fbpx

Parižanke razkrivajo, zakaj si ponoči ne upajo hoditi zunaj

Foto: iStock

Ženske, ki prebivajo v vzhodnem delu francoske prestolnice Chapelle-Pajol, trdijo, da nikakor ne morejo zapustiti doma, ne da bi bile na poti tarče verbalnega nadlegovanja migrantov.

V zadnjem letu je omenjeno območje po navedbah Le Parisiena postalo “no-go” cona za ženske, potem ko so območje preplavili migranti in preprodajalci drog. Na ducate skupin moških je preplavilo ulice, kjer nadlegujejo mimoidoče ženske in jih zmerjajo zaradi po njihovem neskromnega načina oblačenja.

Številne spremenile svoj način oblačenja
Položaj žensk se je tako poslabšal, da je mnogim prepovedan vstop v kavarne in bare. 50-letna Natalie, ki že 30 let živi na tem območju, je povedala, da se žalitve vrstijo tako pogosto, da so mnoge že spremenile pot svoje hoje in način oblačenja. 80-letna Parižanka pa je izpostavila, da sploh ne zapušča svojega stanovanja, potem ko je bila nekega dne deležna spolnega napada.

Po besedah 38-letne Aurélie, ki tukaj živi že 15 let, je celo kavarna, ki se nahaja pod njenim stanovanjem, postala izključno moška ustanova. “Poslušati moram veliko pripomb, ko grem mimo, stvari pa so se dodatno poslabšale, potem ko so ti začeli piti večje količine alkohola.” Pred nekaj dnevi je bila tarča poplave žalitev, ko je samo stala ob oknu svojega stanovanja. Povedala je, da je včasih celo ponoči brez kakršnekoli skrbi hodila od metro postaje Stalingrad do postaje Porte de la Chapelle, in dodala, da je to danes popolnoma nemogoče.

Foto: iStock

Migranti krivdo prenesli na Evropo
Metro postaja Stalingrad predstavlja nekdanjo lokacijo začasnega migrantskega kampa v Parizu, ki je bil prestavljen poleg postaje Porte de la Chapelle. Breitbart London je na začetku tega meseca obiskal kamp in spregovoril s tam stanujočimi migranti, ki so celotno krivdo prenesli na Evropo in od francoske vlade zahtevali finančno podporo.

Ena izmed prebivalk na območju je povedala, da zaradi tovrstne situacije ne dovoli, da bi njena 12-letna hčerka sama hodila po ulicah. Njena hčerka se je namreč enkrat, ko se je odpravila od metro postaje Chapelle do doma, znašla sredi pretepa migrantov, ki so na plano potegnili nože in ji pričeli groziti. Ta se je tako ustrašila, kot da bi ji bila šteta zadnja ura.

Zaradi masovnih migracij so se v zadnjih letih razmere v različnih predelih Pariza hitro poslabšale. Različna predmestja Pariza, kot je Seine-Saint-Denis, so po navedbah strokovnjaka za radikalni islam Gillesa Kepela postala legla za radikalizacijo posameznikov.

N. Ž.