fbpx

Preberite, kako se je “britanski Luka Mesec” Corbyn ponovno osramotil med iskanjem poceni političnih točk na račun brezdomcev!

Jeremy Corbyn (Foto: epa)

Skrajni vodja britanskih laburistov Jeremy Corbyn, sicer znan po antisemitizmu in naklonjenosti do zavožene Venezuele, se je tokrat popolnoma osramotil, ko je konservativce obtožil krivde za situacijo brezdomca, za katerega se je kasneje izkazalo, da je pravzaprav spolni prestopnik. To pa ni prvič, da se je radikalec tako osramotil med iskanjem političnih točk na račun brezdomcev, februarja je namreč izpostavljal primer izgnanega pedofila, ki je umrl v bližini parlamenta, za katerega se je pozneje izkazalo, da je po izgonu v Veliko Britanijo vstopil nezakonito.

Radikalni vodja britanskih laburistov Jeremy Corbyn in televizijski kanal Channel 4 sta se popolnoma osramotila, ko sta izpostavila zgodbo moškega, ki naj bi bil nekdanji veteran brez doma, za njegove težave pa naj bi bili krivi kar konservativci. Corbyn je posnetek moškega delil prek Twitterja s svojimi 1,9 milijona sledilci, ob tem pa zapisal: “Znova in znova vlada razočara tiste, ki so toliko dali naši državi.” Videoposnetek je bil prek tega družbenega omrežja deljen več tisočkrat, “nekdanji britanski vojak”, ki so ga poimenovali “Steven”, pa naj ne bi mogel najti mesta v katerem izmed zatočišč za brezdomce, ker naj ne bi ustrezal kriterijem.

Gre za prestopnika, ki preži na najbolj ranljive žrtve
Toda kmalu se je izkazalo, da je bil brezdomec Stephen Rowe pravzaprav obsojen poskusa posilstva 87-letnice, za kar je bil osem let v zaporu, prav tako pa se je s tem doživljenjsko uvrstil na seznam spolnih prestopnikov. Sodnik Michael Heath ga je takrat označil kot nevarnega za ženske in izpostavil, da se je orjak spravil na ranljivo in ostarelo vdovo, ki je živela sama. Corbyn je kmalu po pogromu, ki je sledil, posnetek z družbenih omrežij izbrisal in dobrodelna akcija je bila preklicana. James Cleverly iz vrst konservativcev je Corbyna obtožil, da se igra s človeškimi tragedijami: “Brezdomstvo lomi srca in je zelo zapleteno. Najbolje je, da na račun trpljenja drugih ne iščemo poceni političnih točk.” Pri Channel 4 so po poročanju Daily Maila pojasnili, da jih je s primerom seznanila dobrodelna organizacija, ki skrbi za brezdomne veterane, prav tako pa naj bi se brezdomec v preteklosti pojavljal z drugače črkovanim imenom, da bi bilo težje odkriti njegovo preteklost.

Corbyn se z iskanjem poceni političnih točk na račun brezdomcev ni osramotil prvič
Pri televizijskem programu so pojasnili še, da so zgodbo zdaj umaknili s spleta, a kljub temu bodo ostali v kontaktu z dobrodelno organizacijo, da brezdomec dobi potrebno. Spletna stran Go Fund Me ne sprejema več donacij, vsa prejeta sredstva pa bodo razdeljena med dve dobrodelni organizaciji, ki podpirata brezdomne veterane, prav tako pa so ponudili vračila darovanega denarja. To sicer ni prvič, da se je skrajnež Corbyn grdo osramotil med iskanjem poceni političnih točk na račun brezdomcev. Februarja je izpostavljal primer 35-letnega Marcosa Amarala Gourgela, ki je bil najden mrtev v bližini parlamenta, kasneje pa se je izkazalo, da gre za obsojenega pedofila. Ta je bil pred tem že deportiran na Portugalsko, a se je zatem v Veliko Britanijo vrnil nelegalno.

J. Ž.