fbpx

Viktor Orban: Prihajajoče evropske parlamentarne volitve bodo o boju za vrednote in kulture

Viktor Orban (Foto: epa)

Madžarski premier Viktor Orban je na forumu v madžarskem Kötcseju povedal, da bodo prihajajoče parlamentarne volitve potekale v borbi za vrednote in kulture. “Veliko je v igri,” je prepričan največji branitelj Evrope.

Na zasebnem forumu, ki ga stranka Fidesz pripravi vsako leto za svoje člane in intelektualce, je Orban povedal, da so priložnosti Madžarske obsežne, vendar pa so obenem tudi velike grožnje, sploh v obliki migracij.

Orban je izpostavil volitve v Avstriji in Italiji, saj se je tam pokazalo, da medtem ko obstajajo sile, ki spodbujajo migracije in večkulturnost, pa obstajajo tudi tisti, ki so proti migraciji in dajejo prednost krščanstvu. Bruselj, ki predstavlja globalno kulturo priseljevanja, je oslabil Evropsko unijo in ni mogel ustaviti brexita.

Predsednik madžarske vlade je še dejal, da so Madžari dali veliko priložnost svoji vladi in da je le-ta dobila “moč, da jih zastopa. Predstavljamo našo prihodnost v Evropi in Evropski uniji, vendar Madžarska je najprej za nas”. S tem je ponovil, da je interes Madžarske varovanje nacionalne suverenosti in enakopravnosti narodov Evrope. “Imamo svojo domovino in svojo državo in nikomur je ne bomo dali,” je odločen Orban.

M. S.