To je ameriška senatorka, ki je Brettu Kavanaughu zagotovila ključen glas podpore!

Senatorka Susan Collins (foto: epa)

Kandidat za sodnika vrhovnega sodišča ZDA Brett Kavanaugh ima v senatu zagotovljeno podporo, glas zanj, ki je bil zanj ključen, je namreč zdaj zagotovila tudi senatorka Susan Collins. Imenovanje Kavanaugha na položaj vrhovnega sodnika se je zaradi koordiniranih napadov skrajnih levičarjev, ki so dosegli vrhunec z obtožbami o poskusu posilstva, namreč znašlo pod vprašajem.

Republikanska senatorka iz zvezne države Maine Susan Collins je kritizirala demokrate in skrajne levičarje zaradi njihovega obnašanja med procesom, ki je po njenih besedah doseglo dno, in dodala, da “ima v mislih določena temeljna načela o procesu, kot je domneva o nedolžnosti”, ki jih ne more opustiti. Zato se je odločila, da bo podprla Bretta Kavanaugha pri imenovanju na položaj vrhovnega sodnika ZDA. Čeprav je pričanje Christine Blasey Ford, ki je Kavanaugha obtožila poskusa posilstva, označila kot iskreno in prepričljivo, je poudarila, da vseeno obtožbe najverjetneje niso bile resnične in za domnevno dejanje ne obstajajo nikakršni dokazi.

Senatorka besna na skrajne levičarje in demokrate, ki že tedne neutemeljeno napadajo Kavanaugha
Collinsova, ki je sicer znana kot zmerna senatorka, je v svojem govoru izrazila bes nad organizacijami, ki so nasilno oporekale Kavanaughu, preden bi ta sploh imel možnost zagovora. Kot še poroča Breitbart, je senatorka v nasprotju s tedni neutemeljenega pogroma zoper Kavanaugha v svojem govoru v dvajsetih minutah strnila njegovo 12-letno kariero na položaju zveznega sodnika, poleg tega pa je enega za drugim naslavljala področja, ki skrbijo demokrate: zasebnost, zdravstvo, izvršna oblast ter zmožnost pravičnega sojenja predsedniku, ki ga je predlagal.

J. Ž.