fbpx

[Video] Vojna cona Strasbourg – Goreli avtomobili ob novih protestih Rumenih jopičev v Franciji

Goreči avtomobili v Strasbourgu. (Foto: Twitter)

Na ulice so se odpravili zopet rumeni jopiči v Franciji. Protesti so potekali po celotni Franciji. Najbolj divje je bilo v francoskem mestu Strasbourg  od koder prihajajo šokantni posnetki o gorečih avtomobilih.

Francosko protestno gibanje Rumeni jopiči že nekaj časa ne omogoča mirnega spanca aktualnemu francoskemu predsedniku Emanuelu Macronu. Vsak petek se odpravijo po francoskih mestih in protestirajo proti aktualni vladajoči politiki v Franciji. Tokrat so se odpravili po nekaterih francoskih mestih na zadnji dan v letu 2019. Najbolj grozeče slike prihajajo iz francsokega mesta Strasbourg.

Na posnetkih sodeč lahko vidite goreče avtomobile v eni izmed sosesk v Strasbourgu. Francoska oblast pa je z enim najbolj vztrajnih protestnim gibanjem v Franciji prišla večkrat v konflikt z aktualno vlado, saj je “najbolj miroljubni” francoski predsednik Macron nad njih večkrat poslal francoske represivne organe.

https://twitter.com/The_BlackBloc/status/1212184689542348800

Veliki množični protesti so bili tudi ob sprejeti pokojninski reformi francoskega predsednika Macrona
Z uvedbo novega univerzalnega pokojninskega sistema se bo milijonom Francozov podaljšala delovna doba. Zaradi tega so v četrtek, 5. decembra 2019 stavkali zaposleni v javnem prometu, učitelji in še nekatere poklicne skupine. Po poročanju francoskih oblasti se je stavke v četrtek udeležilo 800 tisoč ljudi.

Luka Perš