Praznovanje naslova svetovnega prvenstva v nogometu v Franciji terjalo 2 smrtni žrtvi, 6-letni deklici grozi celo amputacija!

Foto: Twitter

Ko je v nedeljo zvečer postalo znano, da bo lovorika svetovnega nogometnega prvenstva romala v roke galskih petelinov, je Francijo zajela evforija. Žal pa so se v množici, ko so slavili drugi osvojeni naziv svetovnih prvakov v zgodovini francoskega nogometa, znašli vandali, ki so na slavje pognali siv oblak. Policija je namreč objavila številke, ki razkrivajo visok nivo vandalizma, iz Francije pa poročajo tudi o dveh smrtnih žrtvah.

Policija je morala zaradi vandalizma in razgrajanja v Parizu in Lyonu v pripor odpeljati kar 292 ljudi, od tega 90 v Parizu in 18 v Lyonu. 45 policistov je bilo v izgredih resno poškodovanih, poroča francoski časopis Le Monde.

Foto: Twitter

Dogodili so se tudi primeri vandalizma, ko so mladi v Parizu razbijali okna in vlamljali v priljubljene trgovine. Na stotine mladih se je soočilo s policisti, predvsem v velikih francoskih mestih, kjer so policiste obmetavali s kamenjem in steklenicami. Videoposnetki, ki so prikazovali uničene avtomobile in posledice plenjenja, so privedli do suma, da je zaradi vandalizma nastala škoda v višini več deset milijonov evrov.

6-letni deklici grozi amputacija
Med vikendom je bilo zažganih okoli 800 avtomobilov, kar je privedlo do sprožitve vrste kaznivih preiskav. Voice of Europe poroča, da je moški v mestu Nancy izgubil nadzor nad motorjem in pri tem zadel tri otroke ter jih resno poškodoval. Ena izmed deklic, stara komaj šest let, je v nevarnosti, da ji bodo morali amputirati nogo, poroča francoski l’Est Républicain.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Policija je imela opravka tudi s tremi člani turške skupnosti v Amiensu, ki so bili zabodeni s strani treh moških, ki so v rokah vihteli zastavo Kurdske delavske stranke. Poškodovani so bili odpeljani v bolnišnico, medtem pa je noč terjala tudi dve smrtni žrtvi. Eden izmed moških je umrl, ko je skočil v plitvi kanal in si zlomil vrat, drugi pa je umrl, ko se je med praznovanjem zmage z avtom zaletel v drevo.

https://twitter.com/leondante/status/1018742984953729029

N. Ž.