Pravica je zmagala, Brett Kavanaugh imenovan za vrhovnega sodnika ZDA, podporo mu je izrazila tudi prva dama Melania

Brett Kavanaugh (foto: epa)

Po več tednih koordiniranih napadov s strani levičarjev in demokratov, ki so vrhunec doživeli z obtožbami o poskusu posilstva, je ameriški senat vendarle potrdil imenovanje Bretta Kavanaugha za vrhovnega sodnika. Kavanaugh je 114. sodnik vrhovnega sodišča, to pa bo po njegovem imenovanju glede na sestavo najbolj konservativno po letu 1934.

Do glasovanja v senatu je prišlo včeraj pozno popoldne, ko so kandidata za vrhovnega sodnika Bretta Kavanaugha senatorji potrdili s 50 glasovi za, 48 pa jih je glasovalo proti. Z delom bo Kavanaugh pričel v torek, 9. oktobra. Kako tesna je bila zmaga Kavanaugha v senatu, priča dejstvo, da bi odsotnost republikanskega senatorja Steva Dainesa iz Montane utegnila ogroziti rezultat glasovanja. Ta je bil namreč na poroki svoje hčerke in se je bil pripravljen usesti na zasebno letalo, da bi prispeval odločilni glas za Kavanaugha, to pa na koncu ni bilo potrebno, saj je republikanska senatorka Lisa Murkowski z Aljaske, ki je Kavanaughu sicer nasprotovala, v senatu le potrdila svojo prisotnost poroča Breitbart.

Včerajšnje glasovanje v senatu pomeni konec tri mesece dolge umazane medstrankarske bitke ter koordiniranih napadov na Kavanaugha, ki so dosegli vrhunec z obtožbami Christine Blasey Ford o poskusu posilstva, kar naj bi se zgodilo pred 36 leti. Podporo v senatu je imel Kavanaugh sicer zagotovljeno včeraj, ko ga je podprla tudi zmerna republikanska senatorka iz Maina Susan Collins, ki je v svojem govoru poudarila pomen domneve o nedolžnosti ter Kavanaughovih kompetenc, povedala pa je tudi, da so po njenem mnenju ne glede na iskrenost Fordove obtožbe o poskusu posilstva neutemeljene.

Donald Trump in Brett Kavanaugh (foto: epa)

Imenovanje vrhovnih sodnikov je ena najpomembnejših funkcij predsednika ZDA
Ameriški predsednik Donald Trump vidi imenovanje vrhovnih sodnikov kot eno svojih najpomembnejših nalog in tudi kot razlog, zaradi katerega je bil izvoljen. V anketi leta 2016 je 48 odstotkov vprašanih odgovorilo, da je vrhovno sodišče pomemben dejavnik pri volitvah za predsednika ZDA, nadaljnjih 21 odstotkov pa jih je odgovorilo, da je to najpomembnejši dejavnik. Trump je tokrat izbiral s seznama 25 potencialnih kandidatov za vrhovnega sodnika, v njegov ožji krog pa so se poleg Kavanaugha uvrstili še Thomas Hardiman, Amy Barrett in Raymond Kethledge.

Na svojem samostojnem potovanju po Afriki je tudi prva dama Melania Trump med včerajšnjim obiskom Egipta odločno izrazila podporo sodniku Brettu Kavanaughu in za izbiro pohvalila svojega moža. Povedala je še, da je prav, da sta imela možnost spregovoriti tako Fordova kot Kavanaugh. Kot še poroča Reuters, si je Trumpova ob tej priložnosti zaželela, da bi bili ljudje in mediji bolj pozorni na njena dejanja, manj pa na to, kako se oblači.

Melania Trump ob obisku Egipta (Foto: epa)

Kavanaugh za republikance predstavlja zgodovinsko zmago
Imenovanje Bretta Kavanugha sicer za republikance predstavlja zgodovinsko zmago, saj bo sestava vrhovnega sodišča najbolj konservativna po letu 1934. To je sploh prvič po tem letu, da imajo konservativni sodniki večino na vrhovnem sodišču. Po letu 1934, ko se je pričel implementirati New Deal, so imeli v vrhovnem sodišču po poročanju Breitbarta levičarji ves čas večino. To je omogočilo zvezni vladi ZDA pridobitev do takrat nepredstavljivih pristojnosti in velikega vpliva na gospodarske zadeve. Do sedaj je imelo vrhovno sodišče v sestavi štiri konservativne in štiri liberalne sodnike, peti sodnik pa je bil sredinski Anthony Kennedy, ki je napovedal upokojitev 27. junija. Prav njegov glas je bil odločilen v mnogih zadevah.

J. Ž.

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Demokrati komaj čakam, da vrhovno sodišče zopet obravnava Roe v. Wade. :)

  PS: Konec je vaše vladavine. :) #MAGA2020

  • ZatonMesecnikov

   kako Vučić i Kosovo Udbice? Šta te sad muće Ameri?

  • Vince Blake

   To se ne bo zgodilo. Roe v. Wade je tako svet, da se niti najbolj zadrti konzervativci ne bodo spuščali v njega. Sploh pa ne predsednik, senatorji, kongresniki in vrhovni sodniki. Takoj pogorijo na volitvah. BTW…Trump spoh ni konzervativec. Je eden izmed najliberalnejših predsednikov v ameriški zgodovini.

 • Tone

  Zakaj pa temu domnevnemu posiljevalcu ne bi spustili strela direkt v glavo, saj je njegov poskus posilstva mnogo bolj prepričljivo izpričan kot tisti v Kočevju?

  • ZatonMesecnikov

   Praviš levičarske metode, Tone? Duh NOB je še živ? Je pravila prednica, da sta dve partizanki na seniku jokali kot dež zjutraj. Ko so se tovariši spravili nanju.

   • Tone

    Torej tukaj komentirajo v glavnem levičarji in partizani? Večina bi na mestu ustrelila ali obesila domnevnega posiljevalca (če bi bil primerno zapečen seveda).

    • ZatonMesecnikov

     Ne bi Tone. Krščanska ljubezen in strah pred roko pravice bi zmagali. Levičar tega nima v sebi.

     • Tone

      Torej samo gobezdate tako v tri dni?
      Tako kot ta desničar, poln krščanske ljubezni:

      BlackOpsSystem > Anton • 6 ur nazaj
      poklat golazen.

     • ZatonMesecnikov

      Eno je govoriti, drugo je to storiti. In levičarji so klali, na veliko. Prav danes je spominska slovesnost na teharjih zaradi levičarskih klanj po vojni….

     • Tone

      Samo govorijo zato, ker teh, ki bi jih streljali, klali in obešali nikjer ni in nikogar ne posiljujejo. Kaj pa, če se kaj zgodi, boš odobraval ubijanje brez sojenja. Izgleda, da se vam to zdi normalno.

