fbpx

Pošastno: To sta najmlajša dvojna morilca, ki sta brutalno umorila dekličino mater in sestro

Foto: YouTube

Končno so razkrili identiteto najstnice, ki je svojega fanta angažirala za umor svoje matere in sestre. Zagrenjena šolarka in njen ljubimec sta nedvomno šokirala javnost, potem ko sta brez slabe vesti brutalno umorila dekličino 49-letno mater in 13-letno sestro med spanjem. Kim Edwards in Lucas Markham, ki sta pri rosnih 14 letih zagrešila grozljiv dvojni umor, sta v Veliki Britaniji postala najmlajši morilski par v zgodovini.

Mlada neizprosna morilca sta po umoru v hiši preživela naslednjih 36 ur. Medtem ko sta trupli ležali v zgornjem nadstropju, sta najstnika gledala najstniški vampirski film Twilight, jedla sladoled in imela celo spolni odnos.

Novembra lani so dvojici naložili dosmrtno zaporno kazen in določili minimalno kazen v višini 20 let. Sodnik je izpostavil, da ima njun zločin nekaj vzporednic s sodobno kriminalno preteklostjo, pri čemer je spomnil na primer leta 1993, ko sta 10-letni Robert Thompson in Jon Venables umorila malčka Jamesa Bulgerja, ki je komaj pričel živeti.

Daily Mail navaja, da ni Kim pokazala nobenega obžalovanja, saj je izjavila, da si je njena mati to zaslužila in dodala, da je zadovoljna, da je umrla. Njen fant Lucas je umora priznal, zaradi česar je bil po sojenju spoznan za krivega. Vendar je pri tem potrebno dodati, da identiteta neusmiljenih morilcev do sedaj ni bila znana, saj je sodišče odločilo, da se zaradi njune mladoletnosti nujna identiteta prikrije.

Foto: YouTube

Ljubosumje kot motiv umora
Motiv za umor naj bi predstavljalo ljubosumje Kim, ki je bila prepričana, da ima njena mati mlajšo sestro raje kot pa njo. Tovrstno ljubosumje se je 14. aprila lani postopoma sprevrglo v psihotični bes, ki se je na njihovem domu razvil v pravo grozljivko. Elizabeth in Katie Edwards sta bili zabodeni in zadušeni v svojih posteljah, par pa jima je celo prerezal vrat, da bi prenehali kričati.

Foto: YouTube

Par, ki je dopolnil 15 let, je do nedavnega bil pravno bitko z namenom, da bi ohranil svojo anonimnost, a je ta boj v tem tednu izgubil, saj je pritožbeno sodišče odločilo, da je v javnem interesu, da se ju javno imenuje, ob tem pa podalo prepričanje, da to ne bo negativno vplivalo na njuno prihodnjo rehabilitacijo.

N. Ž.