fbpx

Poljska odločno: Raje kazen s strani Bruslja, kot pa sprejem migrantov iz tretjih držav

Foto: epa

Edini način za zaščito Poljske pred islamističnimi terorističnimi napadi je, da se muslimanom prepreči, da ti migrirajo v masah, poudarja poljski evropski poslanec Ryszard Czarnecki. 

Najboljši način za zmanjšanje možnosti za islamski teroristični napad na Poljskem predstavlja ukrep, ki preprečuje migrantom vstop v državo, je povedal Czarnecki po terorističnem napadu v Londonu, v katerem je umrlo sedem ljudi, vsaj 48 ljudi pa je bilo poškodovanih.

V Londonu rojen poljski poslanec, je po navedbah Breitbarta opozoril, da so otroci islamskih migrantov odgovorni za vrsto napadov na evropskih tleh po zgledu Islamske države in dodal, da se Poljska uči iz napak drugih narodov na Zahodu in iz tega razloga zapira vrata za islamske migrante.

Ryszard Czarnecki (Foto: YouTube)

Nujna deportacija radikalnih migrantov
Na vprašanje, če misli, da imajo vladajoči poljski politiki kakšen dober nasvet glede tega, kako se izogniti terorizmu v Veliki Britaniji, ki se je v zadnjih treh mesecih soočila s tremi džihadističnimi napadi  v Zahodni Evropi, je odgovoril, da ima Poljska zelo specifični koncept, ki izključuje muslimanske migrante. “Kar zadeva Veliko Britanijo, smo že večkrat svetovali, da naj ti deportirajo radikalne migrante, ne pa da jih tolerirajo,” je dejal. Czarnecki je prepričan, da v primeru, če muslimanski klerik v mošeji poziva k boju proti nevernikom, to predstavlja zadostno osnovo, da se takega imama izžene.

Za boj proti terorizmu potrebni močni politiki
Na srečo Poljska glede migracijske politike ni delala napak, zato tudi posledično nima glavobolov, je povedal evropski poslanec, ki sedi v odboru Evropskega parlamenta za zunanje zadeve. Poljska premierka Beata Szydło je po terorističnem napadu v Manchestru konec prejšnjega meseca obsodila politične elite v Evropi in opozorila, da morajo kontinent v red spraviti močni politiki, ki so pripravljeni na boj proti terorizmu.

Foto: epa

Poljska vlada nasprotuje načrtom Evropske komisije, ki vključujejo uvedbo migrantskih kvot iz nabora migranta, ki trenutno bivajo v Italiji in Grčiji. Glede določitve roka s strani EU, da morata Poljska in Madžarska junija sprejeti migrante ali pa se soočiti s sankcijami, pa je poljski notranji minister Mariusz Błaszczak odločno poudaril, da bi migranti iz tretjih držav povzročili veliko večjo škodo, kot pa jo lahko povzroči katera koli kazen s strani Bruslja.

N. Ž.