fbpx

Poljski zdravnik na ukrajinski fronti: “Ranjeni Rusi ne razumejo, zakaj jih ne ubijemo”

Foto: posnetek zaslona, Twitter

Poljski zdravnik Damian Duda, ki je postal znan po tem, ko je na spletu objavil video posnetek drzne reševalne misije, je v enem izmed intervjujev razkril pretresljive zgodbe o mračni resničnosti ukrajinske vojne.

“V Soledarju so zdravniki našli truplo mladega ukrajinskega vojaka brez srca, izrezali so ga Rusi. Niso ga samo ubili, oskrunili so tudi njegovo telo in vzeli srce kot trofejo,” je v pogovoru za radio TOK FM povedal Damian Duda, ki je bil ruskim grozodejstvom na ukrajinski fronti priča iz prve roke.

Nekatere tudi kastrirajo
V nadaljevanju je spomnil tudi na pogovore z ukrajinskimi ujetniki, ki so se vrnili iz ruskega ujetništva. “Polovica se jih je vrnila kastriranih,” je z grozo povedal poslušalcem.

Verjamem, da večina Putinovih vojakov še ni prestopila meje zverinskosti. “Spirala sovraštva sedaj vpliva nanje, da počnejo najhujše stvari,” je dejal Duda in dodal, da bo še naprej reševal vse,ne glede na stran. “Če bi si prilastil pravico odločanja o tem, kdo živi in kdo ne, bi izgubil človečnost. Zato jih rešujem,” je pojasnil zdravnik.

Foto: posnetek zaslona, Twitter

Življenje ruskega vojaka jim ni kaj dosti vredno
Razkril je, da je pri reševanju Rusov videl strah v njihovih očeh: “Res jim ni jasno, kako je mogoče, da jih ne pokončamo, ampak jim pomagamo. Takrat v njih ni nacionalnega ponosa, le zmeda in strah,” je bil jasen. Po prepričanju poljskega zdravnika življenje vojaka Putinovi vojski ni dosti vredno, saj so nekatere enote kot potrošni material, ki jih nekateri nadrejeni pošiljajo v boj brez čelad ali jopičev in z enim nabojnikom streliva na vojaka.

“Ruske enote so poslane tudi z naglavnimi svetilkami na glavah, da pritegnejo sovražnikov ogenj, da bi ugotovili lokacije ukrajinskih položajev. Ko je ta “topovska hrana” usmrčena, se pošljejo šele dobro opremljene enote,” je še povedal Duda po poročanju Remix news in dodal, da Rusi pustijo padle za seboj, vzamejo pa le njihovo opremo.

Sara Kovač