Poskus samomora ali napad? Pedofila in velikega Clintonovega prijatelja Jeffreyja Epsteina v priporniški celici našli polzavestnega!

Jeffrey Epstein (Foto: Facebook)

Zloglasni finančnik in velik donator demokratske stranke ter dober prijatelj Billa Clintona Jeffrey Epstein, ki se spopada z obtožbami o spolnih zlorabah mladoletnic, je bil po poročanju medijev v priporniški celici najden poškodovan in v polzavestnem stanju. Za zdaj še ni jasno, ali ga je nekdo napadel ali pa je pod težo obtožb skušal storiti samomor.

Ameriško javnost razburjajo obtožbe zoper finančnika Jeffreyja Epsteina, ki naj bi spolno zlorabil več mladoletnih deklet. Epstein je sicer osebni prijatelj Billa Clintona ter tudi velik donator ameriške demokratske stranke. Mediji zdaj poročajo, da je bil najden v priporniški celici poškodovan in v polzavestnem stanju, navaja Breitbart. Kot je poročal NBC New York, naj bi ga našli v položaju fetusa na tleh njegove priporniške celice v priporu v New Yorku, na vratu pa naj bi imel brazgotine.

Ga je nekdo napadel ali je skušal storiti samomor?
Vsaj dva vira sta za NBC New York povedala, da bi si Epstein lahko poskušal vzeti življenje, glede na drugi vir pa bi lahko Epstein skušal uprizoriti napad, da bi dosegel premestitev v drug pripor. Po incidentu so zaradi možnosti samomora uvedli opazovanje Epsteina.

Jeffrey Epstein (Foto: Facebook)

V zvezi z incidentom zaslišali nekdanjega policista, ki je obtožen štirih umorov
Nekateri viri namigujejo, da bi Epsteina v priporu lahko napadel sopripornik, obtožen umorov. Z njim naj bi preiskovalci že govorili in zaenkrat niso mogli izključiti možnosti napada; gre za Nicholasa Tartaglioneja. Ta je nekdanji policist newyorškega okrožja Orange County, ki je bil aretiran leta 2016 in obtožen štirih umorov v domnevni zaroti pri trgovanju s kokainom. Trupla naj bi glede na obtožbe zakopal na vrtu svoje hiše v Otisvillu. Glede na News 4 ni jasno, ali sta pred incidentom Epstein in Tartaglione imela kakršenkoli kontakt, slednji pa trdi, da ni videl ničesar in se Epsteina sploh ni dotaknil.

Foto: iStock

Sodišče zavrnilo možnost varščine, za čakanje sojenja na svobodi je bil pripravljen zastaviti 559 milijonov
Zvezno sodišče je pred incidentom zavrnilo možnost izpustitve proti plačilu varščine. Tožilstvo je namreč opozorilo, da Epstein predstavlja nevarnost skupnosti in da bi lahko pobegnil iz ZDA. Sodnik Richard Berman je odločitev komentiral takole: “Dvomim, da bi kakršna koli varščina lahko pretehtala grožnjo, ki jo predstavlja skupnosti.” Obramba je sicer skušala doseči, da bi Epstein na sojenje lahko počakal v hišnem priporu v svoji 77 milijonov ameriških dolarjev vredni palači na Manhattnu, kjer bi ga spremljali z elektronsko zapestnico. Za čakanje sojenja v svoji hiši je bil Epstein pripravljen zastaviti bogastvo v vrednosti 559 milijonov dolarjev.

77 milijonov USD vredna palača na Manhattnu , kjer je Epstein želel počakati na sojenje. (Foto: Facebook)

V primeru obsodbe zaradi spolnih zlorab mladoletnic bi bil lahko obsojen na 45 let zapora, pred tem pa že skušal podkupiti priče
V primeru obsodbe Epsteinu grozi do 45 let zaporne kazni, tožilstvo pa je v postopku navedlo, da je pred tem že skušal podkupiti priče. Dvema človekoma je namreč za molk plačal skupno 350 tisoč dolarjev.

Rok Krajnc