fbpx

Palestinski terorist streljal v starem delu Jeruzalema: Več mrtvih in ranjenih; Hamas pozdravlja “herojsko operacijo”

Policija po terorističnem napadu (foto: afp)

V streljanju v starem mestnem jedru Jeruzalema je bil ubit najmanj en človek, še trije pa ranjeni. Policija je napadalca ubila, so sporočili policisti in reševalci. Palestinskega napadalca so policisti ustrelili blizu vhoda na Tempeljski gori. Teroristična organizacija Hamas pozdravlja ‘herojsko operacijo’.

“Terorist, oborožen z brzostrelko, je izvedel streljanje v Starem mestu,” je sporočila policija. Navedla je, da so napadalca ubili, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ranjeni so bili dva civilista in dva policista, ki so jih prepeljali v bolnišnico. 30-letnik je tam podlegel poškodbam, so povedali zdravniški viri. Staro mestno jedro je del vzhodnega Jeruzalema, ki pripada Izraelu, Palestinci pa ga želijo za prestolnico svoje bodoče države. V tem delu mesta so napadi na izraelske varnostne sile pogosti. V sredo so pripadniki izraelskih sil ustrelili mladoletnika, ki je tam zabodel in ranil dva policista. Napadalec je umrl. Septembra pa je ženska skušala zabosti policiste na ulici, ki vodi do mošeje Al Aksa. Tudi njo je policija ubila.

Sara Kovač