     • ZatonMesecnikov

      jaz bom zadnji, ki bom to odobraval Tone. kako se nam zdi to normalno, če smo desničarji edini, ki obsojamo povojna pobijanja brez sojenja. levičarjem se pa to zdi normalno.

      Ko se noč pa dan zamenjata v levičarskem svetu…

     • Tone

      “desničarji smo edini, ki obsojamo povojna pobijanja brez sojenja”
      Ne spomnim se, da bi kdaj opomnil kakega desničarskega komentatorja, ki na tem portalu vsaj že leto dni pozivajo k izvensodnim pobojem. Če bi se potrudil, bi morda našel tudi kak tvoj bojni klic.

      Lahko je obsojati poboje svojih. Ali obsojaš tudi izvensodne poboje na Urhu, v K. gošči, poboje Črne roke, pošiljanje brez sojenja civilistov v zapore in taborišča?

     • ZatonMesecnikov

      Eno je komentirati, drugo pa res storiti, kot ste storili levičarji, Tone.

      “na Urhu, v K. gošči, poboje Črne roke, pošiljanje brez sojenja civilistov v zapore in taborišča?”

      Kot je dejal dežman, oblast nikoli ni hotela v 70tih letih raziskati Urha. In priti zadevi do dna. Kozlarjeva gošča je pa vseskozi na repertoarju. Potem pa zmanjka. Tam je samo spomenik Borcem NOB. Nič drugega.

      Brez sojenja praviš? Antikomunistično sodišče (kot se je samo imenovalo) je v dneh po Dražgošah zaprlo Antona Dežmana, očeta heroja Tončka v Begunjah. Po treh dneh so ga izpustili, saj mu povezave z Dražgošami niso mogli dokazati.

     • Tone

      V Srbiji častijo enega nemškega vojaka, ki ni hotel streljati talcev in bil sam ustreljen. Nepobiten dokaz, da nacističnega terorja sploh ni bilo.

      No pa vsaj za Kozlarjevo goščo obsodi pobijanje brez sojenja.

     • ZatonMesecnikov

      Seveda je bil nacistični teror. Ko se je pa Draža ustavil z akcijami, Broz pa šel v bosno, v Srbiji niso več streljali talcev.

      najprej daj spisek imen iz kozlarjeve gošče.

     • Tone

      Ali misliš obsoditi izvensodno pobijanje za vsakega posebej? Ni se treba truditi, ena obsodba lahko velja za vse.

      Če boš vztrajal, bom jaz vztrajal, da dostaviš poimenski spisek žrtev Hude jame.

     • ZatonMesecnikov

      Spisek Žrtev hude jame ni pripravljen, so samo slike. Zadeva je stara 6 let. Pa nekatera pričevanja. Prokomunistični lobiji so skupaj z ZZB dosegli zaprtje Hude jame oziroma zamrznili nadaljne dejavnosti tam.

      Za kozlarjevo goščo je bilo pa v 70 letih menda dovolj časa, da se uredi spisek žrtev ter se uredi grobove in postavi spomenike. Ali pač ne?

     • Tone

      Žetve zločinov v Kozlarjevi gošči so znane in dokumentirane, spomenik je bil postavljen, a je bi l. 2005 oskrunjen in razdejan.

     • ZatonMesecnikov

      Spomenik je natančno specificiran, Padlim v NOB. je šlo torej za Borce.

     • O’Brien

      Levičar ima polne jame trupel.

    • O’Brien

     Hej, zbudi se! Kraške jame so polne partizanskih in komunističnih žrtev. Tudi otroci in dojenčki so jih/vas ogrožali.

     • Tone

      Govorimo o zdaj in tukaj na tem portalu. Poln je levičarjev in partizanov, ki bi vse vprek streljali, klali in obešali brez sodbe.

      BlackOpsSystem Anton • 6 ur nazaj
      poklat golazen.

  • Friderik Peršič

   Ni prave barve , demokrati na tej strani bi streljali samo migrante …

 • Staybell geenius

  Zdaj vidimo, da nikoli ni bila stvar v tem, ali verjamejo Fordovi ali ne. Stvar je v tem, da republikancev ni zanimalo tudi če je res. In to je glavni poudarek tega postopka.

  • ZatonMesecnikov

   Ko pri nas levičarji pridejo na oblast, tudi ne zanimajo nikogar njihove nečednosti. važno da pridejo.

   • Staybell geenius

    z drugimi besedami: “Glej drugam, glej stran, ne mene. Levičarji, levičarji, levičarji….!!! Stran glej!!”

    • ZatonMesecnikov

     karkoli odprem, si ti spodaj. kako naj gledam stran? kam?

     • Staybell geenius

      Res si funkcionalno nepismen, sploh nisi kapiral komentarja. Neverjetno.

     • ZatonMesecnikov

      Zavito govoriš Trumpek. Kot kardelj nekoč. Verjetno te marsikdo v življenju ne razume…. Ampak tudi njega niso.

     • Josip Broz Tito(УДБА)

      Ta oseba s katero diskutiraš, je bolana na možgane. Živi v zablodi in neznanju. :)

      PS: Pravi CNN Snowflake. :) #JeboSamTiČerkuJuče

     • ZatonMesecnikov

      To me ti pred trumpekom svariš Udbice?

      #JeboSamTiČerkuJuče

      Bezobrazan si i pokvaren Udbice. Sramota si čitavom srpskome rodu. Svojim psovanjem. Da te nije sramota, bezobrazniće…

     • Staybell geenius

      Ne govorim zavito, ti bereš zavito.

     • ZatonMesecnikov

      Poln si prispodob Trumpek.

     • Staybell geenius

      Ti znaš pa samo spreminjati temo in preusmerjati pozornost. Do lastnih ideoloških herojev si navaden servilen kimavček in vsako kritiko pospremiš z “kaj pa levičarji, glejte levičarje, levičarji,….!!!”
      Le dokazuješ, da nimaš za povedati popolnoma nič

     • ZatonMesecnikov

      Seveda imam za povedati. le bojim se, da ti ne bi razumel…

     • Staybell geenius

      Nimaš, v vsakem komentarju dokazuješ, da:
      1. znaš komaj brati

      2. tistega kar brebereš, ne razumeš pravilno

      3. svojo napačno predstavo projeciraš name
      4. iz te napačne predstave izpelješ še bolj napačne zaključke
      5. obrneš temo na Slovenijo, komuniste, kučana, ipd….

