fbpx

Pandemija koronavirusa dosegla tudi Antarktiko, v raziskovalni bazi kar 36 okuženih oseb!

Antarktika. (Foto: pixabay)

Sedaj lahko zares rečemo, da je Covid-19 prava globalna pandemija, saj je dosegla tudi poslednje kotičke sveta. O novih okužbah z novim koronavirusom tokrat poročajo z Antarktike, kjer so v tamkajšnji raziskovalni bazi našteli 36 primerov okužb. 

Pandemija novega koronavirusa je prodrla v vse kotičke sveta, na vse kontinente. V ponedeljek so tako prvič zabeležili nove okužbe v raziskovalni bazi na Antarktiki, kjer se je okužilo 36 oseb. Gre za raziskovalno postajo, ki pripada državi Čile. Šlo naj bi za 26 pripadnikov čilske vojske, skupaj z desetimi vzdrževalci. Vsaj nekateri izmed okuženih pa so že imeli simptome, še preden je bila njihova okužba tudi uradno potrjena s testom. K sreči je bilo vseh 36 že evakuiranih v velemesto Punta Arenas v Čilu, kjer so v izolaciji, njihovo zdravstveno stanje pa je stabilno, poroča New York Post.

Podobne novice o okužbi v vojaških vrstah pa so že pred meseci, ob začetku pomladi, prišle iz povsem drugega konca sveta – iz Severne Koreje. Kljub temu, da je severnokorejski režim vztrajal, da novi koronavirus še ni dosegel države, so na dan prišle informacije, da naj bi za okužbo s tem virusom, tedaj umrlo že vsaj 180 vojakov, 10 tisoč državljanom pa so odredili karanteno. Ker se je pojavilo toliko trupel, jih niso kremirali, saj vojska ni želela dodatno obremenjevati zdravstvenega sistema, ki je že tako v slabem stanju. Vojakom pa je država skušala zagotavljati dodatne količine hrane, da bi bili bolj odporni proti virusu.

Domen Mezeg