fbpx

Poročilo, ki je ponižalo evropsko civilizacijo in krščanske vrednote: Za skoraj vse, kar šteje, se “zahvalite” muslimanom

Te dni mineva 27 let, odkar je parlamentarna skupščina Sveta Evrope sprejela sramotno priporočilo – Prispevek islamske civilizacije k evropski kulturi. Poročilo je ponižalo evropsko civilizacijo in krščanske vrednote ter še bolj odprlo vrata islamu.

Še bolj zato, ker so se pred tem vrstile številne konference in simpoziji, ki so revidirali zgodovino in dosežke civilizacije v prid islama. Španska zgodovinarka Margarita Lopez Gomez je začela trditi, da papirja niso iznašli Kitajci, ampak muslimani iz Damaska in Bagdada. Po njeno tudi Hipokrat ni začel s preučevanjem krvnega obtoka, ampak islamski učenjak Ibn Sina, Evropejcem bolj znan kot Avicena. Kar čez noč je civilizacija muslimanom začela dolgovati tudi zasluge za artičoke, špinačo, pomaranče, limone in celo bombaž. In vsi so ploskali turškemu sociologu Şerifu Mardinu, ko je oznanil, da tudi pesniško šolo Dolce Stil Nuovo, ki je razcvet doživela z Dantejem Alighierijem, dolgujemo muslimanom. Ampak to še ni vse. Profesor Louis Baeck s katoliške univerze v Louvainu v Belgiji je trdil, da oče ekonomskega liberalizma ni Adam Smith, ampak, ne, ne boste verjeli, sam prerok Mohamed. “Dosti je tega, da pripisujemo Zahodu vse zasluge za razsvetljenstvo,” pa je na seminarju o Orientu v Bonnu rjovel profesor Reinhard Schulze, češ da je z razsvetljenstvom začel damaščanski zgodovinar Abdalgani al Nabulusi.

Kakorkoli, na zasedanju parlamentarne skupščine Sveta Evrope so sprejeli priporočilo, ki se mu je uprl le norveški parlamentarec Hallgrim Berg.

Govor si lahko preberete TUKAJ.