fbpx

Politik nastavil ogledalo: “Naši otroci bodo zadnja generacija večinsko švedske družbe!”

Foto: epa

Stefan Borg iz švedske protimigrantske populistične demokratske stranke se je nedavno znašel v središču zgražanja zaradi svojega stališča glede Rusije, da je ta stabilizirajoča in mirovna sila, ter drugih objav na družabnih omrežjih. 

Do napadov je prišlo potem, ko je Borg najavil, da se ne bo potegoval za mesto predsednika občinskega sveta v mestu Hörby na jugu Švedske.

Za medije je Borg povedal, da se je zaradi nedavnega dogajanja odločil, da se ne bo potegoval za mesto predsednika mestnega sveta, saj povečanje pozornosti, ki je usmerjena nanj, ne bi pripomoglo k osredotočenju na interese mesta Hörby, ki so pomembni za  prihodnost mesta in na sprejemanje nujno potrebnih politik.

Foto: iStock

Mnoge je razjezilo, ko je Borg na družabnem omrežju zapisal: “Vse je za vsakogar, brez omejitev, v Hörbyju bi morali biti vsi vključeni, vsakdo bi moral čutiti ponos, tako nekrofili, pedofili kot tudi sadomazohisti. Naši otroci bodo zadnja generacija na Švedskem, kjer Švedi predstavljajo večinsko prebivalstvo.” V zapisih pa se je obregnil tudi ob gejevsko zastavo, zaradi česar so ga socialdemokrati označili kot nekoga, ki nikakor ne predstavlja švedskih vrednot.

H. M.