     • ZatonMesecnikov

      #5. obrneš temo na Slovenijo, komuniste, kučana, ipd….#

      Drugo, kar si zgoraj napisal je brez veze. Iz tega vse izhaja, tudi tvojo nestrpnost do trumpa. ker so našteti pod točko 5 sekali že po Nixonu, johnsonu, reaganu, Clintonu, Carterju, le Obama jim je bil všeč, ker je črn. zato se vedno znova vračam k njim, saj ponavljajo s svojo nestrpnostjo in zaganjanjem v Trumpa neke stare prakse.

     • Staybell geenius

      Ne. Kot vedno, popolnoma narobe. Drugega ni za reči.
      Kristalno jasno sem se večkrat izrazil TOČNO zakaj ne maram Trumpa. Toda vedel sem tudi, da tega ali ne boš bral, ali pa popolnoma ignoriral in si izmislil svoj razlog, zakaj ne odobravam njegove vladavine. In točno to se je zogdilo tudi tukaj.
      Sicer pa sem že sklenil, da si navaden trol in nimam več energije za tako retardirane debate

     • ZatonMesecnikov

      Sovraštvo do Američanov imaš v genih trumpek. To so ti južnjaki privzgojili… Olepšal si pa s hipijevstvom Woodstocka iz 60tih.

     • Staybell geenius

      Menije jasno, da te noben razlog ne bo zadovoljil, če ne bo točno tisti, ki ga ti želiš.
      Zato tudi nima nobenega smisla debatirati s teboj, ker ni važno, kolikokrat ti določeno stvar pojasnim… še vedno boš rinil skozi svojo ideološko špranjico in si izmišljal pravljice, kot v tem komentarju.

     • Štajerc

      Hehehe, tepček. Debata se suče okoli US Supreme Court, ne pa kakšnega Norges Domstoler

     • ZatonMesecnikov

      Pameten si jovice, pameten. vedno si bil….

 • Staybell geenius

  Ženske podpornice Trumpa – upam, da se veselijo odprave abortusa za njihove noseče najstniške hčerke.Hinavščina in popolna odsotnost sramu republikancev sta brezmejna.

  • ZatonMesecnikov

   Raje se zavzemaj za po 10x v življenju noseče žrtve posilstev v muslimanski deželah, levičarskih zaveznic.

   • Staybell geenius

    Torej ko jebe te američanke, važno da je “Trump zmagal”??

    • ZatonMesecnikov

     Gospodarstvo raste, brezposelnost pada. Ne bo več vsak pometal z Ameriko. Pljuvali čeznjo, ona pa plačevala pomoč tistim, ki nanjo pljuvajo.

     • Staybell geenius

      Brezposelnost pada od leta 2010, BDP in borzni indeks pa nima nobene veze s kakovostjo življenja.
      Če nisi sposoben uvideti vsaj minimalno v prihodnost, potem ne piši takih traparij

     • ZatonMesecnikov

      Potem RTV laže, da je najnižja brezposelnost v zadnjih 50 letih?

     • Staybell geenius

      Ponovno, funkcionalna nepismenost… Ne poznaš razlike med “brezposelnost pada” in ” najnižja brezposelnost trenutno”. Ne poznaš vzrokov in posledic in pričakuješ, da smo ostali enako zabiti.
      Poleg tega stalno menjavaš temo.

     • ZatonMesecnikov

      Seveda poznam. Sklep: Pod Trumpom je brezposelnost dosegla svoj minumum. In še pada. Pravilno sklepam?

     • Staybell geenius

      Pravilno sklepaš, POD Trumpom in nikakor ZARADI Trumpa. Ukrepi, zaradi katerih brezposelnost pada, so bili implementirani dooooolgo pred njegovim mandatom.

      Če si to mislil, potem pravilno sklepaš ja.

      Seveda pa oba veva, da niti približno nisi mislil tega, kajne?

     • ZatonMesecnikov

      In zakaj ti ukrepi niso dali efekta pod Obamo?

     • Staybell geenius

      Zaradi narave ekonomskih učinkov, ki se pokažejo šele kasneje in ne V ISTEM POFUKANEM TRENUTKU. Skratka, nekaj kar je jasno vsakemu prvošolčku na srednji ekonomski šoli.
      Zato.

     • ZatonMesecnikov

      Potem že Lincolnu lahko pripišeš uspehe trumpa Trumpek. Ali kaj hočeš dokazati?

     • Staybell geenius

      Ah kje, zakaj bi se ustavili pri Loncolnu?? Pripišimo nizko brezposelnost (in pravzaprav vse, kar obstaja in je obstajalo) kar Velikemu poku in svarjenju časa in prostora. Tako bo najlažje, ane?
      Na tej točki ne verjamem več, da si tako do amena zabit v glavo zato bom sklepal, da si pač navaden trolček

     • ZatonMesecnikov

      Poslušak trumpek, rad bi ti pljuval po trumpu, ker te je tako tvoja levičarska internacionala tempirala. Če nisi ti kar sam Edi “ćelavi” Žitnik. Ker je trenutno moderno med “kvazi intelektualci” v slovenskem levičarskem okolišu pljuvati po trumpu. Sekajo po njemu vsak dan, vso njihovo pokvarjenost pa dokazuje dejstvo, da je prva dama Slovenka. In namesto da bi bili ponosni na to, sekajo po obeh.

      Trump je prinesel osvežitev v politični prostor, stvari se uredijo hitro in efikasno, govor je neposreden in razumljiv.

      ne neko kardeljansko pletenje…

     • Staybell geenius

      In ponovno, nepovezano dolgočasno nakladanje brez vsebine. Namesto, da bi dokazal, da je brezposelnost padla zaradi Trumpa (kar ne moreš, ker pač ni), si začel nakladati o nekih žitnikih ipd, ki nikogar ne zanimajo in nimajo veze z ničimer.
      In to, da govori kot osnovnošolec, ne pomeni, da stvar razume. Pomeni, da razume stvar na nivoju osnovne šole, torej podobno kot njegovi volilci. To da je bogat, še ne pomeni, da je sposoben. Kredita ni dobil, če ni imel očeta za poroka, torej ni bil vreden zaupanja.

      Trump je tudi kritiziral Obamo ker je uporabljal predsedniške odloke, zdaj jih vneto uporablja sam, navijači pa mu ploskajo v obeh primerih.
      Zdaj pa izvoli, da vse to gladko spregledaš in ponovno napišeš komentar brez repa in glave. In ne pozabi omeniti komunistov, kar tako…

     • Tone

      Tudi v Hitlerjevi Nemčiji je gospodarstvo rastlo, brezposelnost padala.

     • ZatonMesecnikov

      Tudi pod Rooseveltom Tone.

     • Štajerc

      Normalno tepček. Roosevelt je bil Demokrat.

     • ZatonMesecnikov

      Gre za nekaj globjega, Štajerac. Nekaj, kar ima veze z ekonomijo. Pa itak ne bi razumel.

