fbpx

Pogrom se nadaljuje! Deutsche Bank prekinila stike s Trumpom, grožnje tudi njegovim podpornikom!

Deutsche Bank (foto: EPA)

Nemška Deutsche Bank AG naj bi končala sodelovanje z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom in vsemi njegovimi zasebnimi podjetji. Razlog za nenadno prekinitev sodelovanja naj bi bili nemiri v ameriški prestolnici 6. januarja 2021, ko so podporniki ameriškega predsednika vpadli v Kapitol in prekinili preštevanje elektorskih glasov.

Cenzura drugače mislečih in in diskriminacija na podlagi političnih prepričanj te dni dobiva nove razsežnosti v ZDA. Poslovanje z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom naj bi na podlagi dejanj, ki jih ni storil ameriški predsednik, prekinili tako Deutsche Bank AG, s katero je ameriški predsednik posloval zadnjih 30 let, kot tudi newyorška Signature Bank.

Vseeno pri Deutsche Bank niso v celoti pripravljeni prekiniti poslovanja z ameriškim predsednikom, saj naj bi po poročanju Breitbarta imel Trump pri njih še za 340 milijonov dolgov. Principielna drža je eno, denar je konec koncev še vedno denar. To vsekakor predstavlja hudo stopnjevanje pritiska korporacij na navadne državljane, saj so jim v primeru, da se ne strinjajo z njimi, pripravljene odtegniti svoje storitve.

Digitalni pogrom na Trumpove podpornike
To so že izkusili nekateri med Trumpovimi podporniki, ki so jim v zadnjih dneh prepovedali vstop na letalo, ravno tako pa niso izvzeti politiki, saj so korporacije, med njimi tudi Deutsche Bank napovedale, da bodo prenehale s financiranjem politikov, ki so podprli predsednika Trumpa v boju proti certifikaciji elektorskih glasov na podlagi volilnih rezultatov, ki so nastali zaradi zgodovinske volilne prevare.

Pri Signature Bank, kjer so napovedali zaprtje dveh Trumpovih računov na katerih naj bi imel okoli 5,3 milijonov dolarjev so šli še korak dlje in sami zavzeli politično pozicijo. “Verjamemo, da bi bilo primerno, da odstopi kot predsednik Združenih držav Amerike, kar je v najboljšem interesu naše države in ameriškega ljudstva,” so zapisali v izjavi za javnosti in dodali, da “niso nikoli prej komentirali politično dogajanje in upajo, da ga ne bodo nikoli več.”

Ameriškemu predsedniku Trumpu so svoje storitve poleg Deutsche Bank in Signature Bank odtegnile tudi naslednje korporacije: Twitter, Google, Apple, Facebook, Instagram, YouTube, Snapchat, Pinterest, Shopify, Reddit, TikTok, Twitch in Discord.

Ivan Šokić