fbpx

Predpraznično vzdušje: Policija v Londonu sprožila preiskavo o božičnem terorju!

(vir: twitter)

London je v stanju pripravljenosti, vse odkar je policija v sredo zvečer sprožila “Preiskavo o božičnem terorju” zaradi odkritja dveh eksplozivnih naprav v stanovanju v severnem Londonu.

Londonska policija je evakuirala sosesko v Harlesdenu in okoli kritičnega območja oblikovala kordon. Pri Scotland Yardu so po poročanju Voice of Europe v izjavi za javnost povedali, da “so detektivi londonske protiteroristične enote sprožili preiskavo potem, ko so na naslovu v Harlesdenu našli dve napravi”. 

“Policijo so poklicali na naslov v Craven Park ob 9:34 zjutraj s prijavo dveh sumljivih naprav, ki so jih našli v prostem stanovanju, ki je bilo sredi prenove.” Policisti so obiskali naslov in zaradi varnosti postavili blokade okoli soseske, lokalne stanovalce pa evakuirali. Ravno tako so zaprli ceste in v stanovanje poslali specialiste, ki so eksplozivni napravi pregledali. Policija ni želela dajati več informacij, ker je preiskava še v teku.

Policijski kordon v Londonu (vir: twitter)

Neuradno naj bi policija že aretirala osumljenca. Pomenljivo je vsekakor delovno ime preiskave, saj smo šele v novembru, do Božiča pa je več kot en mesec. Mar se je v Londonu pripravljal nov teroristični napad v času drugega največjega krščanskega praznika?

Ivan Šokić