Tanja Fajon dvignila pritisk predstavnikom srbske vlade; ti so obsodili njeno licemerje

SD Evroposlanka Tanja Fajon (foto: STA)

Evroposlanka Tanja Fajon je kot predsednica odbora za stabilizacijo in pridruževanje Srbije k EU v Beogradu sodelovala na sestanku s srbsko vlado. Po sestanku je imela veliko povedati na račun Srbije, kar pa so ji predstavniki srbske oblasti zamerili, saj naj bi na sestanku z njimi zgolj molčala, nato pa sestanek še predčasno zapustila.

Predsedovanje evroposlanke Socialnih demokratov Tanje Fajon odboru Evropskega parlamenta za stabilizacijo in pridruževanje Srbije k EU ne gre tako, kot bi si obe strani mogoče želeli.

Vladajoče v Srbiji je namreč zmotilo, da je bila Fajonova na tiskovni konferenci za novinarje kritična do njihovega dela, medtem ko je na sestanku z njimi zgolj molčala.

“Ne razumem te Tanje Fajon, ki se zdaj dela pametno,” je v izjavi povedal tiskovni predstavnik srbskega predsednika Aleksandra Vučića, Vladimir Đukanović.

“Ona nam zdaj govori, kako se nam izteka čas in ne vem kaj, a na teh pogovorih prej ni rekla nič. Niti dveh povedi ni rekla. Pa mi ni jasno, kaj se zdaj dela pametno, ko pa je celo predčasno odšla s sestanka, in zdaj ona govori, kako se izteka čas, kako mora oblast ne vem kaj sprejeti in tako naprej in tako naprej,” je povedal Đukanović.

“Ženska božja, to, kar si imela, bi nam lahko tam povedala v obraz, ne pa da si tu več odsotna kot prisotna, nato pa greš in imaš tiskovno konferenco,” je dodal Đukanović.

V Srbiji trenutno vlada svojevrstna politična kriza. Spomladi 2020 se pripravljajo parlamentarne volitve, a določene opozicijske stranke jih nameravajo bojkotirati. To na srbsko vlado, ki si prizadeva za izboljšanje odnosov z EU, meče slabo luč, saj postavlja pod vprašaj demokratičnost in legitimnost takih volitev.

Na obtožbe iz Beograda se je odzvala tudi Fajonova, ki je zapisala: “Kot novinarka, političarka in tudi kot ženska sem se naučila marsičesa, tudi nizkotnih udarcev, žaljenja ali laži. Politiki smo zelo odgovorni tudi za stanje duha v družbi. Vedno bom na strani dialoga, svobode medijev, strpnosti. Mimogrede, štipendistka Sorosa pa res nisem bila.”

Ne štipendistka, a zagotovo “zaveznica”
Štipendistka Georga Sorosa morda res ne. A vsekakor je bilo ime Fajonove skupaj s sedaj nekdanjim evroposlancem DeSUS Ivom Vajglom na internem seznamu Soroseve organizacije Open Society Foundation, na katerem so bili navedeni vsi “zavezniki” v Evropskem parlamentu.

Vir: Printscreen, Reliable allies in the European Parliament (2014 – 2019), OSF

Omenjeni dokument je še vedno dostopen na spletni povezavi TUKAJ.

Ivan Šokić

 • macon

  “Vedno bom na strani dialoga, svobode medijev, strpnosti.”

  Fajon je zmeraj na strani komunajzarskega monologa, demokratično-socialističnih medijev in sovraženja vsega nelevega. Uporablja pa iste besede kot tovariši leta 1965.

  “Zdaj, ko je svoboda, moramo paziti kaj govorimo.”

  • WISKY 1000

   fujonko in nekaj njej podobnih je potrebno zapret,ker delujejo proti Sloveniji

 • PLavi-mil

  Upam, da bo spregledala, da so njeni radikalni pogledi iz marsa.

  • samotoje

   Spregledala? Takih očal pa še niso izumili.

 • Van Der Waals

  FAJONKA BABA GLUPA!

 • tasilo

  Ja mater, Srbi, kaj vam ni jasno, no … Zgledujte se raje po Hrvatih.

