fbpx

Peklensko novo leto v Franciji: V najdaljši noči v letu zažgali več kot tisoč avtomobilov!

Foto: epa

Niti vojska varnostnih in vojaških sil v Franciji ni mogla preprečiti porasta števila avtomobilov, ki so bili zažgani na novoletno noč. Na ulicah Francije je na Silvestrovo patruljiralo kar 140 tisoč policistov in drugih varnostnih ter zdravstvenih organov.

Žalostno je, ko Francozi vsako leto malo po silvestrovem seštevajo, koliko avtomobilov je bilo na njihovih ulicah zažganih na najdaljšo noč v letu. Tako so ugotovili, da se je v primerjavi s prejšnjim novim letom število povečalo za kar 96 avtomobilov, torej z 935 na 1031. Vendar pa poročilo francoskega ministrstva za notranje zadeve razkriva, da so v zvezi s tem aretirali tudi več ljudi kot leto poprej: lani 456, letos 510.

https://twitter.com/DiamantinaNoite/status/947934013037129728

Želeli so linčati policista
Koliko jih je bilo prijetnih v zadevi s požari, pa sploh ni tako pohvale vredna številka, če vemo, da je bilo za novoletno noč v Franciji ves čas v pripravljenosti kar 140 tisoč varnostnih in nujnih sil. Incident, ki je še posebej šokiral francoski narod, pa je bil poskus skupine mladostnikov linčati dva policista v pariškem predmestju, poroča Voice of Europe. V tem primeru se je oglasil tudi predsednik Emmanuel Macron, ki je napad na Twitterju označil za “strahopeten in kriminalen napad na policista, ki sta opravljala svojo dolžnost”.

M. S.