fbpx

Podmladek Evropske ljudske stranke YEPP v Atenah izvolil novo vodstvo

Foto: Fb

Na kongresu podmladka Evropske ljudske stranke YEPP, ki je potekal v soboto, 3. novembra, v Atenah, se je zbralo 175 delegatov iz 33 držav, tam pa so izvolili svoje novo vodstvo, na kongresu pa so sodelovali tudi delegati strank iz Slovenije.

Na mesto predsednice YEPP je bila izvoljena Ana Lidia Pereira s Portugalske, ki je prva ženska na tej funkciji. Ključna področja, na katerih želi YEPP še posebej močno izraziti glas mladih, so v luči prihajajočih evropskih volitev, ki bodo potekale naslednje leto, sledeča: digitalna revolucija, trajnostna Evropa, prihodnost kmetijstva in prihodnost dela. Pereira je pojasnila: “Ne soočamo se le z velikimi izzivi, pač pa ustvarjamo tudi nove priložnosti. Želimo biti del generacije, ki je pripravljena sprejeti revolucijo 4.0 in službe prihodnosti.” Na kongresu sta delegate nagovorila tudi kandidata za predsednika ELS Manfred Weber in Alex Stubb, ki sta poslušalcem predstavila svojo vizijo Evrope in pojasnila, kako bi se soočila z izzivi prihodnosti. Podpredsednica ELS in direktorica kampanj Dara Murphy je ob tem povedala: “Močno sodelovanje med YEPP in ELS ni bilo še nikoli tako pomembno, kot je pred volitvami, ki bodo maja 2019. Ambiciozni smo za našo celino.”

YEPP je največja mladinska politična organizacija v Evropi
Poleg predsednice odbor zdaj sestavljajo še prvi podpredsednik Stephan Beer, generalna sekretarka Eileen Lynch, namestnica generalne sekretarke Christina Balaska in zakladnik Ali Raza Abdali. Preostali podpredsedniki so Christian Zoll, Karlo Ressler, Agnes Zsofia, Marcello Gamberale Paoletti, Zsombor Ambrus, Mara Mares, Nikola Eric, Martin Hallander in Tino Schneider. Na mesto nadzornikov financ sta bila imenovana Julija Humar in Thomas Hofstetter. YEPP je sicer največja mladinska politična organizacija, ki združuje 1,6 milijona mladih iz kar 64 desnosredinskih mladinskih organizacij iz 40 evropskih držav, ustanovljena pa je bila leta 1997. Na kongresu so med drugim sodelovale tudi delegacije podmladkov SDS, SLS ter NSi.

Delegacija SDM na YEPP.

Fotografija osebe ΟΝΝΕΔ.

Manfred Weber.

J. Ž.