fbpx

Slovenski in hrvaški minister o tveganju za turizem: Preostanek sezone bomo preživeli le, če bomo ravnali odgovorno

Hrvaški minister za turizem Gari Capelli in slovenski minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. (Foto: Vlada RS)

Če bomo ravnali odgovorno in če bomo razumeli, da pomeni vsaka nova okužba tveganje za turizem, bomo preostanek turistične sezone lahko preživeli tako, kot smo jo, glede na razmere, načrtovali. V nasprotnem primeru, se nam ne piše dobro,” je minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek izjavil po srečanju vlad Slovenije in Hrvaške na Otočcu.

Na včerajšnjem srečanju vlad Hrvaške in Slovenije na Otočcu so si najvišji predstavniki izmenjali informacije o epidemiološki situaciji v obeh državah ter o ukrepih, ki sta jih državi že sprejeli ali pa jih bosta še sprejeli, da bo življenje potekalo kolikor toliko normalno tudi v času turistične sezone.

O obetih za nadaljevanje turistične sezone v obeh državah sta govorila tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek in hrvaški minister za turizem Gari Capelli. Počivalšek je po srečanju sporočil, da bomo preostanek turistične sezone lahko preživeli le, če bomo ravnali odgovorno in če bomo razumeli, da pomeni vsaka nova okužba tveganje za turizem. “V nasprotnem primeru, se nam ne piše dobro,” poudarja.

Marko Puš