fbpx

Predsednik Trump prekinil zaprtje zvezne vlade, ki je trajalo kar 35 dni!

Foto: epa

V petek pozno zvečer je ameriški predsednik Trump sporočil, da je omogočil financiranje zvezne vlade, kongres pa ima 21 dni časa za pripravo načrta o financiranju varnosti na meji, sicer bodo razglašene izredne razmere. Tako je bilo prekinjeno najdaljše zaprtje zvezne vlade v zgodovini.

Ameriški predsednik Donald Trump je sporočil, da je financiranje zvezne vlade omogočeno. S tem je bilo prekinjeno najdlje trajajoče zaprtje ameriške zvezne vlade v zgodovini, ki je do včeraj trajalo kar 35 dni in je bilo rezultat nepripravljenosti demokratov na pogajanja s predsednikom o izgradnji zidu na mehiško ameriški meji. Predsednik je ob tem po poročanju portala Breitbart še sporočil, da se nikakor ni predal, pač pa želi na ta način poskrbeti za zvezne uslužbence, ki jih je zaprtje zvezne vlade najbolj prizadelo, saj v tem času niso prejemali plač.

Kongres ima 21 dni časa, da pripravi načrt za financiranje varnosti na meji
Trump je medijem še sporočil, da ima dober občutek, da bo z demokrati dosežen dogovor. V nasprotnem primeru namerava razglasiti izredne razmere, kar mu bo omogočilo fleksibilnost pri financiranju izgradnje zidu z izvršno oblastjo. Tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders je pojasnila, da bo predsednik v 21 dneh pričel z izgradnjo zidu z demokrati ali brez, vprašanje je le, če demokrati želijo kaj iztržiti iz pogajanj.

J. Ž.

Komentarji so onemogočeni.