fbpx

Poljska zaostruje zakonodajo glede abortusa in pedofilije: Aktivistke kljub strogi karanteni na ulice

Foto: epa

Feministične organizacije in organizacije, ki podpirajo pravico do umora nerojenih otrok, ne nameravajo odnehati v boju za svoje “pravice” in to celo v času stroge karantene, ki velja tudi na Poljskem. V bližnji prihodnosti naj bi poljski parlament zaostril zakonodajo glede abortusa in pedofilije. Aktivistke naj bi svoje akcije izvajale na ulicah Varšave, vendar pa podrobnosti ostajajo skrivnost. Obenem zatrjujejo, da imajo kar štiri leta izkušenj boja po sodiščih z aktualno oblastjo in da akcijo razumejo kot prakso. 

Poljske aktivistke so prepričane, da dogodke organizirajo zato, ker gre za zelo pomembne življenjske zadeve. Med drugim zatrjujejo, da gre za stvar njihovega dostojanstva in svobode, za zakonodajo, ki jo bo v bližnji prihodnosti sprejel poljski parlament, pa pravijo, da je absurdna. V načrtu je prepoved abortusa in prepoved spolne vzgoje. Levičarske aktivistke so prepričane, da gredo “na pomembno potrebo”, poroča Polonia Christiana

Aktivistke bodo okrasile svoje avtomobile
Dogodek planirajo na kraju, ki zaenkrat ostaja skrivnost, ker imajo rade presenečenja. Vendar pa obenem poudarjajo, da naj bi akcijo izvedle sicer skupinsko, toda hkrati kot posameznice. Za svojo propagando nameravajo uporabiti kolesa in avtomobile, ki se jih lahko dodatno okrasi. Dogodek naj bi se odvil prav danes, nanj pa se je prijavilo preko 500 oseb. V nadaljevanju navajajo, da se bodo poslužile oblike protesta, ki jim bo pomagal ostati doma oziroma bodo za protest uporabile vsakodnevne dejavnosti. Med drugim se omenja izvedbo mini protestov pred trgovinami v času opravljanja nakupov, pred lekarnami bi lahko razobesili plakate, protestirali med sprehodom itd. Če bodo ljudje sami zapuščali domove in jih slučajno opazili, je to krivda oblasti, ne pa njihova.

Janusz Korwin Mikke: “Otrok pripada tudi očetu!”
Janusz Korwin Mikke, sicer znani poljski liberalni desničar in v preteklosti tudi evropski poslanec, je v enem svojih govorov v evropskem parlamentu nekoč dejal: “Potrebno je zagotoviti enakopravnost moških in žensk na vseh področjih.” Med drugim predlaga, da bi bil abortus dovoljen, vendar pa ne bi bilo dovoljeno ubijati majhnih deklic, kar bi za skoraj polovico zmanjšalo število abortusov, obenem pa bi šlo tudi za zaščito žensk. Evropska etika nam namreč narekuje varovanje žena in otrok, zato nas poziva, da to že enkrat naredimo. Vendar pa je tu še pravica očeta kot moškega. Prav zato bi bilo potrebno tudi soglasje očeta pri abortusu. Oče in mati imata, po njegovem mnenju, enako pravico do otroka pred in po rojstvu, poroča Youtube.

V Sloveniji je ena najbolj glasnih zagovornic abortusa Svetlana Makarovič
Pri nas je ena najbolj razvpitih zagovornic abortusa Svetlana Makarovič, ki nastopa v okviru vsakoletnega dogodka Nosil bom rdečo zvezdo. Pred časom je borce za pravice otrok že oklicala za drhal, ki bi jih najraje videla splavljene, obenem pa je dejala, da obžaluje, da tudi sama ni bila splavljena, vse skupaj pa označila za satiro.

Domen Mezeg