  Najhitreje boste prišli v EU, če mastno podkupite Fajonko in njej sorodno slovensko golazen, tako kot so Hrvati mastno podkupili Pahorja, Erjavca, Sekolca …

 • Ryuk

  Fajonova je tako uspešna pri svojem delu – širitev EU na balkan – da je Srbija predlagala nekakšen mini balkanski schengen:
  https://net.hr/danas/svijet/zasto-srbija-zeli-balkanski-mini-schengen-strucnjak-tvrdi-da-bi-dominirala-i-izbjegla-rjesavanje-nerijesenih-sporova/

 • pajot

  Nemoj,da se praviš pametna je samo blago rečeno po srbsko: idi u pič…mater…

 • Antonius

  Fajonova pojma nima, kako se je treba obnašati v politiki.
  Pretehtano, argumentirano se morajo politiki pogovarjati in urejati meddržavna vprašanja v ožjem krogu, mimo najširše javnosti.
  V spominu nam ostaja politikantsko javno blebetanje zunanjega ministra Erjavca, ko je Srbom očital Srebrenico. Srbski zunanji minister Dačić mu je takoj javno zabrusil naj Slovenska vlada najprej obsodi med in povojni komunistični masaker v Sloveniji, potem šele naj pa moralizira, drugim očita in pametuje.
  Fajonova ima o politiki tako malo pojma, da z njo ni mogoče primerjati niti neizobraženega pocestneža.

  • Hribouc

   Ejga, a so Fajoni iz Katalunije, Baskije ali Alzacije?

 • Svoboda

  Veleizdajalka je jebemti

 • Vlado77

  Fajon skupaj s Vajglom delajo samo neumnosti po jugi. In seveda tudi pri nas. Ona je bila na strani skrajno levih na Kotnikovi. Tistih,ki so imeli orožje,palice in bili pripravljeni na spopad s mirnimi shodi drugače mislečih. A si je želela spopad in žrtve? Tam za njimi s Kučanom in Štrukljem- v prvih bojnih vrstah pa Levica. Levice zanimivo pri nas dominatni mediji nikdar ne imenujejo skrajna levica, čeprav so prav na Kotnikovi to bili. Da ne omenjemo izjav Kordiša. Medtem ko je SDS vedno skrajna desnica , ki to nikoli ni bila.

 • Amerikanc

  Čudno, da toti srbski komunisti niti največjih slovenskih partijcev “ne štekajo” več. Nekaj gre hudičevo narobe, če jo še slovenski udbopartijski podmladek zapušča.

  • WISKY 1000

   Še sreča da je podmladek je bolj pameten od komunajzarjev

 • Stajerka

  ….že dalj časa mi ni jasno…..SD, tudi ministri iz njenih kvot, na veliko letajo po Srbiji in nekam lezejo…..po drugi strani tov. Fafajon odkrito lobira, ureja in javno agitira kosovarje za stranko in njo osebno…….
  …..a Srbi tega ne vedo, nočejo vedet ali pa so SD res takšni mafijoze, da jim je uspelo skriti tudi to……podn – majo pa vedno več biserov v stranki: Fafajon, Židan, Brglez, Katić, Mrak in še kdo…….prava mafija je vajenec za klane na sončni strani Alp……

  …..pa še nekaj je zanimivo……Češko…..a ni on delal reklame za SD in nizke davke v Sloveniji……danes pa gledamo reklame njegove firme v češkem jeziku???…….

 • Amerikanc

  Mene najbolj zanima, kdo od teh kvazimarxistov bo sprejel največ “naših” Venezuelčanov, ki se “vračajo” iz obljubljene dežele (po Kordišu, Mescu, fajonki in luftarci) v mafijsko Slovenijo ?!

  • Stajerka

   ….naj si kar raztalajo ilegalce……za Slovence bomo poskrbeli Slovenci in integrirani državljani…….

 • hermannn

  Ampak to ne bo vplivalo na “odlične” politične, gospodarske, kulturne, športne in drug odnose med dvema prijateljskima državama, ki imata celo skupnega sovražnika, ki pa, hvala bogu leži med njima.

  • Stajerka

   ….res smo lahko hvaležni, da imamo hrvaško tampon cono……in to ne kakršnokoli, odločno in domoljubno…….

  • Amerikanc

   Kaj pa vem. Srbi zelo redko obiskujejo hrvaško Dalmacijo in Istro, naši udbopartijci pa so skoraj vso pokupili – Istro, Kvarner in še nižje dol. Tako da o ljubezni do Hrvatov smo si zelo različni.

   • samotoje

    Takole gre po balkansko: s Srbi smo si pogojno lahko dobri, ker z njimi nimamo skupne meje, s Hrvati pa ne, ker so preblizu. In zakaj pogojno? Ker imamo tu peto kolono, ki je ohranila precej srbske primitivne arogance in napadalnosti ( tu jih nihče ni tepel, pa tudi za kruh niso stali v vrsti kot v Beogradu). Zato južno od Kolpe nikogar ne maram, ampak samo civilizirano toleriram.

