fbpx

Poglejte, zakaj so primeri posilstev na Švedskem zapostavljeni

Foto: iStock

Švedska policija je prisiljena zapostavljati primere posilstev, saj imajo preveč dela s preiskavami umorov in poskusov umorov.

“Ni zaželeno stanje, nasprotno, radi bi naredili še več,” navedeno komentira vodja oddelka za preiskave v Stockholmu Torgny Söderberg. “V zadnjih letih se je število umorov med priseljenskimi tolpami zelo povečalo, rešen je le vsak peti umor.” Hkrati s povečanjem števila umorov pa se je število obtožb za posilstvo zmanjšalo, poroča Speisa.

Sporočila o posilstvih zanemarjajo že več tednov
“Težko je razložiti, zakaj so primeri posilstev dani na stran, drugi zločini pa so še bolj resni. Najhujša stvar, ki se lahko zgodi, je, da javnost izgubi vero v sodstvo. Tega si ne smemo dovoliti,” je dejal Söderberg za STV. To pa je ravno tisto, kamor je Švedska namenjena. Policija je tako izčrpana, da izpušča preiskave posilstev, vlomov in malega kriminala, tako bodo ljudje sčasoma začeli skrbeti sami zase. V velikem obsegu bo prišlo do brezpravja, ki se bo verjetno še bolj približalo kulturnim napetostim, ki so že zdaj dovolj velike, da bi lahko povzročile državljansko vojno.

D. Š.