fbpx

Neverjetno! To so: ministrica za srečo, ministrica za toleranco in ministrica za mlade

Foto: Twitter

V Združenih arabskih emiratih prihaja do največje rekonstrukcije vlade v zgodovini. Ustvarili so tri nova ministrstva, za vodenje le-teh pa imenovali ženske. Gre za ministrstvo za srečo, ministrstvo za toleranco in ministrstvo za mlade, ki ga bo vodila 22-letnica. Od osmih imenovanih ministrov je kar šest žensk.

V Združenih arabskih emiratih so v sredo na vodstvene funkcije treh na novo ustanovljenih ministrstev imenovali ženske: gre za ministrstvo za srečo, ministrstvo za toleranco in ministrstvo za mlade, ki ga bo vodila 22-letnica. To je največja menjava v njihovi vladi doslej, sporočili pa so jo kar preko družbenega omrežjaTwitter.

Šest ministric
Da gre za največjo strukturno spremembo vlade, je potrdil tudi premier ZAE Sheikh Mohammed Ben Rashed al- Malstrom. V vladi so sicer imenovali osem novih ministrov, od tega kar šest žensk. Povprečna starost ministrov je zgolj 38 let. Z menjavami in nanovo ustanovljenimi ministrstvi so želeli predvsem izboljšati srečo in zadovoljstvo ljudi, poroča Večernji list.

Kljub rekonstrukciji in želji po vse večji sreči med ljudmi pa glavna ministrstva še vedno ostajajo v rokah vladajoče družine.

M. G.