Poljski predsednik nemškim novinarjem nastavil ogledalo: Poljski mediji bi o skupini posiljevalcev takoj poročali z vsemi podrobnostmi

Poljski predsednik Andrzej Duda in nemški predsednik Frank-Walter Steinmeier (vir: twitter)

Poljski predsednik je v torek bil na uradnem obisku v Nemčiji, kjer se je srečal z nemško kanclerko in predsednikom, da bi se pogovorili o Iniciativi treh morij. Na tiskovni konferenci pa je z odgovorom na vprašanje o svobodi medijev na Poljskem, nemške novinarje postavil na realna tla.

Srečanje poljskega predsednika Adrzeja Dude in nemškega predsednika Franka-Walterja Steinmeierja je bilo po poročanju spletnega portala thenews.pl namenjeno razpravi o Iniciativi treh morij, ki sta jo v 2015 začeli Poljska in Hrvaška z namenom krepitve sodelovanja 12 evropskih držav, med katerimi je tudi Slovenija. Ravno tako je del pogovorov obsegal razpravo o nemškem projektu Severni tok, s katerim si želi Nemčija zagotoviti dobavo ruskega zemeljskega plina mimo ostalih baltskih držav.

Vseeno si nemški novinarji niso mogli pomagati in si hitro skrenili s teme, da bi Dudo vprašali o stanju svobode medijev na Poljskem. Na vprašanje, zakaj ni poljski državni radio poročal o odločitvi EU, da zamrzne poljsko pravosodno reformo, je poljski predsednik odvrnil: “Težko rečem, nisem takrat poslušal radia, in oprostite, a jaz nimam vpliva na poročanje poljskih medijev.”

Nemški mediji niso svobodni
Zatem je Duda opozoril na realno stanje nemških medijev. “Na Poljskem to poteka tako, da če je ženska ali skupina žensk posiljena, potem ste lahko prepričani, da bodo mediji o tem takoj poročali z vsemi podrobnostmi, ki so na razpolago tisti trenutek. Tako, da imamo brez dvoma na Poljskem svobodo medijev.” Duda je govoril o seriji spolnih napadov, nadlegovanj in skupinskih posilstev do katerih je prišlo na Novo leto 2016 v Kölnu, ko so mediji dolgo molčali o grozodejstvih, ki so jih zakrivili ilegalni migranti.

Ravno tako nemško pravosodno ministrstvo ni želelo, da bi se serija posilstev povezovala z njihovimi storilci. Nemški mediji so zgodbo, tako kot številne druge skušali pomesti pod preprogo. Edini razlog zakaj je zgodba prišla v javnost je ogorčenje med uporabniki socialnih omrežij ter delovanja tujih medijev, ki jim nemške oblasti niso mogle nadeti nagobčnika.

Ivan Šokić

 • Olga2345

  Čestitke Poljaki!

 • Andrej

  Saj je Šarec tudi imel tiskovno konferenco, ko je bil v Nemčiji, ali ne?
  Komunajzarjev nihče ne šmergla.

  • cosmosjasnovidec

   Tiskovno konferenco je imel ja ampak se je nahajal sam v sobi.Hahahahahaha
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • Staybell geenius

  Še vedno čakamo na eksploziven članek o Trumpovih 400 milijonih neobdavčenega denarja, ki ga je prejel od očita in o podtikanju bomb ljudem, ki ga kritizirajo in katere Trump napada na zborovanjih.
  Komaj čakam, da OrbaNova vse to zapakira v zaroto demorkatov in Soroša ter tako svojim navijačem postreže s tistim, kar hočejo slišati.

  • Clemen J.

   Je CNN pogruntal da je bilo vse prazno lažnjivo nabijaje, zato so odnehali. Ker če i imeli trdne dokaze nebi odnehali.

   • Staybell geenius

    Hahaha kot prvo: CNN ni pogruntal pol kurca, ampak so zadevo odkrili pri NYT
    drugo: torej je CNN kar naenkrat postal verodostojen vir, ki mu je potrebno nemudoma verjeti
    tretje:kako so odnehali, če so članek objavili? Niso pa FBI, da bi zadevo preganjali. Upam da poznaš razliko med FBI in NYT
    četrto: naj Trump enostavno le pokaže davčno napoved in bo tako (če je res vse izmišljotina) v trenutku utišal vse kritike. Enostavno.
    Seveda vsi vemo, da tega nikoli ne bo naredil iz prekleto jasnih razlogov – konflikti interesa z različnimi bankami, državami, morebitna kazniva dejanja,…

    • stajerc5

     Zitnik, drz goflo!!!

     • joza joza13

      Hahahaha…
      Bravo majster, bravo!

     • Staybell geenius

      hahahaha
      “Tiho, moja resnica je bolj prijetna zame!”

  • šmentanamuha

   Ah, pri nas imamo milijardo (1.000.000.000) opranega denarja in še nekaj sto pokradenih milijard, pa se ne zgodi nič, ti pa tu nekaj o Trumpu in 400 milijonih, čeprav sploh ne veš, kaj je res in kaj ne. Pri nas vsaj vemo, kako so stvari potekale in kdo so vpleteni, zato ne nabijaj, ker so tvoje genialnosti samo za v otroški vrtec. Sicer pa je tema povsem druga: poljski predsednik, ki je nemškim levičarskim medijskim predatorjem, ki so ga hoteli provocirati, nastavil ogledalo. Ali je stabilnega genija to morda pretežko?

   • Staybell geenius

    Evo in spet: “pri nas, naši pri nas…..glej stran, ker naši…”

    Patetično in do amena bedno

 • xtc

  Dobr je Janek zdelal nemške merkelcine pisunske hlapčke.

 • Mare

  Tudi pri nas fašistični mediji nočejo poročati o Ivanovih kriminalnih dejanjih.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!