fbpx

Policija vdrla na poroko med petletnico in 22-letnikom, a je bila žal prepozna

Foto: iStock

Kljub temu, da živimo v 21. stoletju, moramo žal še vedno poročati o žalostnih zgodbah, v katerih so otroci oropani otroštva in prisiljeni v otroške poroke oziroma v izvajanje pedofilije v praksi. V drugi polovici prejšnjega meseca je pakistanska policija vdrla na poroko med 22-letnim moškim in petletno deklico, a je bila pri tem žal prepozna, saj je bil zakon že sklenjen in s tem dekličina usoda zapečatena. 

Pakistanski časnik Dawn poroča, da je bila 22. julija petletna deklica prisiljena v poroko z 22-letnim moškim v vasi Raman Shar, ki se nahaja na obrobju mesta Dakhan Town, preden je policija posredovala in aretirala ključne posameznike, ki so bili odgovorni za sklenitev otroške poroke.

Foto: iStock

Aretirali tudi matičarja
Policija je po uradnih navedbah na mestu, kjer je bila poroka, aretirala 40-letnega matičarja Molvija Kifayatullaha Bhuttoja, ki je zvezo sklenil, ženina Habibullaha Sharja in očeta ženina Gula Meerja. Policija je po navedbah Mirrorja prav tako odpeljala petletno nevesto, ki je bila v zakon prisiljena, in njeno mater.

Policijski viri navajajo, da je bila zakonska zveza sklenjena, preden je policija uspela priti na prizorišče. Po prihodu je obtožene in otroško nevesto odpeljala na policijsko postajo v Dakhanu in jih kasneje izročila policiji v Gaheji z namenom, da se čim prej začne izvajati pregon v skladu z Zakonom o omejevanju otroških porok, ki je v veljavo stopil leta 2013. Zaradi neupoštevanja pakistanske zakonodaje se bodo ženin, starši ženina in starši deklice v kratkem srečali s sodnikom, ki jim bo odmeril kazen.

N. Ž.