     • Štajerc

      Aja tepček. New Deal pa podobne zadeve…

     • ZatonMesecnikov

      Si hitro guglal, džukec? Nekaj novega zate?

     • Štajerc
     • ZatonMesecnikov

      ha, ha, dober štos. Štajerac pa članek….

     • Štajerc

      Tepček. Še sam si me vprašal, če je prispevek o Bojani ILICHU na Wikipediji z mojega vrta…

     • ZatonMesecnikov

      še vedno ne da nobenih zadetkov ta Ilič. Oziroma da Iliće, fuzbalerje. Plod tvoje fantazije…

     • Štajerc

      Ne smeš iskat po Krobocki Wikipediji… tepček.

     • ZatonMesecnikov

      Aha, iščem naj pod Ilich? Tu teppart tu…

      Pa itak ne boš razumel. Bo takole lažje? E, budalo jedna..

     • Štajerc

      Aha… pa sem te! Ne jezi se preveč, tepček. Škodi lepoti. ROTFL

     • ZatonMesecnikov

      Torej se je pisal Bojan ilich? Bova kaj napredovala v raziskavi ali boš samo bluzil?

     • Štajerc

      Še nikoli si nisem tepčka omislil v pomoč…

     • ZatonMesecnikov

      zato si pa pač sam ostal tepček…

     • Štajerc

      Nisem ostal sam, tepček. Mojih potomcev je v tem trenutku osem…

     • ZatonMesecnikov

      Oktotepček torej…

     • Štajerc

      Ponosni, ja! Kaj pa ti tepček?? Si samo tepček?? Suha veja na drevesu???

     • Tone

      Pod Titom tudi.

      Poante pa itak nisi razumel, oziroma je nočeš razumeti.

     • ZatonMesecnikov

      seveda sem razumel Tone, da ciljaš na izvršbeno učinkovitost totalitarnih diktatur. Kar pa je trumpova Amerika daleč od tega. In tudi Rooseveltova Amerika.

     • Tone

      Nič nisi razumel, ker ti antikomunistična gorečnost to preprečuje. Poanta pa je, da gospodarska rast in zaposlenost ne garantirata ne demokracije ne družbene pravičnosti.

     • ZatonMesecnikov

      Praviš Tone bolje v gatah okoli hoditi, ampak z garantirano demokracijo in družbeno pravičnostjo?

      Mnogi se v takšni družbi s tem ne bodo strinjali. Poleg tega nisem nikjer zaznal, razen v slovenskih levičarsko državnih občilih, da bi v trumpovi ameriki bila kršena demokratičnost niti družbena pravičnost. In tudi pod Rooosveltom niso ničesar govorili o tem….

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Komaj čakam. Demokrati gotovi ste.:)

   PS: MAGA 2020 :)

   • Staybell geenius

    Torej vse za zmago partije, ok.

  • Štajerc

   “Trumpa ” je v tem primeru nenadejano podprl demokrat moškega spola.

   • Staybell geenius

    Za moje pojme precej nadejano. Manchin komaj čaka, da prestopi med republikance.

    • Štajerc

     No, potlej bodo pa v prihodnosti res morale vsaj tri republikanke glasovati proti “Trumpu”…

     • Staybell geenius

      Zdaj tudi to ni več pomembno, saj imajo svojega človeka na vrhovnem sodišču.

     • Štajerc

      OK, kako si pa ti razlagaš tako “tesen” rezultat glasovanja?

     • Staybell geenius

      Hočem reči, da bodo vse odločitve senata lahko predmet presoje vrhovnega sodišča. Tako da ne bo važno, če demokrati vzamejo nazaj kongres.

     • Štajerc

      No, vseeno je tukaj ena nerodnost. Predsednik lahko “vlada” le največ osem let, medtem, ko je bil naprimer Anthony Kennedy, vrhovni sodnik od leta 1988.

     • Staybell geenius

      Ja, to je tudi moj point. Doživljenjski mandat vrhovnega sodnika ima bistveno bolj daljnosežne posledice kot predsednik ZDA. Tako da tudi če bo naslednji predsednik bolj liberalen, mu bo sodišče zvezalo roke

     • Štajerc

      Ja. V Saudovi Arabiji si lahko za nekaj časa oddahnejo. Bom pogledal, kdo so bili sodniki tam v letu 1932, ko je Saudijcem padla sekira v med, med vladavino Herberta Hooverja… Veš mogoče, zakaj je bil izglasovan leta 1951, pod demokratom Trumanom, 22. ustavni amandma? Po mojem zato, ker so Republikanci imeli od leta 1948 večino v kongresu in senatu.

     • Staybell geenius

      Jaz bi tudi to rekel. Toda strinjam se, da je potrebno mandate omejiti, in to PREDVSEM SENATORJEM in kongresnikom, saj le-ti naredijo največ zakonodajne škode

     • Štajerc

      Tega verjetno za življenja ne bodem dočakal.

     • Staybell geenius

      Na žalost se moram strinjati

     • Tone

      Kaj takega bi morali uvesti tudi pri nas – dosmrtni mandat ustavnim sodnikom. Najbolje že v tem mandatu.

 • Štajerc

  Senat ima 100 članov. 47 je Demokratov, 51 je republikancev in 2 neodvisna. Tudi Ameri se radi šalijo, saj sta neodvisna glasovala proti Kavanaughu in njima se je pridružila tudi edina Republikanka Lisa Murkowski. Da pa ne bi izgledalo čudno, se je Republikancem pridružil Demokrat Joe Manchin… Zato rezultat 51:49! Demokrati sami ne morejo zbrati več, kakor 47 glasov. Mogoče so Demokrati po tem, ko je recimo zaradi nepričakovanega glasovanja Murkowskijeve kazalo na rezultat 50:50, prodali Trumpu Manchinov glas… LOL

  • MižekFiga

   “Uporabnik je blokiran”, poleg vica o “Zelenem štajercu” vedno bolj velja !!!, kajne Što-jerc!

   • Štajerc

    Na žalost, ne dojamem, kaj mi hočeš dopovedat.

    • O’Brien

     Bilo je 50:48.

     • Štajerc

      Nemogoče. Senatorjev je 100!

     • O’Brien

      Pač niso vsi glasovali. Beri!

     • Štajerc

      When President Donald Trump nominated Brett Kavanaugh, a federal
      appeals judge, to fill the vacancy on the Supreme Court left by retiring
      Justice Anthony Kennedy, it immediately created a horse race for
      Republicans to lock down at least 50 votes in his favor. Meanwhile,
      Senate Democrats are looking to block the nominee.

      Because
      of the split nature of the Senate, in which Republicans control 51 seats
      and Democrats have 49 (including two independents who caucus with
      Democrats), the confirmation process will come down to the wire.
      Republicans need a minimum of 50 votes, creating a scenario in which
      Vice President Mike Pence could cast the deciding vote as the
      tie-breaker.

