Poljska se zaradi migrantskih kvot ne pusti izsiljevati EU

Božični sejem v Wroclavu (vir: twitter)

Vrh Evropske unije je prejšnji teden sprejel sklep, s katerim bi Poljski odvzeli pravico do glasovanja v Evropskem svetu zaradi njenega kljubovanja migrantskim kvotam. Za to, da bi bil sklep sprejet, pa je potrebna enoglasna odločitev vseh držav članic, kar pa naj ne bi bilo mogoče, saj želi EU z enakimi ukrepi kaznovati Češko, ki bo zaradi tega podprla Poljsko.

Prejšnji teden je vrh EU sprejel odločitev za odvzem pravice glasovanja Poljski v Evropskem svetu zaradi njenega kljubovanja bruseljskemu vsiljevanju migrantskih kvot. A politični analitiki svarijo, poroča Express, da bi v primeru nadaljnje zaostritve odnosov med Brusljem in Poljsko lahko prišlo do poljskega izhoda iz EU.

Politologinja Renata Mienkowska z varšavske univerze je pojasnila, da navkljub vsem grožnjam EU ta najbrž ne bo mogla kaznovati Poljske, saj za to potrebuje enoglasno odločitev vseh držav članic. To naj ne bi bilo možno doseči, saj je EU z istim zagrozila Madžarski in Češki, ki bosta tako zagotovo podprli Poljsko. “Za odvzem pravice do glasovanja v Evropskem svetu je potrebna enoglasnost – ta ne obstaja, saj je Madžarska na strani Poljske.” Edino orožje, ki EU ostaja na voljo, pa je zdaj proces proti obema članicama hkrati, a je to zaenkrat nekaj, čemur se tudi oblasti lačni evrobirokrati izogibajo.

Evropski parlament (Foto: STA)

Poljska se ne pusti izsiljevati
Predvideva se, da je edina resnična možnost, kako prisiliti Poljsko k sodelovanju pri sprejetju migrantskih kvot, finančni pritisk in odtegnitev evropskih sredstev. Vendar pa bi to lahko imelo obraten učinek od želenega, saj bi se Poljska v primeru, če se ji članstvo v EU ne bi splačalo, lahko poslovila iz skupnosti. Mladi na Poljskem so namreč prepričani, da je EU vedno bolj ekonomsko nepravična. Želijo si izstopa oz. bolje korenitih sprememb v EU, kakor pravijo, hočejo konec “bruseljske vladavine” s strani “arhaične institucije, ki bi jo morali razstaviti na kose”.

Ivan Šokić

 • Antonius

  Vzhodnim državam Bruselj počasi postaja bivša enopartijska Moskva, nam pa zadeva z Brusljem vse bolj zaudarja na bivši Beograd.
  Višegrad piše na vratih streznitve, politikantskih bruseljskih *okupatorjev*.

  • Janko Gedlička

   Kdaj se bomo pa naših domačih okupatorjev znebili? Bruseljskim okupatorjem naši domači okupatorji praktično ” dol visijo”.

 • marker

  Bravo Poljaki in Čehi. Tudi Madžari in Slovaki mislijo enako. Vojne v Siriji je konec in je čas da migranti odidejo v svoje države na obnovo svojih domov. Žal naši politiki ne mislijo enako kot zgoraj navedeni, pa bi morali. Če jim že pomagamo, pomagajmo tam, kjer so prisotne težave. To je pa v njihovih državah. Bolje kazen, kot kvote.

 • RATATA

  Ooooo otrdel je mekani ć u tvrdi Č.
  Upam, da ne zato, ker sem zadnjič vprašal, če ni Slovenca, da bi prispevke za N242TV pisal!!!???!!! Matrna!

 • RATATA

  Mene zanima, kako bojo “naši” deputati tam v Brusliju glasovali glede Poljske!

  • Razocarana

   Vajgl in Fajonka bosta glasovala po navodilih prejetih iz Open Society Foundation, organizacije ki ju ima na svoji listi: Zanesljivi zavezniki v Evropskem parlamentu: https://legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf
   Razlog zaradi katerega bi morala biti oba preverjen če res delata za interese države in državljanov katere predstavnika sta v EU parlamentu in če je odgovor ne, bi jih slovenska vlada morala takoj odstraniti z položajev.

