fbpx

Poljska ne dovoli skrunitve svetih podob: aretirali radikalno homoseksualno aktivistko!

foto: Breitbart

Poljska policija je aretirala 51-letno žensko, ki je oskrunila najbolj spoštovano poljsko katoliško ikono, čenstohovsko črno Madono. Aktivistka je okoli njene glave in glave otroka Jezusa naslikala LGBT-mavrično zastavo. Policija jo je v ponedeljek priprla zaradi domnevnega kaznivega dejanja, potem ko je razširjala plakate Device Marije s simbolom homoseksualnega aktivizma, mavrično zastavo. Preiskovalci so na njenem domu našli več deset takšnih plakatov. Aktivistko so po zaslišanju izpustili, poroča spletna stran Breitbart.
Joachim Brudziński, poljski notranji minister, je v ponedeljek na Twitterju sporočil, da je bila oseba aretirana zaradi “skrunitve ikone čenstohovske Marije”.“Zgodba o svobodi in ‘strpnosti’ nikomur ne daje pravice, da bi žalil čustva vernikov,” je dejal Brudziński, ki je plakate opisal kot “kulturni barbarizem”.

Kršitev verskih čustev je po poljskem kazenskem zakoniku kaznivo in oblasti obtožujejo homoseksualno aktivistko, da je “skrunila” spoštovano versko podobo. Črna Madona iz Čenstohove je bizantinska ikona, ki jo častijo po vsej Poljski. Ikona visi v samostanu Jasna Góra, ki spada na seznam svetovne dediščine Združenih narodov in je najbolj obiskano poljsko katoliško svetišče.

Poljska se zaveda nevarnosti LGBT-ideologije
To ni prvič, da se je policija ukvarjala s poskusom skrunitve svete podobe, ki so ji bili pripisani čudeži. Leta 2012 so varnostniki iz svetišča odstranili 58-letnega moškega, ki je skušal sliko poškodovati z metanjem zavojčkov s črno barvo vanjo. Na sliki, ki je bila prekrita z zaščitnim steklom, ni bilo škode.

Na Poljskem se je v zadnjem času močno povečal pritisk homo-lezbičnega-bi-trans-inter-seksualnega lobija, ki si na vse načine prizadeva za širjenje homoseksualne ideologije spola, tvegane spolnosti in LGBT-agende, ki je tuja poljski kulturi in verski tradiciji.

“Ukvarjamo se z neposrednim napadom na družino in otroke – seksualizacijo otrok, teorijo spola in vsiljevanjem LGBT-ideologije, kar dejavno ogroža naš narod, našo prihodnost in s tem poljsko državo,” je povedal Jarosław Kaczyński, vodja poljske vladajoče stranke Zakon in pravičnost (PiS).

Franci Donko