fbpx

Prebivalci Hercegovine se v strahu pred migranti zaklepajo v hiše

Foto: epa

Prebivalci Hercegovine so v vse večje strahu pred ilegalnimi migranti. “Strah nas je, zaklepamo se v hiše, oni pohajajo in zjutraj in zvečer,” pravijo meščani čapljinskega naselja Gabela Polje, poroča portal Bljesak.

Spori, v katerih je uporabljeno hladno orožje, kraje in ropi trgovin ter uničevanje lastnine okoliških prebivalcev so samo nekatera kazniva dejanja, ki jih vsak dan zagrešijo ilegalni migranti, ki so nameščeni v Salakovcu pri Mostarju.

Oglejte si še: Hrvaški delegat svari javnost: V BiH ni migrantov, ampak nekdanji borci, ki se premikajo v vojaških formacijah!

Zadnja prijava policiji se nanaša na uničevanje zasebne lastnine. Domačin je prijavil neznanca, ki je bil temne polti, najbrž iz IPC Salakovac, kako krade in uničuje zelenjavo na sosedovem vrtu. Meščani Gabela Polja so potrdili, da se vse več migrantov zadržuje v bližini njihovih hiš.

Ilegalni migranti v Bosni in Hercegovini (Vir: Twitter)

Težava je, da je postopek proti migrantom dolg, ker večina nima nikakršnih dokumentov. Sploh je nemogoče ugotoviti, kako jim je v resnici ime. Domačini se bojijo, da bodo prišli še novi, saj je na balkanski poti trenutno okoli 50 tisoč ilegalnih migrantov, ki so namenjeni proti BiH, Hrvaški in Sloveniji.

Demokracija