  • Sloven”c

   kako misliš, izdajalsko, ritopiko a ne ….

   • RATATA

    Le zanima me kako bodo glasovali.

 • FUCK COMMUNISM

  Tako delajo zavedni desnicarski domoljubni voditelji s hrbtenico. V primerjavi z njimi je Cerar navaden levuharski pederast, ki ne dela drugega, kot po navodilih EU nastavlja rit! Ogaben je, in vsi levuharji prav tako!!!

 • Boco

  Ta odlocnost Visegrajskih drzav in predvsem drzavljanov in njihovih politkov je za pohvalit. No pa poglejmo kako je z nasimi. Sem sel enkrat pogledat kako so volili EU parlamentarci iz vrst SDS. Koliko se mi zdi so podprli EU sankcije proti Poljski. Tako, da mi ni cisto jasno na kateri strani so Patricija, Romana in Milan.
  Nova24, pa dajte nas tudi s tem updejtat, da vidimo kako nas nasi predstavniki zastopajo v Bruxellesu. Na tej strani se da vidit kako posamezni predstavniki volijo
  http://www.votewatch.eu

 • VERRZIFIKATOR

  Apolonij Ogrin–Čeh

  PRED SODIŠČE

  Pred sodišče in to brez pardona,
  vpila množica je na dvorišču,
  je bilo podobno že vrelišču,
  te oblila je vročična zona.

  Komu, vprašal se, se danes sodi,
  in dobil sem v hipu tak odgovor,
  da še sam bom klican na zagovor,
  ker vprašanje mi po glavi blodi.

  Sodi se zavrženo dejanje,
  pravi pa se mu negostoljubnost,
  vodi to dejanje zgolj v pogubnost,
  stanje da porazno je sedanje.

  Ni krščanske milosti med brati
  vzhodnimi, ki čaka jih sodišče,
  ker zaprli lastno so dvorišče,
  goste pa priprli so med vrati.

  Ni Evropa vzhodna več krščanska,
  konec je do bližnjega ljubezni,
  so napadle hude jo bolezni,
  je do gostov kruta, vsa tiranska.

  Teh sem se reči bil naposlušal,
  množica mi v en rog je trobila,
  tega da ne bo več dovolila,
  bes sem in ogorčenost okušal.

  Kakšni gosti da so odslovljeni,
  vprašam, da stvari se mi zjasnijo,
  oni pa še bolj se razbesnijo,
  češ na vzhodu da so nepošteni.

  Grešnega je treba pogostiti,
  vsako narediti mu uslugo,
  lice mu nastaviti še drugo,
  kar veli, takoj mu vse storiti.

  Gostoljubnost tista je odličnost,
  so še v množici nato dodali,
  ki bi naj na vzhodu jo spoznali,
  znana kot evropska je dvoličnost.

 • plamen100

  Te kvote niso nic drugega, kot posiljevanje eu drzav z lenuhi iz tretjega sveta. Ce hoce nemcija migrante naj jih ima ne pa da vsiljuje tiste neuporabne naokoli po evropi. Enako velja za Italijo ki lovi crnce ob egiptovsko libijski obali. Kaj se sploh gredo da dnevno nalovijo po nekaj 1000 africanov in jih privlecejo v Italijo potem pa pricakujejo da bodo ostale evropske drzave crpale africane iz Italije oz da se jih v obliki kvot vsili celi Evropi. Ce ste jih navlekli potem jih imejte !

 • marker

  Zaradi Fajonove in Vajgla je cela Evropa preplavljena z Albanci s Kosova.

  • sprehajalec

   Tako je, Fajonka in tisti Samuel, sta začetek propada EU. Se spominjam, da je bila obsežna kraja Slovenskih pasošev na Kosovu iz konzulata, vendar Fajonko tudi obravnavali niso. Niti pod drobnogled vzeli njeno premoženje.

 • Olga_10

  Čestitke Poljaki! Vsi demokrati smo z vami!

 • xtc

  Realnost je taka ,da se utegne Poljski pridružiti še Češka,pa Madžarska in še kdo pri odhodu iz EU in domino efekt razpada je tu.

 • Božobožo

  Super Poljaki kar odidite bomo vsaj mi več denarja pobrali.

