Orban socialističnega podpredsednika Evropske komisije Fransa Timmermansa označil za Sorosovega človeka!

Foto: epa

Odločitev Evropske komisije, da napade madžarsko protimigracijsko zakonodajo, predstavlja politični teater, katerega namen je pomiriti kontroverznega milijarderja in političnega aktivista madžarskih korenin Georga Sorosa, je nakazal madžarski premier Viktor Orban. 

Orban je v intervjuju za madžarsko nacionalno radijsko postajo glede postopkov s strani EU, ki so usmerjeni v zakonodajo, ki kriminalizira organizirane in nezakonite migracije v državo, povedal, da ti predstavljajo seanso tipa George Soros in neke vrste kampanjski dogodek. Ob tem je prvega podpredsednika Evropske komisije Fransa Timmermansa označil kot Sorosovega človeka in dodal, da je madžarsko-ameriški poslovnež odkrit glede tega, da želi prevzeti evropske institucije.

Dva meseca imajo na voljo
Evropska komisija je prejšnji teden madžarski vladi podala smernice za zakonodajo, ki je usmerjena proti Sorosu, pri čemer komisija navaja neprimernost obstoječe zakonodaje, saj naj bi ta ovirala vse tiste, ki želijo zakonito zaprositi za azil na Madžarskem. V primeru, da Budimpešta v naslednjih dveh mesecih ne bo revidirala zakona, lahko komisija zadevo spravi pred Sodišče Evropske unije.

Foto: epa

Sicer je Orban že večkrat opozoril, kako Soros svoje bogastvo uporablja z namenom širjenja liberalnih in promigrantskih politik tako v konservativni in protimigrantski Madžarski kot tudi v preostalem delu Zahodne Evrope. “Soros ni nasprotoval le nam, ampak tudi Veliki Britaniji, predsedniku Donaldu Trumpu in Izraelu,” je dejal februarja. “Želi si, da bi migracije povsod sprejemali. To ne bo šlo. Nismo sami in borili se bomo skupaj … in uspeli bomo.”

Orban je daleč od edinega madžarskega politika, ki Sorosa obravnava kot grožnjo. Madžarski politik Andras Aradszki iz Krščansko-demokratske ljudske stranke je poziv Sorosa, da naj v Evropo pridejo prosilci za azil iz Afrike in z Bližnjega Vzhoda, označil kot satanski načrt Sorosa. Ob tem pa razglasil, da nasprotovanje Sorosu predstavlja dolžnost vseh kristjanov, pri čemer je navedelajo, da milijarder in njegovi privrženci želijo uničiti neodvisnost in vrednote nacionalnih držav.

H. M.

Komentarji so onemogočeni.