      Most senators are reliable to tow the party
      line as to how they vote for Kavanaugh. But the vote count will likely
      be closer than ever, because of a mix of two moderate Republican in
      Sens. Lisa Murkowski of Alaska and Susan Collins of Maine, along with a
      handful of Democrats facing tough reelection bids this November in
      traditionally red states.

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  “Staybell geenius” je bolj prizadet od Janšistov. Nisem si mislil, da je to možno. Laž na lažjo. :)

  PS: MAGA 2020 :)

  • Staybell geenius

   Neverjetno, kakšna hinavska greznica je postala moderna populistična desnica.

   Tako ste omejeni, da bi se ustrelili v glavo, če bi to pomenilo, da bo metek oplazil tudi kakega levičarja. Sami sebi bi kratili pravice, ker ste se dali prepričati, da so le-te nekakšen levičarski globalistični konstrukt za prevlado nad “domoljubi”. Res ste do amena dolgočasni.

   • čopkovseved

    Najboljše za tebe, da se izvoziš v Arabijo! Tam bo tvoje levo prepričanje zmagovito s kolom v riti!

    • Staybell geenius

     uuu prosim ne me kregat, strah me je…

   • MižekFiga

    Samo “Uporabnik je blokiran” me (tudi vse nas) reši sprenevedanja in nakladanja usranega levičarja.
    Rečeno storjeno !!!

    • Staybell geenius

     ha?
     aja, nič nimaš za povedat, ok.

  • Vince Blake

   He, he, to je pa res. En čas sem ga še resno jemal, zdaj se mi pa njemu niti replicirati več ne da.

 • Caetano

  Pod Trumpom so ZDA postale spet za pozitiven zgled stari celini.

  • Zgornji

   Upamo da Bo tudi Zares tako . Lp do tedaj .

  • Staybell geenius

   Hahahaha verjamem ja, v tvojem izmišljenem svetu filoislamistov, ki obstajajo le v alternativni realnosti desničarjev

  • Tone

   Da, ampak samo za tiste države, ki so se demokracije učile pod boljševiki in za prebujajoče se fašiste in naciste. Pri nas pa gre za kombinacijo obojega.

   • O’Brien

    Hahaha, rdeča zvezda über alles!

    • Tone

     Točno! V vzhodni Evropi samo rdečo barvo dol strgajo, vse ostalo pa ostaja enako.

     • O’Brien

      Motiš se. Rdeča zvezda je ostala, dodali ste samo iphone.

     • Tone

      V vzhodni Evropi! Jaz Slovenijo lociram bolj na zahod, ti pa kakor hočeš.

     • totex39

      Kmalu bo sporedna z Venezuelo in S. Korejo, če bodo na oblasti še naprej taki nesposobneži.

   • Caetano

    Zeleni polmesec bo padel prav tako, kot je rdeča zvezda!

    • Tone

     Zeleni polmesec ne bo padel prav tako kot ne bo padel križ. Polmesec je verski simbol in ne politični, na političnih simbolih se pojavlja toliko kot križ.

     • Caetano

      V islamu ni locitve med posvetno in duhovno sfero in je ne sme biti. Za kriz je torej tvoja ugotovitev prava za polmesec pa ne.

     • Tone

      V svetih tekstih res, Turčija, Irak, Sirija, Libanon, Jordanija, Egipt, Libija, Tunis, Alžir pa so sekularne države, oziroma so bile, dokler jih nato agresija ni uničila in omogočila fundamentalistom prevzem oblasti.

     • Caetano

      Vse klasicne islamske sole tako ucijo. V nekaterih od teh drzav, ki si jih navedel res potem po koncu 1. svet vojne in razpadu turskega kalifata niso vec vladali jihadisti, vendar so islamisti ohranili to tradicijo in se se naprej potegujejo za oblast in si prizadevajo z ociscevalnim jihadom bolj pocasi ali pa bolj hitro ocistiti svoje dezele vpliva Ataturka, kar pocne npr. eksponent Muslimanske bratovscine Erdogan ali pa drugih.

     • Tone

      Vse religije so nagnjene k popolnemu obvladovanju ljudi in družbe. To vidimo zadnje čase, ko popušča tradicija razsvetljenstva, ki je vero ločilo od države. Na poljskem in Hrvaškem samo formalno še nimajo državne vere. Podobno je v nekaterih državah ZDA. To se bo zgodilo povsod, kjer bo civilna družba in politika popuščala cerkvam. Islam je mlajša religija in se obnaša tako kot se je krščanstvo pred 600 leti.

     • Caetano

      Se dosti vec je od tega. Islam je sistem za teokraticno vladanja od zacetka pa do konca. Ne gre se za to kako bi ga lahko kdo uporabil ampak ga pod groznjo smrtne kazni mora uporabiti prav na ta nacin.

     • Tone

      Čudno, da je kak musliman sploh še živ, ko pa ga večina ne uporablja na prav ta način.

     • Caetano

      Prizadevanje za seriatizacijo nemuslimanskih druzb in dezel je dolznost klasicnega muslimana. Kako hitro naj bi ta proces potekal pa je stvar taktike in politike razlicnih skupin.

     • Tone

      “Pojdite torej in naredite vse narode za moje učence:
      krščujte jih v ime Očeta in Sina in Svetega Duha.” Mt, 28,19.
      Islam je odrešenjska religija, tako kot krščanstvo. Zato se bolj ali manj nasilno širita po vsem svetu.

      Verne množice so lahek plen, v Evropi pa so najtrši oreh ateisti, levičarji in sekularna družba. Ti so prepreka islamizaciji in ne ne primitivci kot je Štajerska vahta.

     • Caetano

      V sirjenju islamske teokracije ni nobene miroljubnosti. Niti je ne sme v bistvu biti. In ne gre se toliko za vero, odresenje ipd. ampak da se po vsem svetu unici vsaka nemuslimanska oblast in vzpostavi seriat. To da nemuslimani vladajo je nesprejemljivo, ker bi morali ze na tem svetu trpeti in biti podrejeni ce ze obstajajo. Levicarji prepreka?! Kvecjemu glavni zaveznik islamizma.

     • Tone

      To je pač tvoje mnenje, ki je brez vsakega argumenta in v bistvu smešno.

     • tohuvabohu

      Pozabil si, miško, da je polmesec na zastavi Turčije, Alžirije, pa še kakšne islamske države, torej je politični simbol prve vrste.

     • Tone

      Tako kot je križ na skandinavskih zastavah, na grški, švicarski, malteški in verjetno na še kateri zastavi.

     • tohuvabohu

      Pa na škotski, hehe.

     • Tone

      Vsaj stavek bi lahko dokončal.
      “Pa na škotski, torej je politični simbol prve vrste, hehe.”