 • Janez Novak

  Tipičen rdeči aparatčik, ki je velik samo v ideoloških floskulah. Ko je treba kaj narediti, pa nič od niča. Sicer smo pa že imeli eno Boratuškovo, ki se je osmešila v Bruslju.

 • tramal

  No ,pa so si še srbi prišli gor ,da so komunajzerji zabiti in nerazgledani ,vseeno odkod so.

 • Ježek Teka Teka

  A se ona res ne zaveda kako prizadeto deluje … edina relacija ji bo kmalu le Bruselj – LJ …

 • Skrajno Desni

  Srbi ne razumem vas kako ste ta gnoj od babe sploh spustil v srbijo, ste vsi na tem svetu tako zabiti da ne preverite s kom imate opravka.

 • samotoje

  He he he, naj še Srbi uživajo blagodati silnega ZKS, ki ga Fajon obilno trosi naokoli. Mi že vemo, kakšna je njena cena.

 • Nata

  Oooooooo. . . . .tovarišica Fajonova, seveda ste zelo odgovorni vi – politiki – za stanje duha v naši državi !! Vendar vi na ene druge merite ! Mi pa vemo , da kaj za vas pomeni – stanje duha !!! Pa pustite že to floskulo o svobodi medijev pri miru.
  Strpnost ?? Ta izraz so vaši sotovariši izrabili, ker pravzaprav ne vedo , kaj strpnost sploh je !!
  Saj vas o tem nihče ni učil !!

  https://www.svetloba.si/znanja/2110-srecno-zivljenje-kaj-je-strpnost

  • tohuvabohu

   Meni je najbolj smešno, ko predstavniki policije pozivajo voznike, naj vozijo strpno. Ali ko Milovanovič komentira žogobrc in pametuje, da je treba igrati strpno. Še dobro, da ne reče strpljivo.

   • Nata

    Ja. . . . strpljivo ? Mogoče pa je ić ?

 • JANEZ GUS

  Kako prikupno.Srbi jo naj probajo nategnt.

 • est

  Mi razumemo slovensko, Fajonke pa kljub znanju slovenščine ne razumemo, ker govori jezik, ki ga še same ne razume. Povedano po domače “nabija” brez zveze.

 • gabrijelobid

  Srbi kako že vi pravite:::Metnem te na đoku.E pa učinete ovo.

 • gabrijelobid

  G.Fajon.Imam vas poln kufer.

 • FORT WORTH

  Srbi niso za v EU.
  Oni so za v Rusijo, Tanja in njeni radikali prav tako.
  EU to dobro ve, zato so ze pred leti sprejeli Romunijo in Bolgarijo.
  Yugo balkan zaostaja za civilizacijo 200-300 let.

 • Common Sense

  Mal v prevelike čeveljčke je stopila. Prav je, da so jo Srbi poslali tja kamor sodi. V tri poletne marjetice.

 • francelj3

  Fafajonka pač.

 • rubec

  Ta leva bula je desni buli spizdila uhan, ta ga pa po Bruslju išče. Poanta povedanega: obe sta buli.

 • šmentanamuha

  Če se že komu čas izteka, se izteka Tanji Fajon. Bomo videli, če je moja ocena pravilna. Res je odvratna tale Soroseva sramna uš.

 • Branko Jadran

  To je mal cudno, ti nasi ptici, ter ptici sa juga, so vedno skupaj.civkali ali.skup leteli kaj to pomeni , ko se enkrat levicarji zrausajo

 • Steiermark

  Upam, da bodo to Fujjonko, vsaj Šiptarji česa naučili in ji pokazali, kje ji je mesto, med njimi – pri njih!

  • xtc

   Rođžaki po mami bi ji kaj pokazal?
   Tisto kar ona že zna?

 • xtc

  Še Srbom je presedla ta Balkanska kura-mislim ,da bi bili zanjo najboljši sogovorniki v dialogu Četniki,ki se dvigajo v Srbiji.

 • KALAMAR

  Komunajzar je komunajzar….

 • Olga101

  “..Vedno bom na strani dialoga, svobode medijev, strpnosti. Mimogrede, štipendistka Sorosa pa res nisem bila :)..” Laž je nesmrtna duša komunistov ups levicarjev kot je tovarišica Fajon! Ni bila Sorosova štipendistka, je pa Sorosova plačanka! Gre za politično korupcijo! Kako pa se zavzema za svobodo govora in strpnost, pa vidimo vsak dan!!

 • marker

  Fajonka je uredila za Kosovske Albance delo v EU. Ti so jo tudi izvolili na zadnjih volitvah. To pa Srbe peče.Tudi Vajgla in Kacina ne marajo. Sloveniji pa je uredila množični obisk turistov iz Afrike, Bližnjega vzhoda in Azije.