fbpx

Prestolnica Evropske unije gorela na zadnji dan prejšnjega leta

Slike gorečega Bruslja iz dne 31.12.2019 (Foto: Twitter)

Slike gorečega Bruslja, dne 31. decembra 2019. (Foto: Twitter)

Bruselj se je na zadnji dan v letu 2019 zaradi protestov spremenil v mesto tretjega sveta. Goreli so avtomobili, množica je požigala vse, kar je bilo pri roki. Policija je aretirala več kot 200 vandalov, za katere se domneva, da so migrantskega porekla.

Bruselj se je na zadnji dan prejšnjega leta spremenil v mesto tretjega sveta ulice so zasedle migrantske tolpe in množično uničevale lastnino. Policija je imela veliko dela, aretirali so namreč kar 217 oseb.

Zgorelo je enaindvajset avtomobilov in en skuter. Med drugim so vandali požgali kar 75 smetnjakov. Nekatere strani poročajo, da je do incidenta prišlo tudi na enem izmed metrojev v Bruslju. Na železniški postaji Erasmus v predelu Anderlechta so vandali so enega izmed potnikov zabodli, vendar se nahaja izven življenjske nevarnosti.

Letošnji prehod v novo desetletje zaznamovali protesti in izgredi po Franciji, Belgiji in Hong Kongu
Prehod v novo leto se je marsikje zraven ognjemetov začelo zelo ognjevito tudi na ulicah. Najbolj burno je bilo tako v Hong Kongu, kjer se je zbrala večmilijonska množica, ki zahteva demokratične spremembe v omenjeni državi.

Vojno stanje pa je bilo tudi v Franciji, najbolj v Strasbourgu, kjer je zgorelo veliko avtomobilov in smetnjakov.

 

Luka Perš