 • Vince Blake

  Upam, da bodo am. volilci na vmesnih volitvah znali kaznovati to podlo podtikanje demokratov. Pa ne zato, ker bi tako grozno rad imel republikance, pač pa zato, da dobijo sporočilo, da laži, podtikanja, in hujskaštvo ne sme biti nagrajeno.

  • Staybell geenius

   Edino sporočilo, ki ga republikanci pošiljajo je, da postavljajo partijo pred dejstva. Ni stvar v tem, da ne verjamejo ženskam, ampak to, da jih ne zanima tudi če govorijo resnico. In to je glavno sporočilo te farse od procesa.

   • Vince Blake

    Daj ne bluzi bebo. Za obsodbo (pa magari politično) je porebna ena stvar, ki je tebi očitno zelo tuja. In temu se reče DOKAZI. Ne pa neke babje čenče v stilu: rekla, kazala, pričala.

    A ti sploh veš koliko črncev v preteklosti je bingljalo z dreves samo na podlagi takšnih na-pol obtožb? Izmišljenih obtožb v stilu: meni se zdi.
    In taki kot si ti, bi očitno radi vrnili svet nazaj v čase Ku Klux Kana in linč drhali. Bo že kar držalo, da imate novodobni levičarji mnogo skupnega z nacisti. Popolnoma enako delujete in razmišljate.

    • Staybell geenius

     In te tvoje DOKAZE bi lahko pridobil FBI, če mu Bela Hiša nebi silovito omejila preiskave, tako časovno kot vsebinsko.
     Če sem osumljen ropa in me je prepovedano zaslišati s strani policije, lahko temu še rečemo preiskava? Kajti ravno to se je zgodilo v tem primeru, saj nista bila zaslišana tako Kavanaugh, kot Fordova.

     Če bi se vsaj minimalno pozanimal, bi vedel vse to, tako pa si se zgolj osramotil kot ponavadi.

     In zato je ta celoten proces totalna farsa, saj republikance več kot očitno boli kurac palac, če je govorila resnico. In taki kot si ti, temu rečejo pravica. bolniki

     • Josip Broz Tito(УДБА)

      Njega je FBI preiskal že 6- krat. Ta zadnja preiskava 7-ma glede “posilstva” pa ni pokazala nič obremenilnega. :)

      PS: Joj, Demokrati. :) #MAGA2020

     • Staybell geenius

      Če nebi tako boleče očitno lagal, bi se mi še dalo odgovarjati.
      Tako pa si samo dolgočasen trol, brez vsebine.

     • Josip Broz Tito(УДБА)

      Resnice ne prenesete. Vsi vemo. :)

      PS: Bežite od nje, tako kot Muslimani od križa. :)

     • Staybell geenius

      Klasičen odgovor alternativnega desničarja, ko nima več kaj za povedat.
      Prosim, povej mi kaj o teh šestih preiskavah Kavanaugha zaradi spolnega napada, o katerih govoriš

     • Josip Broz Tito(УДБА)

      Ko je bil nominiran z strani Trumpa, je FBI opravil že 6 preiskav in ugotovil nič spornega. Ne posilstva, ne korupcije,…. 7-ma preiskava pa je bila opravljena par dni nazaj in ni našla nič spornega glede “posilstva”, katero se je zgodilo 36 let nazaj. :)

      PS: Malo se informiraj, zato ker se samo sramotiš. :)

     • Staybell geenius

      Bi predložil kakšen dokaz za svoje pravljice??
      Dam glavo stran, da niti približno ni šlo za to, o čemer govoriš

     • Josip Broz Tito(УДБА)

      Sodnike preverja FBI regularno. Ne poznam točnih pogojev za te preiskave. Vem, kaj sem izvedel iz zaslišanj in medijev. :)

      PS: Na tvoje trditve sklepam, da imaš zaupne dokumente FBI in DOJ, da si tako prepričan v svojo “resnico”. :)

     • Staybell geenius

      Hočeš reči, da je 6x preverjal domnevni spolni napad?? NE! Preverja njihovo ozadje, to je jasno. Ne preverja pa obtožb, če te niso podane, tako da jih tudi v teh 6ih preiskavah ni. V sedmi pa je bil tako katastrofalno omejen, datemu reči preiskava je sramota.

     • Tone

      Muslimani ne bežijo od križa, saj je znano, da radi obiskujejo tudi krščanske božje poti.

     • Ph4nt0m

      Ne delaj si še večje sramote…Di-Fi aka Skeletor je sedela na tej obtožbi od konca julija (takrat je dobila pismo Fordove, ki je hotela ostati anonimna), tukaj pade tvoja prva teorija o časovnih omejitvah. Takrat bi lahko šli do policije in eventualno sodišča, opravili kakršnokoli preiskavo, samo plan Demokratov je bil zavlačevanje preko letošnjih volitev.

      Kar se tiče tvojih blodenj o vsebini – če bi prišla s takim primerom pred sodnika bi se ji smejal v glavo. Nima nobenih dokazov, ne spomni se ne kraja, ne časa domnevnega dogodka. Ne spomni se ne kako je prišla do tam, ne kako domov. Ljudje, ki jih je sama naštela in naj bi bili takrat tam, so vsi pod prisego zavrgli njeno zgodbo. Poligraf, ki naj bi ga opravila se je zgodil v hotelski sobi, dobila je le dve vprašanji. Zapiskov o opravljanju poligrafa, še vedno niso predložili komisiji, kljub pozivu. Njen bivši je pod prisego povedal, da je Fordova v preteklosti trenirala svojo prijateljico kako opraviti test s poligrafom (ker se je ta prijavila za delo v FBI).

      Fordova je šla direktno do Demokratov, ti pa so jo izkoristili tako kot to znajo le levičarji. Samo glej kako hitro jo bodo zavrgli kot Stormy, ko je odslužila svoje. S svojimi neumnimi izjavami ala Cory Booker (“Ni pomembno ali je B.K. nedolžen ali kriv”) in dejanji samo še večajo podporo Trumpu, ker navsezadnje gre tukaj za vojno proti njemu.

      Kar pripravi se na tretjo rundo, RBG je stara 85 in jo samo še umetno vzdržujejo pri življenju.

     • Josip Broz Tito(УДБА)

      Da ne govorimo o nepravilnostih poligrafa(samo ona in izpraševal). Zaslišanju je vedno prisotna še ena priča. V tem primeru pa čudno, da je ni bilo. :)

      PS: She had 1 beer!. Thats all that she remembers. :) #MAGA2020

     • Staybell geenius

      Hahahahahaha pravljične blodnje alternativne desnice.
      Pusti tisti skelet od babe, DIFI komaj čaka da prestopi med republikance. Menda nisi mislil, da je demokratska strana dejansko levičarska??!! HAHAHAHAHAHA
      Če bi rad lekcijo iz zavlačevanja, se pozanimaj o neimenovanju Merricka GArlanda, ki mu republikanci niti zaslišanja niso pustili, kaj šele glasovanja.