  • sprehajalec

   BožoBožo, še kar se mangupiraš na temle portalu. S Poljsko bo šla tudi Slovenija, saj EU v obliki kot je danes, ne bo več. Verjetno se bo obudila stara EGS, oziroma stara Europa, kot se reče v tisku.

   samo bedak stresa takšne kot jih ti…. ,

 • Sadako
 • Caetano

  Le pogumno, slovenski demokrati smo z vami!

 • sprehajalec

  Nek doktor Kovačič (izgleda je priimek deden pri dr. nazivih), Bog ve odkod, in Bog ve kdo mu je dal pamet, je na Hanzi TV govoril o neofašističnih Vladah Poljske, Češke, Slovaške, madžarske, boji pa se tudi Avstrije, ki ima v vladi neonacistično stranko.

  Sem morda v nekem časovnem stroju? Koliko časa še, bo vzhod Europe prenašal žaljivke slovenskih neokomunistov?

  • sprehajalec

   Nova, jutri lepo posnetek doktorja na RTV, arhiv oddaj, Odmevi, poslati na ambasado Poljske, z opozorilom, naj Poljaki le pazije na podgane, ki skačejo tukaj vanje in širijo laži in žalitve.

   ker to kar počne ta tip, lahko zelo poslabša tradicionalno dobre odnose med dvema katoliškima in vernima narodoma, Slovenci in Poljaki.

   • Stajerka

    pljuvanje in hujskaštvo proti avtohtonim narodom bo imelo ravno kontra učinek…..bolj bodo pljuvali, več bo desnice……žal tudi skrajne…..

 • lauraas

  Ali, pred volitvami bodo levi spet obrnili javnost in zmagali.

 • bojan

  tako se dela … Poljska ne se dat .. EU vam ne more enič

 • Morala

  Tako je prav. Bravo Poljska!

 • Rožle

  Naši levaki pa ji še kar naprej fafajo …
  Nkoli ne bom pozabil kako je bil naš Cmero ponosen, ko ga je takrat pohvalila velika islamistka :
  Anđela Đihad Merhal…!

 • ljubinica

  Slovenija pa ne bo podprla Poljske?

 • Vrhovni sodnik

  Poljski kralj Jan III. Sobieski, je že rešil EU pred Turki, zgodovina se ponavlja.

 • Sloven”c

  …..in prav je tako !

 • jan

  Bravo Poljaki. Pokažite zobe bruseljskim globalističnim fašistom, ki hočejo prek vsiljenih migracij odpraviti evropske narode in ustanoviti anacionalne Združene države Evrope, v katerih bodo postale nacionalne države le še geografski pojmi.

 • Caesar

  Očitno bo bela Evropa ostala samo še Rusija, Belorusija, Poljska, Češka, Slovaška in Madžarska. Ni presenetljivo, da se Madžarska, Češka in Slovaška vse bolj navezujejo na Rusijo. Počasi, a zanesljivo. Poljska najverjetneje tudi samo umetno zganja protirusko histerijo, da se bo lahko dobro oborožila za obrambo pred islamsko invazijo.

 • primsek

  SDS bo kmalu morala priznati, da je po mentaliteti pač višegrajska stranka; SLO bo poskušala strpati za železno zaveso, tja, kamor so jo poskušali strpati tudi prej, ko so bili še v vodilni in tudi edini stranki, KPJ Janšari in njegovi ortokomunajzarji : Brezigar, tožilka proti Mladini in Novi reviji, Grimsek, Tanko, Zorn, Jambrek, udbponarkomafijec Slivnik -Sifon, udbaški špiclji Drobnič in Justin Stanovnik in ostali

 • Slovenka

  Nova24tv, vse priznanje tudi za fotografijo božičnega sejma. V Nemčiji tega kmalu ne boste mogli več videti in počasi bodo vsi tisti zahodni Evropejci, ki še dajo nekaj na krščansko tradicijo, morali iti v Srednjo in Vzhodno Evropo, če bodo hoteli vsaj za nekaj trenutkov občutiti, kaj je slog, dostojanstvo in vse tisto, kar Evropo dviguje nad ostale dele sveta.

  Potrebno se bo znebiti EU-ja, ker ne samo da ne varuje evropskega izročila, temveč sistematično briše evropske posebnosti in jo spreminja v Tretji svet, podoben Afriki in Aziji.
  Ali se bo EU drastično spremenil od znotraj ali hvala lepa za takšno zvezo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!