Pozor, pomembno opozorilo! Nikar ne odhajajte na počitnice v Španijo, Francijo in Nemčijo: “Napadi džihadistov so zelo verjetni!”

Foto: epa

Božično-novoletni čas je idealen za izlet ali počitnice v tuji državi, a kaj, ko teroristi že tako rekoč po večjem delu Evrope sejejo strah in trepet. Velika Britanija je izdala opozorilo, kam naj njeni državljani ne odhajajo na dopust, saj je možnost terorističnega napada zelo velika!

Urad Velike Britanije za zunanje zadeve svojim državljanom priporoča izjemno previdnost, če se bodo med božično-novoletnimi prazniki podali v tujino, nasveti pa po pisanju Jihad Watcha veljajo tudi za vse druge Evropejce. Ob tem so izdali opozorilo, da je zelo verjetno, da bodo teroristi v tem času poskušali izvesti napade v Franciji, napadi pa so lahko “neselektivni”. “Zaradi trenutnih groženj, ki jih v Franciji izvajajo teroristične skupine, in nedavnega vojaškega posredovanja proti Islamski državi, je francoska vlada opozorila javnost, da je zelo previdna in da je okrepila varnostne ukrepe,” je sporočil britanski urad.

Napadi terorizma so zelo verjetni tudi v Nemčiji. Opozorilo je seveda popolnoma na mestu – samo spomnimo se 19. decembra 2016, ko je na Božični trg v osrednjem Berlinu migrant s tovornjakom zapeljal v množico in tako ubil 12 ljudi, številne pa hudo ranil. Tudi nemška vlada je napovedala poostren nadzor predvsem ob državnih objektih, večjih dogodkih, prometnih središčih in večjih javnih zborovanjih.

Izjemno velika verjetnost, da bo prišlo do terorističnega napada, Velika Britanija napoveduje tudi za Egipt. “Med verskimi prazniki se izogibajte gneči in zborovanjem, tudi okrog verskih stavb.” Še posebej previdni naj bodo turisti ob koncu tedna, torej za vikend, saj se takrat v Egiptu zgodi največ napadov. Prav tako omenjeni urad še svari pred veliko verjetnostjo terorističnega napada v Španiji in v Maroku. Še posebej slednji velja za državo, kjer je velika možnost terorističnega napada, zato naj bodo turisti nadvse previdni.

M. S.

 • Olga2345

  V Sloveniji napadov ne bo, ker so se Kučan, Šarec in Cerar spreobrnili v islam!

  • cosmosjasnovidec

   Pozabila si še omeniti čefutarsko copato muslo preroka “abdulaha jankovića”.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

   • Zgornji

    Kozmičnojasnovidni, … kaj, če bi ti spremenil tole tvoje scalno občevanje v kaj koristnejšega , oziroma lepšega ? No, sicer tudi jaz trenutno nimam ideje, … ampak, v parih dneh ,,, bi se pa kaka našla izpod odeje … ;-)
    Kaj meniš na ta namig ? lp + #

  • Janez

   Kaj pa Jajo, katerega starši so šiptarji. A niso oni tudi musliji.

   • Dragan Krstič

    Če si jih videl pri molitvi v đamiji so zagotovo musliji.

   • Clemen J.

    Niso niso, so čisto pravi kristjani, ne verjami vsemu kar ti levuharji vbijajo v glavo.

   • Djuro Sumar

    Niso vsi Šiptarji muslimani.

  • šmentanamuha

   Vidim, da si pridobila na humorju, to mi deliiii!!!

 • xtc

  Žal je tudi VB precej blizu listi.

 • cosmosjasnovidec

  Britanski posranci pa res lahko nekomu solijo pamet,ko so sami v takem dreku.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Dragan Krstič

  Zanima me kdo od naših komunjzarskih politikov bo prevzel odgovornost in plačal odškodnino slovenskemu davkoplačevalcu če ga napadejo, oropajo, poškodujejo ali celo umorijo ilegalni migranti, ki jih
  naša rdeča gospoda spušča v državo.Bo to Šarec, Cerar ali notranji minister? Bo šla odškodnina iz njihovih žepov. Seveda ne. Aja, po novem sploh ni več ilegalnih migrantov ampak samo legalni zato odškodnine seveda odpadejo. Se bomo morali dodatno zavarovati pri zavarovalnicah zaradi tega? Zgleda da bo to še en dober kšeft za državne zavarovalnice.

  • Djuro Sumar

   Zločin je zločin, ni pomembno kdo je storilec. Zakonodaja je enaka za vese.

 • Van Der Waals

  ZA KOMUNISTE NI IZDANE NEVARNOSTI… LAHKO SE PROSTO GIBAJO PO SVETU. KOMUNISTOM PRIPOROČAM IZLETE MED MEJO SIRIJE IN IRAKOM!

  • Dragan Krstič

   Mirček bi rade volje šel tja vendar pod pogojem da gre tja z lastnim avtom in si zaračuna dvojno kilometrino pa poljubno število inozemnih dnevnic.

 • Zgornji

  AMENNN !!! ! !!!

 • Anut

  In katera državna institucija to odsvetuje? Mogoče veliki vodja?

 • BlackOpsSystem

  Vsem slo političarjem, skorumpiranim in malo manj skorumpiranim, svetujem obisk teh držav……sej ni teroristov ampak so le “ubogi migrantje”

 • Djuro Sumar

  Jaz vedno praznujem v Radečah, ker je tukaj najlepše. Pa na Vrh pri Boštanju grem tudi, ker imam tam vinograd in zidanico. Le po kaj bi hodil k kapitalistom v Nemčijo, Francijo ali Španijo, saj imam tukaj vse in še več.

  • traktor

   Tudi po tem, kaj pišeš je vsem drugim jasno, da nikoli nisi prestopil meje in, da si en zaplankan radečan.

   • Djuro Sumar

    Tukaj si pa v velikanski zmoti. Bil sem v Avstriji, Nemčiji, Madžarski, Slovaški, Češki, Italiji, Poljski in sicer privatno, službeno in po športni liniji. Morda sem prav zaradi tega še najrajši doma, kajti le tako človek zve, da je doma najlepše.

    • traktor

     Skratka nisi bil veliko po svetu, dan, dva, za šport, za službo in nazaj. Nisi čutil utripa, nisi ugotovil, kaj in kako razmišljajo zunaj. In doma je res najlepše, ko ugotoviš, da si zunaj navaden zaplankan bumbar, ki ga s takimi nebulozami, ki jih spuščate v Sloveniji, nihče ne jebe.

     • Djuro Sumar

      Tudi tu si v zmoti. Da ne naštevam vsega, ti naj zaupam le to, da je moj brat živel v Frankfurtu.

 • Marija

  Kaj pa pri nas smo še varni. Očitno pri nas ni nobene nevarnosti.Imajo dobre dogovore z imami,da bodo zagotovili mir čez praznike. Rabijo še eno mirno oazo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!