      To so hinavci brez sramu in brez konkurence. Z lčahkoto bi izbrali nekoga drugega, toda ne, raje so napenjali mišice in pokazali sredinec pravni državi.
      In vi takim ljudem še ploskate

     • Ph4nt0m

      Republikanci in Demokrati so spet druga zgodba, ki jo hoče Trump in ameriški narod obrnit na glavo, začela pa se je 1913. Ko bodo odsekali FED, takrat bo šele zanimivo. Glede tega so bistveno pametnejši od nas, ki še vedno volimo KP po 70 letih…

     • Staybell geenius

      Pa saj se pogovarjamo točno o republikancih in demokratih, zakaj zdaj “druga zgodba”??
      In glede česa so pametnejši? Po čem sklepaš, da bodo FED-u kar odsekali glavo?? Po tem, da je Trump v Beli Hiši?? Pa si res tako boleče naiven?? Res misliš, da Trumpa briga za njegove revne volilce??? HAHAHAHA prosim ne smeši se s takimi

  • Vince Blake

   Mimogrede….saj Kavanough sploh ni idealen. Meni nehatere njegove odločitve v preteklosti sploh niso bile všeč. Ampak glede na vsa podtikanja in laži demokratov, ter tole farso s temi ženskami ima mojo podporo.

   Sploh ni šlo za Kavanougha. Šlo je za osebo, ki ga je izbral Trump in za dejstvo, da bodo sedaj konzervativci kontrolirali vrhovno sodišče.

 • Staybell geenius

  Zakaj republikanci enostavno niso predlagali nekoga, ki ga NE bremenijo 4 različne obtožbe sponega napada? Vsi na seznamu so bili enako konzervativni, vsi bi prepovedali splav, vsi podpirajo uzakonjeno politično korupcijo… zakaj torej?
  Kavanaugh je izjavil, da predsednik ZDA lahko pomilosti samega sebe in to je bilo odločilno.

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Vse te obtožbe so prišle na plano, ko ga je Trump imenoval za kandidata za Supreme Court. :)

   PS: Posilil me je 36 let nazaj na zabavi. Od dogodka se spomnim samo, da je spila eno pivo. Kje se je zgodilo, kdaj, s kom,… pa je pozabila. Neverjetno kakim zgodbicam, vi verjamete. :)

   • Staybell geenius

    In ta proces je kristalno jasno pokazal, točno zakaj tega ni povedala prej. Ker republikancev NE ZANIMA, če je govorila resnico. NE ZANIMA JIH, kar so jasno pokazali z omejeno FBI “preiskavo”, ki si tega imena niti približno ne zasluži. Če bi se vsaj malo pozanima, bi to vedel.

    In še: če je šlo za “zaroto demokratov”, zakaj teh obtožb ni bilo za Neila Gorsucha, prav tako konzervativnega sodnika, nominiranega s strani Trumpa lansko leto?? Hinavci do amena….

    • Josip Broz Tito(УДБА)

     Ta preiskava bi bila vredu, če bi zavlačeva do “mid-terms” in demokrati, mogoče osvojijo večino in preglasujejo republikance, ane? :)

     PS: To vprašaj Killary. Ona vodi politiko demokratov. :)

     • Staybell geenius

      Opisuješ točno to, kar so republikanci počeli z nominacijo Merricka Garlanda s strani Obame. Skoraj dve polni leti so zavlačevali z izgovorom, da pred volitvami ni pametno potrjevati sodnika. Sedaj, ko je kandidat republikanec, ga skušajo na silo poritniti skozi saj vedo, da po volitvah ne bodo imeli več večine.
      Torej delajo točno to, kar so še dve leti nazaj kritizirali. Hinavščina vsem na ogled

    • Clemen J.

     Dokazalo se je da je lagala, se celo njena zelo dobra prikateljica jo je postavila na laz.

     • Staybell geenius

      Niti približno se ni dokazalo popolnoma nič, saj FBI-ju ni bilo dovoljeno zaslišanje Fordova, niti sodnika.
      Nov dan, nova laž

  • Vlado77

   Različne obtožbe so blef ,ki jih plačuje Soros. Kako je mogoče , da so te gospe molčale 36 let?? Dokazov ni in jih nikoli ne bo. So pa zelo prizadele dotičnega in njegovo družino. Šlo je za denar. Ko neka prsata lepotička pride na dan s neko zgodbo ,ki je stara 36 let in več je lahko le želja po zaslužku.

   • Staybell geenius

    Evo in ga mamo. Dolgo smo čakali na ta univerzalni odgovor na vse in nič hkrati: Soroš.
    Ker je življenje pač enostvno in je vedno za vse lahko kriva ena oseba. Čestitke.

  • Clemen J.

   Sej so najdli pa so po kandituri priisle na dan levicarske laznjive zenske ki so lagale in zelele da se ga umakne.

   • Staybell geenius

    Toda če so bile po tvojem lažnjive, zakaj ga torej niso predlagali tako kot Kavanaugha?
    Saj vem, da si si vse izmislil, to je jasno.

 • xtc

  Definitivno sem zelo proti pdofilom in posiljevalcem.
  Vendar pa je treba ljudi ,ki nakako načrtno in brez dokazov nekoga obtožijo menjenih dejanj,ko se zadeva razčisti kot laž zarafdi uničenega ugleda ali škode po krivo obdolženemu,take poslat na doživljensko zaporno kazen berz možnosti pomilostitve,kot tudi sodelavce pri takih podvigih.

 • xtc

  Samo konservativci lahko rešijo državo,levaki vsako uničijo.

  • Staybell geenius

   In nato pričakujete, da vas bo kdorkoli s takimi izjavami jemal resno

   • Olga2345

    Mislite levičarje?

    • Staybell geenius

     Jaz vsaj mislim

 • Olga2345

  Čestitke Kavanaugh!
  Povampirjene levičarke, brez časti in morale, s plakati “z nogami narazen pozdravljamo migrante”, bi se rade prikazale kot žrtve?!!! One so TERORISTKE!

  • Staybell geenius

   Hahahahaha kam si se pa včeraj skrila, ko je bilo potrebno razlagati, zakaj je Kavanaugh do sedaj delal odlično in zagovarjati, da se stara posilstva izbrišejo iz spomina in kartoteke??

   • Olga2345

    Ali pa se ugotovi, da je tovarišica za izdaten denar lagala?!

