Praznovanje naslova svetovnega prvenstva v nogometu v Franciji terjalo 2 smrtni žrtvi, 6-letni deklici grozi celo amputacija!

Foto: Twitter

Ko je v nedeljo zvečer postalo znano, da bo lovorika svetovnega nogometnega prvenstva romala v roke galskih petelinov, je Francijo zajela evforija. Žal pa so se v množici, ko so slavili drugi osvojeni naziv svetovnih prvakov v zgodovini francoskega nogometa, znašli vandali, ki so na slavje pognali siv oblak. Policija je namreč objavila številke, ki razkrivajo visok nivo vandalizma, iz Francije pa poročajo tudi o dveh smrtnih žrtvah.

Policija je morala zaradi vandalizma in razgrajanja v Parizu in Lyonu v pripor odpeljati kar 292 ljudi, od tega 90 v Parizu in 18 v Lyonu. 45 policistov je bilo v izgredih resno poškodovanih, poroča francoski časopis Le Monde.

Foto: Twitter

Dogodili so se tudi primeri vandalizma, ko so mladi v Parizu razbijali okna in vlamljali v priljubljene trgovine. Na stotine mladih se je soočilo s policisti, predvsem v velikih francoskih mestih, kjer so policiste obmetavali s kamenjem in steklenicami. Videoposnetki, ki so prikazovali uničene avtomobile in posledice plenjenja, so privedli do suma, da je zaradi vandalizma nastala škoda v višini več deset milijonov evrov.

6-letni deklici grozi amputacija
Med vikendom je bilo zažganih okoli 800 avtomobilov, kar je privedlo do sprožitve vrste kaznivih preiskav. Voice of Europe poroča, da je moški v mestu Nancy izgubil nadzor nad motorjem in pri tem zadel tri otroke ter jih resno poškodoval. Ena izmed deklic, stara komaj šest let, je v nevarnosti, da ji bodo morali amputirati nogo, poroča francoski l’Est Républicain.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Policija je imela opravka tudi s tremi člani turške skupnosti v Amiensu, ki so bili zabodeni s strani treh moških, ki so v rokah vihteli zastavo Kurdske delavske stranke. Poškodovani so bili odpeljani v bolnišnico, medtem pa je noč terjala tudi dve smrtni žrtvi. Eden izmed moških je umrl, ko je skočil v plitvi kanal in si zlomil vrat, drugi pa je umrl, ko se je med praznovanjem zmage z avtom zaletel v drevo.

https://twitter.com/leondante/status/1018742984953729029

N. Ž.

 • tarantela

  Ne potrebujejo džihadistov, bojo sami naredili namesto njih.

 • Morala

  To ni več praznovanje…

 • garfi

  ni presenečenje ob toliko uvoženih Opicah iz Afrike

 • Olga2345

  “Miroljubni” islam po Poriću! Gospa Ušaj je lepo zapisala na tviterju, da ima Hrvaška vatrene, Francija pa gori!

 • BorisDe

  Francija = lep prikaz globalizma oz. to je dejansko okupirana država s strani šeriata. So dejansko ŽE liberalne multikulturne svinje in mi jih ni nič žal, merde France! Hoteli ste in sedaj imate, njihov kolonializem in pobijanje nedolžnih ljudi po svetu ter demoniziranje nekoga z umazano koruptivno biznis politiko se jim maščuje. Sami so krivi, ker niso ukrepali ko je bilo to najbolj potrebno, sedaj pa naj kar lepo gledajo zamorčke in ostale, ki jim ubijajo kulturo in spodkopavajo njihovo belo raso s svojo pedofil-verujočo morilsko sekto. Na SP v nogometu sem gledal predstavnike Konga ali Gane ali kaj je to bilo? Še huje od šiptarskih Švicarjev. Te Francozi namesto da bi pomagali svojim kristjanom v borbi proti islamskim fanatikom, so se raje spajdašili z njimi in demonizirali/bombardirali kristjane (npr. Srbijo). Obstaja eno pravilo “Sve se vraća sve se plaća” ali po domače ker imam rad Slovenijo “Vse se vrne in vse se plača”. Mi jih absolutno ni žal niti malo. FranciSTAN. Samo dokaz, kaj naredi liberalizem, živeli Janša in Jelinčič.

 • Clemen J.

  Ko sem pogledal par filmckov rajanja francozov, sem videl da v je v bistvu 80% teh ki so zazigal, razbijal in ubijal, malo prevec zapecenih da bi bili francozi

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!