fbpx

Pakistanski muslimani zaradi oproščene Asie Bibi, obtožene bogokletja, začeli s preganjanjem kristjanov

Muslimanski izgredi v Pakistanu proti kristjanom (vir: twitter)

Muslimani v Pakistanu so potem, ko je vrhovno sodišče preklicalo smrtno obsodbo za Asio Bibi, ki je bila obtožena bogokletja, začeli napadati kristjane v državi.

Polovica vseh obtoženih bogokletja v Pakistanu so nemuslimani. Muslimani pa te obtožbe izkoriščajo za reševanje osebnih sporov in maščevanje. Potem ko je pakistansko vrhovno sodišče Asii Bibi preklicalo smrtno kazen zaradi obtožbe bogokletja, so po poročanju Breitbarta sledili izgredi muslimanskih vernikov.

V izgredih so pakistanski muslimani ustavljali potnike na ulicah in zahtevali, da razkrijejo, kateri veri pripadajo. Če so potniki povedali, da so kristjani, “so jih izvlekli iz avtomobilov in pretepli”, je za CNN povedal izvršni direktor centra za socialno pravičnost v Lahoreju Peter Jacob.

Grožnje s smrtjo, ne sme zapustiti države
Komaj teden dni po tem, ko je vrhovno sodišče oprostilo Bibijevo, so jo bile pakistanske oblasti prisiljene preseliti na neznano lokacijo, z namenom, da bi jo zavarovali pred napadi na njeno življenje. Izgrede naj bi organizirala skrajno islamistična stranka Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP). Določeni muslimani, povezani s stranko, pa so grozili, da bodo ubili Bibijevo, njenega odvetnika, kot tudi sodnike, ki so jo oprostili.

Oproščena obtožbe bogokletja, krščanska mati petih otrok Asia Bibi (Vir: Twitter)

Prejšnji teden se je pakistanska vlada s TLP dogovorila, da Bibijeva ne sme zapustiti države. Krščanska mati petih otrok naj bi zaprosila za azil na Nizozemskem, v Španiji, Franciji, Italiji in Kanadi.

Ivan Šokić