    • Staybell geenius

     Lahko bi se ugotovilo, če nebi republikanci FBI-ju zvezali roke.
     Še vedno ne vem, kaj je Kavanaugh v svoji sodniški akrieri naredil, da si je zaslužil ta položaj… Ti si bila tista, ki je trdila, da je “delal odlično”, brez da bi karkoli pojasnila. Torej pojasni kaj je naredil, da je bilo odlično in zakaj TOČNO si je zaslužil to nominacijo.

     • Olga2345

      Ko mi boste posredovali dokaz, da je Kavanaugh posiljevalec! Ste tudi pri Jankoviću protestirali, ko je bil kljub posilstvu oproščen, ko je sodišče uničilo DOKAZE in je lahko naprej župan?

     • Staybell geenius

      Pa ti si res funkcionalno nepismena kokoš….
      Edini način za dokazovanje krivde ali nedolžnosti je PREISKAVA!!!!!!!!!!!!!!!!! Ta ista preiskava, ki so jo REPUBLIKANCI na vsak način blokirali in omejili. Republikancem torej NI BILO V INTERESU zvedeti resnice.
      Sem se kristalno izjasnil ali potrebuješ dodatna pojasnila????????

     • Olga2345

      Kaj je komunajzli? Vas moti, je je Amerika pravna država in velja načelo nedolžnosti, dokler se ne dokaže nasprotno? Trump ima vso pravico izbrati svoje sodelavce!

     • Staybell geenius

      Spet, retardirana kokoš, ki ne zna brati slovensko.
      Kaka pofukana pravna država, če sploh preiskave ni mogoče izvest?????????????????????????????????????????????????? Kje je tu pravo?????????????????????????????????????????????????

      Kokoš retardirana

     • Olga2345

      Tovarišica je preko svojega odvetnika sporočila, da ne bo nadaljevala postopka!??? Zakaj mislite? Ker laže!
      FBI je celo prišel do podatkov, da naj bi njeni prijatelji dobili navodila, kako naj “pričajo” !??? Gre za zaroto in laž! Iz ozadja (Sorosovi placanci?) so pritiska celo na tiste, ki so povedali, da o nadlegovanju ne vedo ničesar, da bi spremenili svoje pričanje!????
      Laž je nesmrtna duša komunistov (levičarjev)!

     • Staybell geenius

      Prosim prihrani si sramoto s takimi boleče očitnimi lažmi.
      In seveda ne moreš brez Soroša, ki je vedno pripraven odgovor za takrat, ko nam zmanjka argumentov in dokazov.
      Če bi šlo za zaroto in laž, bi blokirali že prejšnjega Trumpovega kandidata Neila Gorsucha, pa ga niso. Vse je potekalo gladko, v čistem medijskem molku.

      Toda prosim, postrezi nam še s kakšnim izgovorom… mogoče boš tokrat vključila še kakega Kučana, udbo in Drnovška. Ker pač, zakaj pa ne ane?:D

     • Jože Novak

      Zate je vsak, ki nima opranih možgan komunajzer?
      Prav čakal sem tak članek, kot je tale.
      Namreč “Pravica je zmagala” – ker velja domneva nedolžnosti, dokler se ti krivda ne dokaže.
      Se strinjam.
      Samo zakaj se le ta uporablja selektivno?
      Zakaj npr. ni veljala pri primeru Skripal?
      Pri domnevnem vmešavanju v volitve?
      Pri domnevnem hekiranju?,…………….

      Aja, ker se uporablja samo tam, kjer nekaterim paše.

     • Staybell geenius

      In še: kaj točno je naredil Kavanaugh, da si je zaslužil biti sploh predlagan za to pozicijo? Sama si vztrajala, da je “delal odlično”. Torej, KAJ TOČNO JE BILO TISTO ODLIČNO, zaradi česar je sedaj vrhovni sodnik??????

     • Tone

      Kolikor se spomnim primera ni šlo za posilstvo, ampak za prostitucijo.

     • O’Brien

      Pri sodniku ni šlo za posilstvo, ampak poskus namere ali kaj že. Ženska se namreč ni prav spomnila, priče še manj, ker jih sploh ni bilo, sodnika tudi ne.

      Pri farmacevtki je jasno, da je kriva ženska, in da ji je Janković samo nesebično pomagal. Dvakrat.

     • Tone

      Če se je res kaj zgodilo, je farmacevtka dala za dobro plačano službo in ugodno posojilo. Katera druga cipa računa toliko?
      Sporno je samo to, da je plačal s svojim županskim vplivom. Če bi ji dal iz svojega žepa milijon, ne bi bilo najmanjšega problema.

     • O’Brien

      Cipa! Ja, tako govorijo borci za pravice vseh 112 spolov.

     • Tone

      Priznam, res se nisem lepo izrazil. Prodajalka ljubezni bi moral napisati. Si zadovoljen?

     • O’Brien

      Bolj všeč si mi, ko odvržeš vso politično korektno navlako, s katero si se obdal in pokažeš svojo pravo naravo.

     • FRANC3

      Ne, ker je Zoki njihov. Levaki si jemljejo pravico lagati in posiljevati.

     • FRANC3

      Kaj je naredil? Več kot Masleša in Fišer skupaj, pa še kup Slo krivosodja.

     • Staybell geenius

      Res se strinjam. Naredil je neprimerno več škode človeštvu, kot bi je bila Masleša in FIšer skupaj (če že moraš na vsak način menjati temo).
      Namreč Kavanaugh je bil svetovalec Busha jr. pri napadih na polovico Bližnjega vzhoda, prav tako je bil avtor “patriot acta” ter navodil za mučenje osumljencev (t.i. “enhanced interrogation”) v dokumentu “Torture memos”.
      Se strinjam, naredil je bistveno več škode ameriški demokraciji kot našedva pajacka

 • Vlado77

  Odlično- manipulacijam lažem lažnim pričanjem je potrebno reči NE. Upam da sledi tožba in bo tem babam zaprli gobec.

 • totex39

  Neverjetno kako se te levičarski demokrati z raznimi posilstvi in spolnimi igricami lažno spravljajo na proti kandidate in to samo zaradi tega, ker nimajo drugih pravih argumentov proti njim.

 • Mihilus

  Kampanja demokratov je bila zelo zanimiva: ženskam je treba verjet!!!

  V resničnem življenju pa se izkaže, da ženskam laganje zelo leži.

 • BlackOpsSystem

  tudi ameri imajo svoje zorane jankoviće….veliko njih se veseli, ker je pravica zmagala….hahahahahahaha

 • Clemen J.

  Levuharji so vse probal da bi ga odstavili tudi s pomocjo sorosa ki je placeval izgrednike, dokazano. Prav tako so levuharje dobili pri lazi. Matr kako so si levuharji podobni povsod po svetu. Lazi kraje podkupovanja.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!