“Popolno in totalno sranje!” Zagovorniki splava v Ohiu razjarjeni, ker se med pandemijo COVID-19 zapirajo abortistični obrati!

Foto: epa

Podporniki splava so povsem znoreli potem, ko so v ameriški zvezni državi Ohio napovedali, da bodo morali v luči boja proti širjenju novega koronavirusa, zapreti vrata ponudniki splava. V petek je generalni državni tožilec Dave Yost z odločitvijo seznanil kliniki za splave: ženski medicinski center v Daytonu in kliniko Planned Parenthood Cincinnatiju, in jima naročil, da naj prenehata z opravljanjem kakršnih koli storitev, za katere je potrebna zaščitna oprema.

Odredba velja  za vse nekirurške postopke, kjer se uporablja osebna zaščitna oprema (respiratorji, zaščita za oči, zaščita za sluh, zaščitna oblačila, plinske maske, rokavice, kombinezon, škornji in zaščitna očala), je tiskovna predstavnica generalnega državnega tožilstva v Ohiu Bethany McCorkle povedala za Daily Caller in dodala, da je bilo navodilo v soboto prav tako naslovljeno na skupino urologov v Ohiu.

“Vam in vašemu objektu je odrejeno, da takoj prenehate izvajati nepomembne in prostovoljne kirurške splave.” Nepomembni kirurški splavi so tisti, ki jih je mogoče odložiti brez nepotrebnega tveganja za sedanje ali prihodnje zdravje pacientke, so pripisali. Iz Yostovega pisma  pa je prav tako razvidno, da bo ministrstvo za zdravje v primeru, da takoj ne prenehajo izvajati nebistvenih ali prostovoljnih kirurških splavov v skladu z izdano odredbo, ustrezno ukrepalo. S tem so dali vedeti, da nič ne sme priti na pot tistemu, kar je nujno postoriti v izrednih razmerah.

Ostanki splavljenega otroka (vir: youtube)

Splav za aktiviste več kot nujen
Podporniki splavov so se na novico odzvali z jezo. Lizz Winstead je preko Twitterja zapisala, kako naj bi to prispevalo k oblikovanju druge zdravstvene krize. Potreba po splavu je časovno občutljiva in zelo nujna za osebo, ki jo potrebuje,” je prepričana.

Renee Bracey Sherman, ki sama sebe označuje kot “kraljico vseh splavov”, je uredbo označila kot sranje. “Popolno in totalno sranje”. “Da ne bo napake, ne gre za skrb za javno zdravje,” je tvitnila Lauren Rankin in poudarila, kako naj bila svetovna pandemija le izgovor za zaustavitev zakonitih splavov v državi. “Splav je nujna oskrba – pika.”

Ameriški The Huffington Post se je vidno postavil na stran ogorčenih podpornikov splava in s svojim pisanjem dal vedeti, kako naj bi generalni državni tožilec le izkoristil stanje, ko primanjkuje zaščitne opreme, da bi onemogočil opravljanje splavov po državi.

Hana Murn

 • Van Der Waals

  morilke se borijo za splav.

 • Anton

  Kaj pa pravica do covid19!? Kršene so mi pravice, jaz bi tudi imel virus!

 • Andrej

  Totalna degeneracija, ko Covid-19 mori in sesuva gospodarstva, ženske pa zahtevajo pravico do umorov. Ne svojih, ampak drugih. Pa naj gredo v bolnice pomagat bolnikom brez zaščite en dan, potem pa naj se vse skupaj zberejo in protestirajo in v dveh tednih bo vsega konec.

 • trumpet2018

  revice feministične, kako bodo pa zdaj svoje nerojene otroke pobijale, a jim je spet sric Soroš majćke zrihtal in plakate, da lahko norijo po ulicah

 • šmentanamuha

  Feministke se spreminjajo v pošasti. Za trajno rešitev jim predlagam sterilizacijo. Tako bodo naredile veliko dobrega za človeštvo.

 • All Bot

  Upam, da se je na masovnih protestih po svetu 8. marca z Kitajsko Kugo okužilo čim več feministk.

 • xtc

  Splav NI pravicale IZHOD v ZDRAVSTVENI SILI upam ,da idiote pobere virus.