Postala sta Instagram zvezdi: Posvojil je deklico, ki jo je zavrnilo kar 20 družin – ker je imela Downov sindrom

Luca in Alba (Foto: Instagram)

Pred štirimi leti je Luca Trapanese iz Neaplja posvojila majhno Albo le 13 dni po rojstvu, prej pa jo je 20 družin zavrnilo, ker se je rodila z Downovim sindromom.

Luca redno objavlja njihove vsakdanje dogodivščine in se pogosto šali, da je Alba izredno aktivno dekle in da nikoli ne spi. “Koliko spanja potrebuje otrok, da si napolni baterije? Alba je že budna ob šesti uri in pripravljena na gibanje. Zajtrkuje v postelji in nato me prosi za njen mikrofon,” je zapisal v enem prispevku. Povedal je tudi anekdoto z Albino frizuro.

Počutim se kot oče, ki hčer zlorablja tako, da jo vodi na frizuro. Kričanje in jok! Apokaliptični prizori obupa. Lasje povsod. A po desetih minutah je frizer uspel. Pozitivno je, da smo zdaj pripravljeni na morje!” je objavil poleg fotografije, na kateri pozira s sveže postriženo hčerko. Mimogrede, Luci so nekoč dejali, da bo lahko posvojili le bolnega otroka s hudo okvaro ali vedenjskimi težavami, je nekoč povedal za BBC. “To me sploh ne moti,” je še odgovoril takrat.

Foto: Instagram

Luco in malo Albo na Instagramu spremlja 358 tisoč ljudi, vsako njegovo objavo pa spremljajo komentarji podpore in občudovanja očeta samohranilca dekleta s posebnimi potrebami, ki se skozi vse življenje bori proti številnim stereotipom.

Sara Kovač