fbpx

Pariz namenil skoraj milijon evrov za migrante – sedaj pa zbirajo podpise proti njim, ker tolpe terorizirajo prebivalce

Mladoletne tolpe migrantov nadlegujejo ženske (Foto: epa)

Mnogo prebivalcev iz različnih delov Pariza, kot so La Chapelle, Goutte-d’Or in Barbès, kjer je ogromno migrantov, je zahtevalo od vlade ustrezen ukrep, ki bi zaustavil mladoletne maroške migrantske tolpe, ki nenehno napadajo ženske.

Peticija, ki ima zdaj več kot 1.600 podpisov, poziva lokalno vlado, naj zagotovi ukrepe za obravnavo teh tolp, katerih člani so stari od 14 do 17 let. Priča z imenom Mireille pripoveduje, da so migranti napadli njo in njeno 15-letno hčer. “V nedeljo sem videla tri mlade, ki so posedali na pločniku, in se takoj počutila ogroženo, zato sva se s hčerko obrnili v drugo smer, kljub temu pa je eden izmed njih skočil na mojo hčer in jo prijel za ovratnik, a se je izmaknila in začela jokati. Naslednji dan smo vložili pritožbo. Nepravično je, da na ulicah nismo varni,” je dodala, poroča BreitBart News. Peticijo je podpisalo tudi 257 lastnikov trgovin, ki so izpostavili naraščajoče število ropov v svojih trgovinah, pa tudi tatvine samih strank v trgovini.

Poročila o nezakonitih kaznivih dejanjih migrantskih skupin se pojavljajo nekaj manj kot eno leto od takrat, ko so se številne ženske na tem območju začele pritoževati nad nenehnim nadlegovanjem moških, ki so jih nadlegovali zato, “ker nosijo neprimerna oblačila”. Tudi severni Pariz je v zadnjih mesecih postal središče nasilja, vključno z brutalnim napadom v letošnjem letu v restavraciji v La Chapelle, ko  je Šrilančan z mačeto odsekal roko drugemu Šrilančanu.

Mladih migrantov sprejemni center ne zanima, še vedno posedajo na ulicah. Foto: iStock

Pariz je v preteklosti pomagal mladim migrantom in namenil skoraj milijon evrov za odprtje sprejemnega centra, z namenom, da bi te otroke spravili z ulice. A večina migrantskih otrok ni pokazala zanimanja za to.

A. G.