fbpx

Pretresljiva fotografija dečka, ki joče nad truplom očeta, na noge vrgla pol države!

Foto: Twitter

Pretresljiva fotografija malega dečka, kako joče nad negibnim truplom svojega očeta, je na noge dvignila pol Indije. Zahvaljujoč enemu izmed lokalnih novinarjev se je pričela kampanja s ciljem pomagati dečku in njegovi družini. Samo po enem dnevu kampanje je rezultat naravnost fantastičen, saj je bilo zbranih že kar 44.000 ameriških dolarjev!

Preminulemu moškemu s fotografije je bilo ime Anil. Pri svojih 27-letih je za preživetje svoje družine čistil in vzdrževal kanalizacijo v indijskem glavnem mestu New Delhi. Na žalost pa je zaradi službe izgubil življenje, potem ko se mu je strgala vrv, po kateri se je spuščal v kanalizacijo. Moški je namreč padel z velike višine in umrl na kraju nesreče.

Neustrezna oprema vplivala na smrt
Na podlagi ocen na podoben način v Indiji umre kakih sto delavcev v kanalizaciji, razlog za to pa se skriva v neustrezni opremi. Fotografija dečka in njegovega mrtvega očeta je bila na Twitterju deljena več kot sedemtisočkrat, in to zahvaljujoč novinarju Hindustan Timesa Shivu Sunnyju. Konec koncev je prav on avtor fotografije in najbolj zaslužna oseba za to, da se je v rekordnem času zbralo toliko denarja za pomoč pretreseni družini.

Novinarja močno pretresel prizor
Sunny je novinarju britanskega BBC-ja priznal, da je bil izrazito pretresen, ko je videl, kako deček joče zaradi smrti svojega očeta. “Že leta sem novinar s področja črne kronike, opazil sem vse vrste tragedij, a nikoli nisem videl kaj takega,” je dejal Sunny, ki je fotografijo posnel nekaj minut pred upepelitvijo nesrečnika. “Želel sem, da fotografija vzbudi pozornost in da ljudje dojamejo, v kakšnih pogojih delajo delavci v kanalizaciji. Poglejte fotografije in takoj vam bo jasno, v kakšnem stanju je njegova družina.” Po besedah Sunnyja družina ne more pokriti niti stroškov upepelitve, zato so jim na pomoč priskočili sosedje. Da pa je tragedija še večja, je Anil pred tednom dni ostal brez štirimesečnega sina, ki je umrl zaradi pljučnice. “Niso imeli dovolj denarja za zdravila,” je povedal.

Objava na Twitterju po navedbah Jutarnjega lista ni pritegnila le pozornosti nevladne organizacije Uday, ampak celo zvezd iz indijskega filmskega sveta, Bollywooda, ki množično sprašujejo, kako lahko pomagajo otrokom preminulega Anila. “Še posebej lepo se mi zdi, da želijo pomagati tudi tisti najbolj revni, ki dajejo po 10 ali 20 rupij.”

N. Ž.