fbpx

Predsednika Republike srbske Dodika na meji dobili z 200 tisoč evri gotovine

Foto: epa/iStock

Predsednik Republike srbske Milorad Dodik, ki so ga konec maja zasačili na enem izmed mejnih prehodov med Bosno in Hercegovino ter Srbijo s kar 200.000 evrov gotovine v rokah, je po navedbah ministra za varnost v BiH Dragana Mektića v svoj bran pojasnil, da je imel pri sebi toliko gotovine, ker naj bi pred tem prodal dve stanovanji, ki ju je imel v lasti v Beogradu. 

Zasačeni Dodik po prepričanju Mektića predstavlja primer politikov, ki mečejo denar skozi okno, medtem ko se zavzemajo za interese naroda, ki ga predstavljajo. “Igrajo se z več sto tisoč evri in jih nosijo v žepih, istočasno pa govorijo o izdajalcih,” je dejal Mektić novinarjem v Banji Luki in poudaril, da je napočil čas, da Dodik pojasni narodu, odkod mu tolikšna količina denarja.

Foto: iStock

Dodik Mektića označil z bosanskim klovnom
Ministru za varnost v BiH na odgovor ni bilo treba dolgo čakati, saj je Dodik kmalu pojasnil, da je prodal stanovanje v Beogradu in dodal, da želi zaradi javnosti poudariti, da je mogoče v uradnih zapisih prebrati, da je imel v lastništvu dve stanovanji na beograjskem Bulevaru kralja Aleksandra, ki ju je prodal in na legalni način zaslužil tolikšno vsoto. Ministra Mektića je obtožil spletkarjenja in izmišljanja zarot ter ga označil z bosanskim političnim klovnom.

Dodik nesramno bogat, odkar je zajadral v politične vode
Dodikova lastnina je že vrsto let predmet pozornosti, saj gre za človeka, ki je močno obogatel, odkar se je povzpel na oblast in je postal politik. Najbolj znana je po navedbah Večernjega lista afera, ki je vezana na nakup vile na beograjskem Dedinju. Srbska demokratska stranka, katere član je Mektić, je novembra 2015 vložila ovadbo zoper Dodika in Pavlović banko zaradi suma, da je bil nakup v vrednosti 700.000 evrov plačan z gotovino, katere izvor Dodik ni mogel pojasniti, zato naj bi vse prikril na podlagi navideznega bančnega kredita. Tožilstvo je po tej prijavi sicer začelo s preiskavo, ki – seveda – še vedno traja.

Foto: epa

N. Ž.