Pravica? Moškega obsodili na 13 let zapora, ker je ubil dva roparja svoje draguljarne in ranil tistega, ki je grozil njegovi ženi

Datum:

Te dni prihaja iz Italije samo ogorčnje nad krivico, ki se godi 57-letnemu draguljarju, ki ga je italijansko sodišče obsodilo na 13 let dolgo zaporno kazen, ker je med ropom njegove draguljarne ubil dva roparja, ki sta planila nanj in ranil tretjega, ki je s pištolo grozil njegovi ženi.

57-letni draguljar Guido Gianni iz Nicolosija v Italiji je bil obsojen na 13 let zapora zaradi “dvojnega umora” in “poskusa umora oboroženega moža,” ki je vlomil v draguljarno in grozil, da bo obil Giannijevo ženo, ki jo je držal za talko.

Namesto, da bi mu podelili odlikovanje, so italijanske oblasti Giannija obsodile na zapor. Zgodilo se je februarja 2008, ko so trije oboroženi roparji vstopili v Giannijevo draguljarno in od njegove žene Mariagele Di Stefano zahtevali denar in nakit.

Gianni, ki je takrat delal v zadnjem delu draguljarne, se je po pisanju Breitbarta vmešal, izstrelil več metkov iz svoje pištole v zrak v upanju, da bo s tem pregnal kriminalce. A ti so se namesto za pobeg odločili za napad. Planili so na Giannija in v prerivanju je Gianni ponovno ustrelil, ter ubil dva od treh roparjev.

Kriminalci bolj zaščiteni od navadnih državljanov

Po trditvah sodnih izvedencev, naj bi Gianni na roparje streljal ko so bili v begu. Ravno tako se je izkazalo, da bila pištola s katero so roparji grozili Gianniju in njegovi ženi, lažna, česar pa Gianni ni mogel vedeti.

“Obramba je vedno legitimna!” se je na sodbo italjanskega sodišča v Giannijevem primeru odzval vodja Lige in nekdanji notranji minister Matteo Salvini. “Sramota!” je ponovil Salvini. “Italijansko ‘pravosodje’ obsoja draguljarja na Siciliji in njegovo ženo na smrt – jaz sem na strani tistih, ki se branijo, vedno.”

“To ni pravica – moj mož je pošten človek. Ti tatovi so me napadli, me ranili. Želeli so me ubiti in njega obsojajo ker me je branil,” se je nad odločitvijo sodišča zgražala Di Stefanova. Giannijev odvetnik je medtem vztrajal, da je stari draguljar ukrepal v samoobrambi, ter da je njegova presoja med samim napadom bila “zamegljena”.

Po poročanju Anse, mora Gianni ravno tako plačati odškodnino družinam ubitega Davidea Laudanija in Sebastiana Catania ter ranjenega Fabia Pappalarda.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Občina Slovenske Konjice: Rekonstrukcija za hokej ŠRC park Slovenske Konjice

Še ena pridobitev v občini Slovenske Konjice v letu...

Novoletni koncerti v Mariboru, brez domače slovenske glasbe, a zato z jugo nostalgijo

Ob županu Arsenoviču si v Mariboru ne morejo obetati...

Ali so takšni prizori razlog za skrb o prihodnosti Zahoda?

Ruski predsednik Vladimir Putin je v sredo na bliskoviti...