska mati petih otrok naj bi zaprosila za azil na Nizozemskem, v Španiji, Franciji, Italiji in Kanadi.

Ivan Šokić

 • soc

  Muslimani naj jo pošljejo kar v Slovenijo, tu jo bodo zaradi krščanstva raztrgali levi predatorji na oblasti.

  • ZatonMesecnikov

   Ja, ideološka skupna točka mohamedancev in Levičarjev. Sovraštvo do kristjanov.

 • Staybell geenius

  Samooklicani nacionalist Donald Trump, ki se je 5x izognil vpoklicu v vojsko in človek, ki klečeče igralce ameriškega nogometa označuje za “izmečke”, se je odpovedal počastitvi padlih borcev ob 100. obletnici konca 1. svetovne vojne. Razlog: dež. Ja, prav ste prebrali. Najmočnejšega človeka na svetu, ki ga njegov kult božje časti, je pregnal dež. Ta isti dež, ki NI pregnal drugih voditeljev držav, vključno s 93-letno kraljico Elizabeto II.

  Definitivno pa dež ni vplival na obvezno predsedniško golfanje, ki ga je enostavno MORAL opraviti v istem tripu.

  Toda to so zgolj še eni v nizu dejstev, ki jih bo njegov kult kategorično ignoriral ter v obrambo začel s prstom kazati na druge. Le opazujte odgovore pod tem komentarjem.

  • Clemen J.

   Sem gledal video bil je tam, pač ni šel na grob amerićkih vojakov, kot tudi ostalih 90% svetovnih voditeljev in ti seveda prec ko se omeni islamiste in njihova grozodejtva omenjaš trumpa.

   • Staybell geenius

    Ja vsi smo videli, da dlje od hotela v Parizu ni prišel. Bi isto zagovarjal, če bi recimo Obama naredil popolnoma enako? Ne, vsi vemo, kako bi pizdili. In prav bi imeli, jaz bi pizdil z vami.
    Namesto tega pa izvajate mentalno gimnastiko opravičevanja lažnega patriota in samooklicanega nacionalista, ki serijsko žali vse, ki se mu ne klanjajo, hkrati pa od istih pričakuje spoštovanje. Kako lahko spoštuješ takega človeka, ne glede na kateri strani levo-desnega spektra je?

 • Clemen J.

  Islamisti so podn od ljudi, pakistan pa je leglo teroristov. Za pakistan je rešitev samo par AB.

  • sodnikisozločinci

   Par 100…. Seveda si mislil Alenk Bratušek, v bele rjuhe so že zaviti, samo pravo smer morajo najti in pot pod noge, previdno, strpno in počasi…

 • Staybell geenius

  Trump je za novega generalnega tožilca (Attorney General) imenoval Matta Whittakerja, kar je lahko protiustavno, saj ga ni potrdil senat. Whittaker je tudi znan po tem, da Muellerjevo preiskavo označuje za lov na čarovnice in to je glavni razlog, da ga je Trump imenoval. Še en mesec nazaj je na Fox news zatrjeval, da pozna Whittakerja, zdaj pravi, da ga ne pozna.
  Kako ocenjujete to imenovanje in vedenje okoli “poznavanja” tega človeka? In kako bi odreagirali, če bi popolnoma isto naredil Obama?

  • Andrej

   Še dobro, da bo tvoje modrovanje Asii Bibi pomagalo. A lahko še nam, telebanom razložiš, kakšno zvezo ima to?

   • Staybell geenius

    Nobene, le Nova o tem niti v najhujših sanjah nebi poročala, zato čutim dolžnost da njene navijače sam seznanim s stvarmi, ki jih tukaj ne bodo prebrali.

 • sodnikisozločinci

  Izgon vseh pakistancev iz Evrope, zaprtje ambasad ter prekinitev vseh odnosov s Pakistanom…

 • Andrej

  Tole bi tudi tabutasti morali razumeti:
  “V izgredih so pakistanski muslimani ustavljali potnike na ulicah in zahtevali, da razkrijejo, kateri veri pripadajo. Če so potniki povedali, da so kristjani, “so jih izvlekli iz avtomobilov in pretepli”, je za CNN povedal izvršni direktor centra za socialno pravičnost v Lahoreju Peter Jacob.”
  Levaki bodo bolje razumeli, če se vživijo v situacijo in “kristjane” zamenjajo za “Levičarje in/ali LGBT”. Ja, teh se pa ne sme.

 • Van Der Waals

  ZAHODNA CIVILIZACIJA JE V ZATON!!! SLABO SE PIŠE KRISTJANOM, ATEISTOM V EVROPI!!! ISLAMI NI RELIGIJA SPOŠTOVANJA IN MIRU KOT GA POZNAMO V EVORPI. ISLAM NAREJEN ZA NOVAČENJE BORCEV!!! NAJPREJ TERORIZEM NATO SLEDI DRŽAVLJANSKA VOJNA… DOKAZ TEGA JE AFGANISTAN PAKISTAN. DOKAZ IMAMO PRED OČMI. LEVI FAŠISTII SE ŠE NAPREJ SPRENEVEDAJO SO NEUMNI…. NEVEM KAKO TA BUTASTI BERGLEZ TAKO PRIZADET. NEVEM A GA JE TREBA POČIT PO GLAVI DA SE BO SPAMETOVAL!

 • samsara

  V. Britanija ni sprejela njene prošnje za azil, saj se zaveda, kaj bi s tem povzročila na njihovem otoku.
  So že talci demonične religije in nje pripadnikov, tam živečih. Ne morejo več ali pa nočejo (morda tudi ne smejo) udejanjati načel, ki naj bi bila lastna evropski zavesti.

 • Olga2345

  Evropa pa divjakom pripravlja halal prehrano, Fajonka jim fila MasterCard kartice in kupuje gate z denarjem davkoplačevalcev..

 • Caetano

  Do obsodbe Asie Bibi je v osnovi prišlo zaradi tega, ker naj ne bi smela kot ”nečista” piti vode skupaj z muslimani in ker je potem, ko so jo začeli zaradi tega grobo žaliti izpovedala svojo krščansko vero. To je sprožilo fizično nasilje šeriatarjev proti njej in njeni družini. Vse to je dokaz več o zlohotnosti islamistične doktrine.

 • mare

  Fajonke pa to ne prizadene Važno da so ilegalci in muslimani, ti so zanjo priviligiranci

 • šmentanamuha

  In namesto, da bi ponudili azil Asii Bibi, naši nevladniki na črno uvažajo njene preganjalce. Bljak, gnusi aktivistični, zlagani in sovražni do življenja in svoje države.

 • janko in metka

  papež frančišek je papež komunistov levih f——v muslimanov samo papež kristjanov ni

 • jano

  izstopam iz krščanske vere zadradi izdjalskega papeža